Bizzey en Famke Louise Artist of the Year bij NPO FunX Music Awards 2019

woensdag 12 juni 2019

In een bruisend en bomvol Paradiso werden dinsdagavond voor de zesde keer de FunX Music Awards uitgereikt. Frenna, bekend van hits als Verleden Tijd en Culo, is met drie awards de grote winnaar van de belangrijkste urban muziekprijzen van Nederland.

De FunX-luisteraars verkozen Bizzey tot Artist of the Year - Male. Voor het eerst dit jaar is er een prijs voor Artist of the Year - Female; Famke Louise nam deze mee naar huis.

Alle winnaars van de FunX Music Awards:

- NEXT BEST: Ashafar
- BEST GROUP: Broederliefde
- BEST DJ: Yung Felix
- BEST COLLABO: Frenna Ft. Mula B - Viraal
- BEST SINGER: Frenna
- BEST VIDEO: Chivv - Ewa Ewa/Expose The Game
- BEST ALBUM: Frenna - Francis
- BEST PRODUCER: Esko
- BEST SONG: Snelle - Scars
- BEST MC: Lijpe
- ARTIST OF THE YEAR - FEMALE: Famke Louise
- ARTIST OF THE YEAR - MALE: Bizzey

FunX Music Awards
De FunX Music Awards zijn de belangrijkste Nederlandse urban muziekprijzen. De winnaars zijn bepaald door de luisteraars van NPO FunX. Op dinsdag 11 juni reikte de jongerenzender de awards uit in twaalf categorieën: Artist Of The Year - Male, Artist Of The Year - Female, Best MC, Best Song, Best Producer, Best Album, Best Video, Best Singer, Best Group, Best DJ, Best Collabo en Next Best. Toegangskaarten waren in aanloop naar het evenement exclusief te winnen op FunX. De awardshow vond plaats in Paradiso in Amsterdam.

Persbericht NPO FunX
http://www.funx.nl/awards

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met Jos De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers