Zondag 'Royalty Special' over Filip, Albert en Boudewijn

zaterdag 27 juli 2013

En week nadat Filip zijn eerste dag als koning beleefde, brengt 'Royalty' een uniek portret van drie verschillende koningen die toch veel van mekaar weg hebben.

We zoomen in op hoe erg Boudewijn, Albert en Filip van mekaar verschillen, en hoe ze toch verbonden zijn.


Starten doet 'Royalty' door de moeilijke jeugd en de opvoeding van de broers Boudewijn en Albert onder de loep te nemen. Amper 21 was Boudewijn, toen hij de troon besteeg. En daar zou hij 42 jaar blijven zitten, tot hij op 31 juli 1993 overleed. 'Royalty' heeft een exclusief gesprek met de persoon die Boudewijn het laatst heeft gesproken voor hij stierf. Juan Pablo Peres, de zoon van de conciërge van Villa Astrida - Boudewijns koninklijke residentie in Motril- was 6 jaar toen hij Boudewijn voor het eerst ontmoette. Op zondag 28 juli 2013 praat Juan Pablo Peres voor het eerst over zijn unieke band met koning Boudewijn en over de noodlottige dag.

In 1993 nam Albert de fakkel over van zijn broer Boudewijn, ook al was deze laatste zijn neef Filip al aan het klaarstomen voor het latere koningschap. Niemand kon echter vermoeden dat Boudewijn zo vroeg zou sterven. Vorige zondag 21 juli 2013 gaf Albert de fakkel op zijn beurt door aan zijn zoon Filip. 'Royalty' gaat na hoe hard onze nieuwe vorst verschilt van de 2 mannen naar wie hij opkeek.

'Royalty special', zondag 28 juli om 18.25 uur op VTM.

DOSSIER: Troonsafstand Koning Albert II

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Eric Randall is een bekende schrijver van boeken over hoe je best single zou moeten blijven. Hij heeft het bovendien niet echt voor Kerstmis en alles wat er bij te kijken komt. Dit jaar moet hij op zijn neefje en nichtje passen wanneer hun ouders er niet zijn. Met de hulp van zijn buurvrouw April Stewart leert hij de liefde te vinden en in de kerstsfeer te komen.

'Christmas Next Door', film uit 2017 met oa. Jesse Metcalfe, om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers