'Zelfde Deur, 20 Jaar Later' klopt aan bij creatieve uitvinder van Rijkevorsel

zondag 25 oktober 2020
Foto: Eén - © VRT 2020

Martin Heylen verrast deze aflevering van Zelfde deur, 20 jaar later oude bekenden in Dendermonde, Lembeke, Leut, Oudenaarde en Rijkevorsel.

Hoe zou het zijn met de beroepsmilitair die uit het leger stapte om voltijds huisman met drie kinderen te worden? Wat met de creatieveling uit Rijkevorsel, die allerlei uitvindingen bedacht? En na een bewogen zoektocht in Oudenaarde ontdekt Martin dat Lut, die hij zoveel jaren geleden bezocht, overleden is. Haar man en dochter blikken terug op haar leven.


Dendermonde
Jel, een vrouw in Dendermonde met een autistische zoon, had een zingende vis aan de muur hangen. Twintig jaar later zingt diezelfde vis nog altijd 'Don't worry be happy'. En Jel moet daar nog even hard om lachen. Lachen is een noodzakelijk levenselixir voor haar en haar man, die zware klappen hebben gekregen. 'Je moet tegenslagen in iets moois kunnen ombuigen.'

Lembeke
Etienne was wereldkampioen mountainbike bij het medisch korps. Hij heeft de afgelopen twintig jaar een indrukwekkend aantal regenboogtruien en trofeeën verzameld. Etienne bekent nu dat hij al zijn trucs van Roger De Vlaeminck heeft geleerd. Roger is zijn idool en zijn voorbeeld, Roger kan werkelijk àlles.

Oudenaarde
Na een bewogen zoektocht in Oudenaarde naar Lut, een moeder van twee kindjes, ontdekt Martin dat zij overleden is. Haar spoor brengt hem wel tot bij haar neef Bert, een gevoelige autotuner die in Lut een zielsverwant zag. Zij had het vorige keer ook over haar man Patrick die bij een ongeval voor dood achtergelaten werd en een voet en een been verloor. Voelt Patrick nog rancune? Hij en dochter Charissa praten over het vluchtmisdrijf en de dood van Lut.

Leut
Erik was een onderofficier, maar hij verliet het leger om huisman te worden, nog voor het begrip bekend was in Vlaanderen. Terwijl zijn vrouw als CEO werkte, voedde hij hun drie kindjes op. Na twintig jaar, nu de kinderen het huis uit zijn en radicaal voor hun eigen weg kozen, maakt Erik de balans op. Was het een goede keuze?

Rijkevorsel
In Rijkevorsel woonde een man die niet kon stilzitten. Hele dagen broedde Charel op ideeën en nieuwe uitvindingen, een rusteloze creatieve geest. Stoelen van colablikjes, een projector in de slaapkamer, een unieke verzameling oude radio- en televisietoestellen die hij zelf in elkaar stak en nog veel meer. Het is er nog allemaal en zijn vrouw Mèneke bleef haar zonnige zelf, maar Charel is er niet helemaal bij omdat er een tragedie is voorgevallen.

'Zelfde Deur, 20 Jaar Later', maandag 26 oktober om 20.40 uur op Eén.


Lees ook:
Nieuw seizoen 'Zelfde Deur, 20 Jaar Later' op En: 'Een stuk van je ziel ligt in het verleden' - INTERVIEW

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Wat als beide partners transgender zijn? En wat als ze een kind willen? We volgen Hannah en Jake Graf tijdens hun eerste ontmoeting met een draagmoeder en tijdens hun pogingen om bij de geboorte van hun baby te kunnen zijn, midden in de lockdown. Ze getuigen ook over hun ervaringen tijdens hun transitie en over de tegenkanting die ze ondervonden, volop dromend over hun toekomst als ouders.

'Our Baby: A Modern Miracle', om 21.35 uur op En.

Dossiers