WK-gekte in 'De Veiligheid van het Land'

zondag 17 februari 2019
Foto: Eén - © VRT 2019

De hete zomer van 2018 wordt volledig beheerst door de WK-gekte. Hoe beter onze Duivels in Rusland presteren, hoe drukker het wordt voor de veiligheidsdiensten in BelgiŽ.

In dorpen en steden worden op pleinen grote schermen geïnstalleerd zodat zoveel mogelijk supporters de avonturen van kapitein Hazard en co kunnen volgen. Julien Van Belle van de voetbalcel gaat langs op het terrein om na te gaan of de veiligheidsvoorschriften tijdens voetbalgerelateerde evenementen voldoende gerespecteerd worden.


Politie Brussel draait overuren. In de hoofdstad moeten de politiediensten niet enkel extra waakzaam zijn tijdens de wedstrijden van België, maar ook tijdens risicowedstrijden tussen andere landen. Wanneer de Rode Duivels eindelijk terugkeren van een succesvol WK en uitgebreid gehuldigd worden in Brussel, verandert het stadscentrum in een grote, kolkende mensenmassa. De politie doet al het nodige om incidenten te voorkomen.

'Het is héél belangrijk om ook zelf op het terrein te gaan, zo kan ik de lokale contacten onderhouden en informatie uitwisselen over recente dossiers', zegt Julien Van Belle, verantwoordelijke voetbalcel.

'Ik moet toegeven: het geeft mij een persoonlijke voldoening om erbij te zijn. Dit zijn zaken die niet iedereen zomaar kan beleven in zijn loopbaan.' - Philippe Vandenhole, 1ste commissaris Politie Brussel

'De Veiligheid van het Land', maandag 18 februari om 21.30 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers