Van 7 naar 6 danskoppels in 'Sterren Op De Dansvloer'

donderdag 26 januari 2006

Afgelopen vrijdag beslisten de kijkers dat Gène Bervoets en zijn danspartner Inge de dansvloer moesten verlaten. Nochtans viel hun rumba in de smaak van de professionele juryleden. Zo waren Jan Geerts en Davy Brocatus van mening dat Gène en Inge hun sterke punten.

D


e professionele jury was ook zeer te spreken over de rumba van Wendy Van Wanten en haar danspartner Aerjen, en over de quickstep van voetballer Gilles De Bilde en zijn danspartner Inge. Pim en Sam Gooris kregen geen positieve evaluatie, met als gevolg dat ze opnieuw onderaan het klassement bengelen. Dit hoeft niet het einde te betekenen van hun dansavontuur, want de kijkers hebben 50 % van de punten in handen. 

In de 3de aflevering van "Sterren op de Dansvloer", die naar goede gewoonte rechtstreeks wordt uitgezonden, moeten Evi Hanssen, Natalia, Gilles De Bilde en Pim samen met hun professionele danspartners de jive dansen.

De jive is een explosieve mix van rock, boogie en swing die heel wat energie van de dansers vraagt met snelle wendingen, draaien, en spilbewegingen om de eigen as. Schokkende heupbewegingen en felle, snelle uithalen met de knieën zijn een must. Bij de jive mag iedere danser zich ook apart uitleven, zolang het maar snel en dynamisch is. 

Evi Hanssen en Guy zijn zoals altijd vastbesloten om er volledig voor te gaan. Natalia's concertenreeks met The Pointer Sisters is ondertussen achter de rug, wat betekent dat ze voor het eerst voluit heeft kunnen oefenen. Gilles heeft zijn doel al bereikt door niet als eerste naar huis te worden gestuurd, maar dat betekent niet dat de sportieve gentleman-danser op zijn lauweren heeft gerust. En Pim vertelde vorige week dat de jive echt zijn dans is. Of dat ook te merken zal zijn op de dansvloer blijft voorlopig een vraagteken. 

Op het programma van Dina Tersago, Wendy Van Wanten en Sam Gooris en hun professionele danspartners staat de tango.

De passievolle en dramatische tango is ontstaan in de bordelen van Argentinië. De tango mag niet glad of vloeiend zijn. Het danspaar wandelt op de hielen en wiegt tijdens het draaien. De pauzes en de arrogante poses, de scherpe hoofdwendingen en de korte, snelle bewegingen zijn zeer belangrijk. 

Dina Tersago en haar danspartner Wim hebben al bewezen dat ze de romantische dansen onder de knie hebben. Slagen ze er ook in om de passie van de tango over te brengen? Wendy Van Wanten kreeg vorige week lovende kritieken omdat ze emotie en passie had getoond. Zij zou dus een schitterende prestatie moeten neerzetten. Welke passen Sam in petto heeft, blijft voorlopig een goed bewaard geheim… 

Tijdens het dansen worden de duo's begeleid door de live-band o.l.v. Steve Willaert en met X Factor-finalist Ivann en zijn mama Nadia als vocalisten, die wervelende arrangementen van hedendaagse popnummers brengt en classics die in een modern, swingend jasje

'Sterren op de Dansvloer',  vrijdag 27 januari 2006 om 21.25 uur bij VTM

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer (VTM)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wozniak krijgt groen licht om opnieuw aan de slag te gaan. Hij en Harlee bekomen nog steeds van hun bijna-doodervaring. Ondertussen worden ze naar een gruwelijke plaats delict gestuurd, die bezaaid ligt met mysteries.

'Shades Of Blue', om 23.25 uur op VTM 3.

Dossiers