Tom Waes en Cath Luyten wagen laatste kans in 'De Neus van Pinokkio'

zaterdag 1 juni 2013

In de laatste aflevering van 'De Neus van Pinokkio' op zondag 2 juni buigen bekende gasten Tom Waes en Cath Luyten zich over enkele onwaarschijnlijke showbizzverhalen.

Was het Marleen Merckx of Martine Jonckheere die in de jaren tachtig even naakt opdook in een programma van Ivan Heylen? Zou het kunnen dat Eric en Sonja ooit een wereldbekende band over de vloer kregen op hun trouwfeest? En welke geniale uitvinding werd in 1969 echt getoond op televisie?


DAT WAS IK, NEE IK
Naakt bij Ivan Heylen

In de jaren 80 dook er in het programma Op zoek naar ... in elke aflevering een naakte vrouw op naast Ivan Heylen. En blijkbaar was er soms ook bekend vlees te zien. Zondag wandelen Marleen Merckx en Martine Jonckheere de studio binnen. Een van hen beiden had in 1986 een naaktscène in het programma van Ivan. Maar wie was het? Simonneke uit 'Thuis' of Marie-Rose uit 'Familie'?

DE OUDE DOOS
Geniale uitvinding

Televisie gaf steeds ruimte aan mensen en hun geniale uitvindingen. Wijsmakers Tine en Adriaan spelen twee mogelijke situaties na waarin een man en een vrouw een bijzondere uitvinding met de wereld delen. Welke gekke uitvinding ging in 1969 de wereld veranderen: een bijzonder weerinstrument of een alternatief voor de thermometer?

HET VERHAAL
Een wereldster op je trouwfeest

In 2009 kregen Eric en Sonja bijzonder hoog bezoek op hun trouwfeest. Na een plaatselijk optreden stapte een wereldbekende band een klein zaaltje in Oost-Vlaanderen binnen en zong daar voor het pasgehuwde koppel hun grootste hits. Tot op vandaag de dag gelooft amper iemand het verhaal van Eric, een grote fan van de band.

DE TV STOPT NOOIT
Illusionisten

Deze week zijn de Wijsmakers in de wereld van de illusionisten gedoken. Veel goochelaars zijn in de voetsporen van David Copperfield getreden en hebben een eigen show gekregen op de televisie. Tine en Adriaan stellen elk een programma van een Amerikaanse illusionist voor, maar slechts één van die shows is echt. Welke Wijsmaker vertelt de waarheid?

HIT VAN DE WEEK
Fanfares

Deze week komen drie fanfaregroepen hun lijflied zingen. Twee van die fanfares zijn echt en kan men boeken voor alle soorten feesten. De derde is vals. Die groep werd deze week door de programmamakers gebeld en hun act is verzonnen.

'De Neus van Pinokkio',  zondag 2 juni om 20.30 uur op Eén.

deneusvanpinokkio

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Gekocht' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Het moment suprême is aangebroken voor Davina. Zij krijgt de sleutels van haar huis, maar voelt het ook echt als een thuis? Rob en Phylicia bespreken hun wish list met Bart en Béa. Béa gooit alvast alles in de strijd om een geschikte bungalow te vinden, maar wanneer het koppel plots van regio wil veranderen, moet ze helemaal van nul beginnen. Mila en Mathias wonen samen in een appartement in Aalter, maar dat blijkt al een tijdje te klein om met twee comfortabel in te leven. Ze zijn al twee jaar intensief op zoek naar de ideale woning, maar de huizen verdwijnen sneller van de markt dan zij durven beslissen. Bart en Béa krijgen 300.000 euro om deze eeuwige twijfelaars uit hun lijden te verlossen.

'Blind Gekocht', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers