'Supertalent in Vlaanderen': inhoud 3de halve finale

dinsdag 24 april 2007

Alle acts die de jury wisten te overtuigen in de voorrondes, moeten in deze derde van vier halve finales meteen een tandje bijsteken. Om te bewijzen dat zij hun plek in de spotlights wel degelijk verdienen komt het er voor hen niet alleen op aan om hun plaats te herbevestigen, maar vooral ook om een stukje door te groeien.

I


n de derde halve finale van Supertalent in Vlaanderen zullen slechts twee acts een finaleticket bemachtigen. Wie de gelukkigen zijn, hangt af van de jury én van de kijker. Paul, Martine en Gert zullen 1 act selecteren die volgens hen zeker in de finale hoort. De andere act wordt gekozen door de kijkers. Zij kunnen hun favoriet via televoting rechtstreeks een plaatsje in de finale bezorgen. Wie mag zich klaarmaken voor de strijd om de titel van Supertalent in Vlaanderen en voor de hoofdprijs van 50 000 euro?

De kandidaten:

Thomas Malter : Jongleur uit Wondelgem
Thomas Malter is 25 jaar en woont in Wondelgem. Hij werkt als artiest, maar zijn echte naam is Benjamin Lachkar. Hij heeft al verschillende optredens achter de rug en zijn acts waren al verschillende malen op televisie te zien (in binnen- en buitenland).

De familie van Thomas is de alom bekende en gerenommeerde circusfamilie Malter. Het is dan ook niet te verwonderen dat Thomas vanaf zijn 6-7 jaar in de circuswereld is gerold. Dat begon met jongleren en met het assisteren van zijn vader bij een aantal acts. Zo leerde Thomas het klappen van de zweep. Toen hij 15 jaar was, begon Thomas met het ontwikkelen van de act die hij ook brengt in 'Supertalent'. Hij begon erg intensief te repeteren (zo'n 6 à 7 uur per dag) tot hij op zijn achttiende klaar was voor zijn eerste optredens.
Hij rukte zich los van zijn familie en begon rond te trekken als zelfstandig artiest. Uiteraard heeft Thomas nog andere acts, waaronder bijvoorbeeld het balanceren van borden op stokjes. Maar de act als bodemjongleur blijft toch zijn lievelingsproject. Tot op heden verdient Thomas zijn brood als artiest en hij is vast van plan om dat zo te houden.

Thomas heeft al overal opgetreden, maar het merendeel van zijn acts voert hij op tijdens personeelsfeestjes.
Tot op heden is Thomas van grote ongelukken gespaard gebleven. Het ergste wat hij meemaakte, is een haperende CD tijdens een optreden. Hopen dat dat zo blijft!
Hij noemt zichzelf creatief, optimistisch en ambitieus. Zijn grootste droom is optreden in het Lido in Parijs, het meest bekende cabaret ter wereld, op de Champs-Elysées.
Zijn act is bijzonder uniek. Er bestaan maar 3 mensen ter wereld die zijn act doen, onder wie David Copperfield.

RJ Equal: A diamond in the dirt: Rashif, Wim en Christopher 19-24 jaar  Tessenderlo
R.J. Equal is een Limburgs trio met een eigen muziekstijl die ze ontwikkeld hebben binnen het hiphopmileu: Skrill. Het genre werd ontwikkeld door R.J. Equal na het luisteren naar de Amerikaanse hiphopstijl 'crunk'. De term 'Skrill' staat voor of betekent 'geld' en verwijst volgens Rashif naar het feit dat ze geen geld hebben. De stijl 'Skrill' stelt vooral het fun-element voorop, het element dat volgens Rashif te vaak ontbreekt bij hiphop.

Rashif is een 18-jarige student regentaat en noemt zichzelf krachtig, vernieuwend en entertainend. Hij draagt altijd zijn rood 'marcelleke' als bijgeloof voor zijn deelname aan 'Supertalent in Vlaanderen'.
Christopher is 17 en studeert grafische technieken. Wim is 23 en werkt als verkoper. Zij nemen de backing-vocals voor hun rekening. Rashif is zo'n 4 à 5 jaar bezig en de anderen zijn op de kar gesprongen. Ook Wim lag aan de oorsprong van het project, hij zorgde voor de begeleidende beats, de basis die voor Rashif broodnodig was.
R.J. Equal is niet echt de groepsnaam, maar de artiestennaam van Rashif, het zijn namelijk de initialen van zijn volledige naam. De term 'Equal' heeft een maatschappelijke connotatie. Rashif verwijst naar het overbekende franse term 'égalité'.

Met hun deelname willen ze vooral de casual hip-hopscène in Vlaanderen doorbreken, en dit zullen ze proberen met hun nummer "A diamond in the dirt".Het eerste optreden van Rashif vond plaats in wel erg bijzondere omstandigheden. Het geïmproviseerde podium bleek immers een aanhangwagen. Daarenboven was er geen publiek, maar Rashif benadrukt ook wel hoe slecht hij was in die beginperiode.

Yolaine: 16 jaar – Meerbeek: doekenhanger
Een doek van 14 meter, lenigheid, maar vooral heel vel lef heb je nodig om aan luchtacrobatie te doen. De 16-jarige Yolaine Dooms uit Meerbeek is dankzij een circuskamp in contact gekomen met deze bijzondere 'sport'. Het heeft haar zo gefascineerd, dat ze nu àl haar vrije tijd in het circus steekt. Elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond én zaterdag gaat ze naar de circusschool. Ze is eigenlijk gespecialiseerd in trapeze, maar de act met de doeken is toch haar lievelingsnummer.

Ook haar 15-jaar oude broer gaat naar de circusschool. Haar zus en mama zijn haar grootste fans. Als ze naar de doeken stapt om aan haar act te beginnen, begint haar moeder steevast te huilen van ontroering en trots.
Ze wil hier enorm graag verder in gaan. Haar grote droom is om te kunnen studeren aan de ESAC (école supérieur des arts du cirque) en om daarna met haar act de wereld rond te reizen.

Yolaine vindt circus een veel leukere hobby dan pakweg voetbal, vooral omdat de mogelijkheden oneindig zijn. Circus bevat zoveel verschillende disciplines en moeilijkheidsgraden, dat men kan blijven evolueren.
Ze neemt deel aan 'Supertalent' op aanraden van haar vriendinnen, die het wervingsspotje op televisie zagen. Yolaine zegt dat heel veel van haar activiteiten in samenspraak met haar vriendinnen gebeuren.
Ze is nog nooit uit haar doeken getuimeld. Volgens Yolaine is het een kwestie van concentratie. Ze ontkent niet dat het gevaarlijk is, maar er is tot op heden nog niets misgegaan. Hout vasthouden dus!

Wendy Strubbe: 32 jaar - Eeklo
Deze 32-jarige bankbediende heeft al vele waters doorzwommen, zowel als actrice, presentatrice, maar vooral als zangeres stond ze al vaak op het podium. Vroeger zag je Wendy al eens in de gedaante van Fé, waarmee ze een bescheiden hitje had met "Love me". Momenteel is ze de frontzangeres van 'Monkfish', de groep die vroeger 'Eden' heette, met Roos van Acker.

Toen ze afgelopen zomer op reis was in Turkije heeft ze alle vakantiegangers met verstomming geslagen met haar zangtalent toen ze onverwachts een zieke zangeres verving tijdens de animatieshow van het hotel. Daardoor mocht ze 3 dagen langer op vakantie blijven van de hoteldirectie. Ze noemt zichzelf een doorzetter, doelbewust en ze is zeer positief ingesteld. In 'Supertalent in Vlaanderen' brengt ze helemaal alleen haar eigen nummer "Unsaved".

Mike Dreamer uit Beveren Waas : Telepathisch contact
Patrick de Paepe alias Mike Dreamer is vertegenwoordiger van chemicaliën. Hij heeft 4 kinderen die volledig achter de zangcarrière van hun papa staan.  Lang geleden deed hij het voorprogramma van Marco Borsato toen die zijn allereerste optreden gaf in Vlaanderen. Tijdens een ander optreden kreeg Patrick tijdens de pauze zonder het te beseffen 'spacecake' voorgeschoteld en stond hij in het tweede deel helemaal stoned op het podium. Daarop hebben ze Patrick dan maar van het podium gehaald. Voor 'Supertalent in Vlaanderen' zal Patrick telepatisch in contact komen met Will Tura, Elvis en Wannes van de Velde. 

Aaron Crow: Illusionist uit Ruislede 
Aaron is een illusionist pur sang. Hij slikt voor zijn act 3 naalden in. De naalden zijn er niet zomaar gekomen. Toen hij 3 was, moest kleine Aaron naar het ziekenhuis gebracht worden omdat hij een naald had ingeslikt.
De grootste uitdaging voor Aaron was deelnemen aan Het FISM-congres, dat is voor de goochelwereld, wat de Olympische Spelen voor de sport zijn. Maar wat Aaron tijdens een wedstrijd in Den Haag overkwam, overtrof zijn stoutste dromen. Aaron Crow kreeg van de internationale vakjury de hoogste notering in de categorie Mental Magic .

Eerder deed hij al optredens in Portugal, Engeland, Frankrijk, Hollywood en Las Vegas. Hij is al bijna 20 jaar bezig, maar wil met zijn deelname aan Supertalent uit het goochelcircuit breken. En zeg niet zomaar goochelaar tegen een illusionist! Achter Aaron Crow schuilt eigenlijk Aaron Verbeke, hij heeft  2 kinderen Lennertb(6) en Ruïz (2), en zij zijn gek op papa's kunstjes!

Karen (17) en Lauren(14) Cello en piano uit Bonheiden
Als sedert de kleuterklas zijn Karen en Lauren De Meyer, 2 getalenteerde zussen, gebeten door de muziekmicrobe. Naast lessen piano en slagwerk koos Karen voor de cello, Lauren koos naast viool ook nog piano.
Karen is de grote steun en toeverlaat van Lauren zowel op muziekgebied en ook op alle ander vlakken. Naast zo'n 10-tal uren muziek spelen per week, nemen ze wel eens deel aan een wedstrijd. Zo werd Lauren reeds laureaat van de wedstrijden 'Jeunes Musiciens' alsook van 'Cantabile', de grootste pianowedstrijd voor de jeugd in Vlaanderen. Karen kaapte een eerste prijs weg op Jong-Tenuto, een nationale muziekwedstrijd voor jong talent en verwierf de titel YOTAM (young talented musician) van de Vlaamse overheid.
Op de schoolbanken vinden we Lauren momenteel in haar 3e jaar middelbaar Grieks-Latijn, Karen zit in haar laatste jaar Latijn-moderne talen en wil volgend jaar een opleiding cello volgen in Nieuw-Zeeland.

The Chipolatta's: komische stripact uit Kontich
In het dagelijkse leven is Johan (38) koeltechnieker, begeleidt Luc (40) mindervaliden, is Dave (29) brandweerman, werkt Nic (41) als technieker in een ziekenhuis en is Fré (31) magazijnier, maar wat hen samenbrengt, is de brandweer van Kontich. Daar blussen ze (de meesten als vrijwilliger)  niet alleen branden, maar zijn ze op huwelijksfeesten en braderijen ook The Chipolata's! Op hun eigen komische manier brengen Luc, Nic, Fre, Johan en Dave een wervelende strip-act.

Acht jaar geleden stelden ze een act samen voor het jaarlijkse bal van de brandweer van Kontich. Sindsdien is de bal blijven rollen….Dit jaar vieren ze "260 jaar brandbestrijding te Kontich" met als hoogtepunt natuurlijk hun deelname aan "Supertalent in Vlaanderen"!

'Supertalent in Vlaanderen', 3de halve finale, donderdag 26 april om 20.30 uur bij VT4.

DOSSIER: Supertalent in Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hélène vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op Eén.

Dossiers