'Sterren Op De Dansvloer': samba en American smooth

dinsdag 29 april 2008

Afgelopen vrijdag stond Elke Vanelderen met haar danspartner Aerjen voor de tweede week op rij in de 'Dance Off'. Ze lieten zich niet uit hun lood slaan en grepen de herkansing met beide handen.

O


ok Nico Mattan en zijn danspartner Ellen smeten zich op de dansvloer, wat ten zeerste geapprecieerd werd door de professionele juryleden. Zij waren het echter met mekaar eens dat Elke het meest kan groeien in deze wedstrijd en dus werd voor Nico Mattan de slowfox zijn laatste dans.

Op woensdag 30 april 2008 worden Antony Arandia & Leila, Koen Crucke & Nicky en Tiany Kiriloff & Guy op de dansvloer gevraagd voor de samba. Zij gaan de uitdaging aan om de vakjury en u thuis mee te voeren naar het sexy en vrolijke Brazilië. Verleidelijke heupbewegingen, wiebelende achterwerken en ophitsende passen zijn een must. Kortom, ritmisch feesten is de boodschap en dat doen ze op onderstaande songs:

  • Antony Arandia & Leila dansen de samba op 'Whenever, wherever' van Shakira.
  • Koen Crucke & Nicky dansen de samba op 'Quando, quando, quando' van Engelbert Humperdinck.
  • Tiany Kiriloff & Guy dansen de samba op 'Hit me up' van Gia Farrell.

In het dansboekje van Bjorn Dewilde & Carole, Dominique Monami & Pascal, Elke Vanelderen & Aerjen en Jonckheere & Arman staat de American smooth ingeschreven.

Deze dans wordt voor het eerst in de wedstrijd gebracht en is de Amerikaanse versie van de internationale standaarddans in Europa. De dans omvat passen van de (Engelse en Weense) wals, de tango (behalve de Argentijnse tango) en de foxtrot. De principes en de technieken van het standaarddansen gelden, maar de partners zijn niet verplicht om continu lichaamscontact te hebben. Doordat deze verplichting wegvalt, mogen de paren passen uitvoeren zoals: lady under arm turns, spins, side by side positions, parallel turns, dips, drops en andere variaties die niet zijn toegelaten in het traditionele ballroomdansen.

Ook de vier duo's die de American smooth demonstreren, worden tijdens hun optreden begeleid door de live-band:

  • Bjorn De Wilde & Carole dansen de American smooth op 'Singin' in the rain' van Gene Kelly.
  • Dominique Monami & Pascal dansen de American smooth op 'I have nothing' van Whitney Houston.
  • Elke Vanelderen & Aerjen dansen de American smooth op 'Whith you I'm born again' van Billy Preston & Syreeta.
  • Martine Jonckheere & Arman dansen de American smooth op 'Makin' whoopee' van Julie London.

De prestaties worden naar goede gewoonte in de studio besproken en beoordeeld door Anouchka Balsing, Rony Daelemans, Jan Geerts en Davy Brocatus en in de huiskamers gewikt en gewogen. Samen bepalen ze welke twee paren opnieuw moeten aantreden in de 'Dance Off' van vrijdag.

'Sterren Op De Dansvloer', woensdag 30 april 2008 om 20.40 uur op vtm.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 3 (2008)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers