Rumba en quickstep in 'Sterren Op De Dansvloer'

dinsdag 8 april 2008

Afgelopen woensdag -2 april 2008- is de derde reeks van 'Sterren op de Dansvloer' swingend van start gegaan met gemiddeld 901.932 kijkers, wat resulteerde in een marktaandeel van 30,9% (VVA 18-54). Op het piekmoment genoten zelfs 1.112.113 kijkers van de danspassen van onze bekende landgenoten en hun professionele danspartners.

D


it is zonder meer een opsteker voor de tien bekende persoonlijkheden en hun danspartner, die hun beste beentje voorgezet hebben om hun Standard- of Latin-dans tot een goed einde te brengen én om de professionele jury te overtuigen. Die keek met haviksogen toe, noteerde elke misstap, nam geen blad voor de mond en gaf onderstaande punten:

 • Roel Vanderstukken en Kimberly 14
 • Elke Vanelderen en Aerjen 16
 • Bjorn De Wilde en Carole 16
 • Dominique Monami en Pascal 18
 • Tiany Kiriloff en Guy 19
 • Nico Mattan en Ellen 9
 • Koen Crucke en Nicky 14
 • Anissa Temsamani en Dick 16
 • Martine Jonckheere en Arman 15
 • Antony Arandia en Leila 22

Wielrenner Nico Mattan maakte in de openingsshow bijna een uitschuiver en had moeite met de passen. Hij en zijn danspartner Ellen bengelen dan ook onderaan het klassement, maar dat hoeft niet het einde van hun dansavontuur te betekenen. In de 2de liveshow van 'Sterren op de Dansvloer', die op woensdag 9 april 2008 wordt uitgezonden, worden immers alle tien de danskoppels terug op de dansvloer gevraagd. De professionele juryleden zullen opnieuw hun quotering geven, maar ook de kijkers kunnen hun stem uitbrengen en hun favorieten steunen.

Voor Martine Jonckheere en Arman, Tiany Kiriloff en Guy, Koen Crucke en Nicky, Bjorn De Wilde en Carole, en voor Roel Vanderstukken en Kimberly staat de rumba in hun dansboekje geschreven.

De rumba is de enige slow bij de Latin-dansen. Het is een sensuele liefdesdans waarin het spel van aantrekken en afstoten tussen man en vrouw een belangrijke rol speelt. Verleidelijke poses, hitsige heupbewegingen en heel wat wervelende draaibewegingen bepalen deze uitdagende dans. In de rumba zijn verleidelijke gezichtsuitdrukkingen niet verplicht.

Voor Dominique Monami en Pascal, Nico Mattan en Ellen, Antony Arandia en Leila, Elke Vanelderen en Aerjen, en voor Anissa Temsamani en Dick staat de quickstep op het programma. En dat is de vrolijkste van de ballroomdansen. Tijdens de quickstep lijkt het of de dansers elegant op hete kolen dansen. De twee voeten komen vaak tegelijk los van de vloer. De quickstep is door al het springwerk een fysiek zware dans. De dansers kunnen maar beter sterke enkels hebben want naast de sprongen staat snel bewegen en draaien centraal bij de quickstep.

Tijdens het moment suprême worden de dansduo's begeleid door de live-band, die wervelende arrangementen van hedendaagse popnummers brengt en classics die in een modern, swingend jasje werden gestopt. De danskoppels hebben zelf de song gekozen waarop ze dansen en dat levert een zeer gevarieerde affiche op:

 • Roel Vanderstukken & Kimberly dansen de rumba op "Chasing cars" van Snow Patrol.
 • Elke Vanelderen & Aerjan dansen de quick step op "Happy feet" van Randy Spendlove.
 • Bjorn De Wilde & Carole dansen de rumba op "Coud I have this kiss forever?" van Enrique Iglesias.
 • Dominique Monami & Pascal dansen de quick step op "Valerie" van Amy Winehouse.
 • Tiany Kiriloff &Guy dansen de rumba op "Creep" van Radiohead.
 • Nico Mattan & Ellen dansen de quick step op "Black horse & the cherry tree" van KT Tunstall.
 • Koen Crucke & Nicky dansen de rumba op "Will you still love me tomorrrow?" van Amy Winehouse.
 • Anissa Temsamani & Dick dansen de quick step op "99 Luftballons" van Nena.
 • Martine Jonckheere & Arman dansen de rumba op "The look of love" van Diane Krall.
 • Antony Arandia & Leila dansen de quick step op 'Hey Pachuco' van Royal Crown Revue.

De prestaties worden beoordeeld door jou en door de professionele juryleden Anouchka Balsing, Rony Daelmans, Jan Geerts en Davy Brocatus. Op vrijdag 11 april 2008 moeten de twee koppels met de laagste punten hun dans overdoen tijdens de 'Dance Off'. Die avond zal er afscheid genomen worden van het eerste dansduo.

Als je de reacties van de bekende persoonlijkheden en hun professionele danspartners wil bekijken, de rapporten van de jury wil bestuderen, wallpapers wil downloaden, de dansquiz wil spelen…  je mening over het programma kwijt wil of de danspassen wil ontleden, kan je 7 op 7 en 24 uur op 24 terecht bij vtm.be.

Kijk je digitaal, dan is er nog meer goed nieuws. iWatch, de on demand-service van VTM, biedt o.a. elke show aan om te herbekijken.

'Sterren Op De Dansvloer', woensdag 9 april 2008 om 20.40 uur op vtm.

DOSSIER: Sterren op de Dansvloer 3 (2008)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers