Politie ontdekt enorme wietplantage in 'Helden van Hier: Op Interventie'

dinsdag 11 september 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

De Helden van de Genkse interventiepolitie zone CARMA lieten zich vorige week schaduwen door gemiddeld 615.000 kijkers. De startaflevering van 'Helden van Hier: Op Interventie' was zo goed voor een marktaandeel van 26,3% (VVA 18-54, live +5).

Op woensdag 12 september houdt iedereen z’n adem in wanneer de politie met getrokken wapens binnenvalt in een gigantische wietplantage.


De inval kadert in een grootse antidrugsoperatie, waarvoor de agenten de krachten bundelen met de lokale recherche. Niets wordt aan het toeval overgelaten. 'Het pand is mogelijk geboobytrapped. Met elektriciteit op de klinken of andere valkuilen', licht een inspecteur toe. Binnen in het gebouw merkt het team al snel dat de plantage niet het werk is van een amateur. De straatwaarde bedraagt maar liefst 296.000 euro. 'Wij proberen ze van de straat te verwijderen', vertelt rechercheur Guido. 'Daarom zit ik hier nog altijd, want ik had al 4 jaar met pensioen kunnen zijn. Ik heb nu 43 jaar dienst en heb al mínstens 2.000 criminelen vastgezet. Op iedere hoek is wel een cannabisplantage, maar we blijven vechten.'

De interventiepolitie snelt ook richting een tankstation, waar een gemaskerde man met bivakmuts is gesignaleerd. 'Vooral in tijden van terrorisme en aanslagen denk je meteen aan het ergste', klinkt het bij de inspecteurs. De politie probeert de man te vatten, maar die zet het op een lopen.

Even later verwittigt een koppel de politie nadat ze bij hun thuiskomst een vreemde man in hun woonkamer hebben aangetroffen. De man lag in hun zetel tv te kijken en wandelde nadien het huis uit. Uit het onderzoek blijkt dat hij ook in andere huizen is binnengedrongen. 'Ik ben nu 3 jaar in dienst en kan al een boek schrijven over de situaties die ik heb meegemaakt', getuigt één van de inspecteurs. De jacht op de dader wordt ingezet. Een ander politieteam schiet ook een oudere man te hulp die in het huis van de buren 2 inbrekers heeft betrapt. De man werd tegen de muur gegooid en is erg onder de indruk van de gebeurtenissen. De politie probeert hem tot rust te brengen.

'Helden van Hier: Op Interventie', woensdag 12 september om 20.35 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

In de vroege jaren 1960, in volle Koude Oorlog, moeten CIA-agent Napoleon Solo en KGB-spion Illya Kuryakin samenwerken wanneer er een mysterieuze organisatie opduikt die het broze nucleaire machtsevenwicht tussen hun beider naties wil destabiliseren.

'The Man from U.N.C.L.E', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers