'Mijn Restaurant!': donderdag eerste sluiting: Turnhout of Sint-Niklaas?

woensdag 29 april 2009

In de vorige aflevering van 'Mijn Restaurant!' –uitzending dinsdag 28 april 2009- werden de twee genomineerde restaurants gecoacht door juryleden Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins. Er ging ook een managementconsultant op pad en de restauranthouders kwamen te weten wie van hen de energiewedstrijd had gewonnen. Gemiddeld 958.551 Vlamingen stemden op 'Mijn Restaurant!' af, wat zich vertaalt in een marktaandeel van 46,4 % (VVA 18-54).

I


n Turnhout en Sint-Niklaas is het bang afwachten op de uitslag van de stemming. Want 't Gerecht of La Scène zal definitief de deuren moeten sluiten. Chris & Wendy en Ben & Dominique schuiven zelf aan voor een misschien wel laatste avondmaal in hun eigen restaurant.

In Kortrijk dient zich een stressvolle service aan. Voor 't eerst heeft sous-chef Nicolas een dagje vrij. Aan Claudio om te bewijzen dat hij een volle zaal kan verwennen zonder de hulp van z'n rechterhand.
Managmentconsultant Peter De Prins bezoekt Sint-Truiden, Sint-Niklaas en Turnhout. In Sint-Truiden blijkt dat Tom zich dringend meer moet manifesteren als sterke man in de zaal.

En dan valt het verdict. Samen met al hun personeel en hun klanten, krijgen de koppels de uitslag van de stemming te zien. Eén koppel moet afscheid nemen van z'n restaurantdroom. Eén koppel bouwt verder aan z'n restaurantdroom.

'Mijn Restaurant', de eerste sluiting, donderdag 30 april om 21.30 uur op vtm.

Het is geen geheim dat alle gerechten –van gewone kost tot gastronomische pareltjes- nog lekkerder smaken met sfeervolle muziek op de achtergrond. 'Mijn Restaurant!' heeft daarom de meest sfeervolle nummers voor aan tafel gebundeld. De release van deze CD is voorzien op 5 mei.

Wie moet volgens jou de deuren sluiten? 
Turnhout of Sint-Niklaas?
Stem NU in de TV-Visie poll!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

Herbekijk 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van Australië. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers