Lieven Scheire en Kris Wauters zingen woensdag een duet met robots

dinsdag 7 april 2015

In 'De Schuur van Scheire' heeft Lieven Scheire op woensdag 8 april een bijzondere verrassing voor Kris Wauters. Lieven laat het Clouseau-nummer Louise coveren door... een robotband.

Dat is een band met echte instrumenten: een gitaar, drums, een contrabas en zelfs een panfluit. Maar er is één verschil: het zijn geen mensen, maar machines die spelen. Kris Wauters kijkt zijn ogen uit, en uiteraard gebeurt het onvermijdelijke: Lieven en Kris zingen samen een duet met de robotband.


Verder in 'De Schuur van Scheire' op Eén:

Henk Rijckaert bouwt een revolutionaire grasmachine: eentje die volledig autonoom werkt, want hij wordt aangedreven door … grasgas. Dus de grasmachine maait gras en dat is meteen ook de brandstof om de grasmachine te doen werken.

Bart Van Peer en Henk onderzoeken hoeveel water een luier nu eigenlijk kan opnemen. En ze zoeken ook uit of dergelijke luiers kunnen dienstdoen als zandzakjes bij een overstroming.

Lieven legt ook uit hoe een zonnewijzer werkt. Wist je bijvoorbeeld dat een zonnewijzer bij ons altijd schuin staat, maar op de noordpool rechtop?

Kris Wauters speelt het Schuurgametoernooi met broodroosters.

'De Schuur van Scheire', woensdag 8 april om 21.05 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers