Lieven Scheire en Kris Wauters zingen woensdag een duet met robots

dinsdag 7 april 2015

In 'De Schuur van Scheire' heeft Lieven Scheire op woensdag 8 april een bijzondere verrassing voor Kris Wauters. Lieven laat het Clouseau-nummer Louise coveren door... een robotband.

Dat is een band met echte instrumenten: een gitaar, drums, een contrabas en zelfs een panfluit. Maar er is één verschil: het zijn geen mensen, maar machines die spelen. Kris Wauters kijkt zijn ogen uit, en uiteraard gebeurt het onvermijdelijke: Lieven en Kris zingen samen een duet met de robotband.


Verder in 'De Schuur van Scheire' op Eén:

Henk Rijckaert bouwt een revolutionaire grasmachine: eentje die volledig autonoom werkt, want hij wordt aangedreven door … grasgas. Dus de grasmachine maait gras en dat is meteen ook de brandstof om de grasmachine te doen werken.

Bart Van Peer en Henk onderzoeken hoeveel water een luier nu eigenlijk kan opnemen. En ze zoeken ook uit of dergelijke luiers kunnen dienstdoen als zandzakjes bij een overstroming.

Lieven legt ook uit hoe een zonnewijzer werkt. Wist je bijvoorbeeld dat een zonnewijzer bij ons altijd schuin staat, maar op de noordpool rechtop?

Kris Wauters speelt het Schuurgametoernooi met broodroosters.

'De Schuur van Scheire', woensdag 8 april om 21.05 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

In Causton wordt uitgekeken naar de opening van een nieuwe brouwerij op de beruchte gronden van een vervloekte abdij. Maar wanneer een lijk wordt aangetroffen in een van de vaten, slaat de opwinding om in angst. Hoofdinspecteur Barnaby en brigadier Winter staan voor een raadsel: heeft dit iets te maken met het bier dat er gebrouwen wordt, of niet?

'Midsomer Murders', om 20.20 uur op En.

Dossiers