Jeroen Meus trekt tijdens de feestdagen naar de Ardennen voor 'Dagelijkse Kerst'

Tijdens de feestdagen trekt Jeroen Meus naar een gezellig huisje in de Ardennen. Van daaruit levert hij van 16 december tot en met 1 januari inspiratie voor de eindejaarsperiode met tal van feestelijke recepten.
'Dagelijkse Kost' wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Dagelijkse Kerst'. Van 16 tot en met 20 december bereidt Jeroen Meus in 'Dagelijkse Kerst' naar goede gewoonte stap voor stap een integraal kerstmenu. Maar ook na de bereiding van dat 'nationale kerstmenu' blijft hij in feeststemming. Tot en met nieuwjaarsdag doet hij elke dag een feestelijke suggestie voor de eindejaarsperiode.
Jeroen's Nationale Kerstmenu: 16-20 december
In de eerste week van de 'Dagelijkse Kerst'-reeks, van 16 tot en met 20 december, maakt Jeroen zijn 'nationale kerstmenu' klaar. Een feestelijk menu dat de kijkers tijdens de feestdagen gemakkelijk thuis kunnen klaarmaken. Om iedereen de kans te geven om op tijd te plannen en inkopen te doen, staan de recepten al sinds 13 december op de website van Eén.
MAANDAG 16 DECEMBER
Vier keer hapjes voor kerst
Broodkroketjes en drie gevarieerde koude hapjes, zonder gedoe
DINSDAG 17 DECEMBER
Rundertartaar béarnaise
De klassieke steak béarnaise, maar dan in een koude versie
WOENSDAG 18 DECEMBER
Zachte venkelsoep met pladijs en garnalen
Een fluwelige soep met verse vis, zeekraal en grijze garnaaltjes
DONDERDAG 19 DECEMBER
Kalkoenrollade met veenbessen en appel, champignonsaus, witloofsla en kroketten
Een rol van kerstklassiekers met garnituren
VRIJDAG 20 DECEMBER
Soezenkerstboom
Creatief met soesjes, gevuld met sinaasroompudding
Feestelijke Recepten: 23 december-1 januari
'Dagelijkse Kerst' stopt niet bij het nationale kerstmenu. Van 23 december tot en met 1 januari zorgt Jeroen voor inspiratie met allerhande gerechten die geknipt zijn voor de feestdagen.
MAANDAG 23 DECEMBER
Gevulde zalmbonbon met geitenkaas
Een eenvoudig voorgerecht in cadeauverpakking
DINSDAG 24 DECEMBER
Kleine wildburgers met veenbessen en appel
Take-away voor een feestelijk aperitief
WOENSDAG 25 DECEMBER
Een simpele zeevruchtenschotel
Een schotel om uren van te genieten, met een Riesling in het glas
DONDERDAG 26 DECEMBER
Visbeignets en een aioli-dip met zeewier
Een warme hap van stukjes witte vis met een dipsaus
VRIJDAG 27 DECEMBER
Chorizo-scampi-prikkers met salsa verde
Spiesjes met mozzarella en twee smaakbommen
MAANDAG 30 DECEMBER
Hoevekip, aardperenstoemp en schorseneren ‘meunière’
Mals gebraden kip en een stel wintergroenten met karakter
DINSDAG 31 DECEMBER
Jeroens polognaisekroket
Een middernachtsnack met de beste wensen voor het nieuwe jaar
WOENSDAG 1 JANUARI
Soep van vorig jaar
Een maaltijdsoep met de lekkerste restjes van 2013
'Dagelijkse Kerst', van maandag 16 december tot en met woensdag 1 januari om 18.15 uur op Eén. Herhaling op zondag om 18.30 u. op Eén.