Huizen bedreigd in 'Helden van hier: Door het Vuur'

dinsdag 19 december 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

'Veel mensen zeggen dat ze de mooiste job van de wereld hebben, maar dat klopt niet. Want wij hebben de mooiste job van de wereld', vertelt luitenant Jurgen. En dat bewijzen hij en zijn collega's nog maar eens in de zevende aflevering van 'Helden van Hier: Door het Vuur'.

De brandweermannen en ambulanciers van de Gentse brandweer stellen alles in het werk om mensen te helpen. En om dat te doen, moeten ze van alle markten thuis zijn. 'In ons korps werken 110 personen. Dat zijn 110 beroepen en 110 sterktes', aldus kapitein Steven. En die sterktes komen ook in deze aflevering goed van pas.


Een mobilhome staat in lichterlaaie. Kapitein Steven en zijn ploeg proberen te voorkomen dat de brand overslaat op de feestzaal en de huizen die ernaast staan. Ze moeten dus snel handelen. Uit veiligheid worden de bewoners geëvacueerd. Eén van de ploegen helpt een bedlegerige vrouw om haar woning te verlaten.

In een industriebedrijf komt er rook uit een grote afvalsilo. Het is voor de brandweermannen van buitenaf onmogelijk te zien wat er in de silo aan de hand is. Er zit niets anders op de silo te koelen en leeg te laten. En dat belooft een werk van lange adem te worden…

De ambulanciers hebben het druk tijdens de Gentse Feesten. Heel wat festivalgangers hebben te diep in het glas gekeken. En dus is het alle hens aan dek. 'Als we tijdens de Gentse Feesten een oproep krijgen, betreft het heel vaak een persoon die geïntoxiceerd is door alcohol. Dan weten we dat we een moeilijk halfuur tegemoet gaan', lacht ambulancier Kenneth.

Ze haasten zich ook naar een school waar een jongetje na een val van een glijbaan buiten bewustzijn is geweest. De jongen is in schok, maar wordt door bekend gezichten getroost. 'Voor hem zijn we vreemde gele mannetjes. Dus is het goed dat er juffen bij zijn om hem gerust te stellen', aldus ambulancier Dieter.

'Helden van Hier: Door het Vuur', woensdag 20 december om 21.15 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers