Het Billie Eilish-syndroom slaat toe in 'The Voice van Vlaanderen'

donderdag 18 februari 2021
Foto: VTM - © DPG Media 2021

De nummers van Billie Eilish vallen bij het muzikaal talent van 'The Voice van Vlaanderen' enorm in de smaak. Zij is dit seizoen de meest gecoverde artiest van alle kandidaten die Blind Audition komen doen.

Sommige coverversies eren de stijl van het originele nummer, terwijl andere kandidaten er hun eigen ding mee hebben gedaan. In de derde Blind Auditions, op vrijdag 19 februari om 20.40 uur bij VTM, is te zien hoe drie kandidaten op rij hun kans wagen met een nummer van Billie Eilish. Wie kan met zijn versie de coaches - Niels Destadsbader, Koen Wauters, Natalia, Tourist LeMC en vijfde coach Laura Tesoro - overtuigen?Hoewel de audities meestal vooral voor de kandidaten spannend zijn, weet één van hen de zenuwen van de coaches de hoogte in te jagen. Wanneer ze alle stoelen doet draaien met haar unieke 'a capella-auditie', introduceert ze een eigen format om kenbaar te maken voor welke coach ze uiteindelijk kiest: 'Ik ga het spannend houden, is het mogelijk dat de stoelen terug worden gedraaid en dat ik achter diegene ga staan die mij in zijn team krijgt?' Vooral Natalia is enthousiast. 'Dat is keispannend!', schreeuwt ze uit.

Ook Laura Tesoro is opnieuw van de partij. Voor het eerst zijn de andere vier coaches blij met haar als vijfde coach, die kandidaten kan oppikken waarvoor zij niet hebben gedraaid. 'Voor zo'n kandidaten is Laura een zegen', vertelt Koen. En dat talent soms tussen de mazen van het net glipt, ondervond ook Niels aan den levende lijve: 'Wij waren jaren geleden op zoek naar een tweede zanger om samen met mij te zingen. Max Colombie, nu bekend van Oscar And The Wolf, kwam auditie doen en volgens ons was het dat toch niet helemaal. Een paar jaar later stonden wij op Pukkelpop en kwam hij daar optreden en dan denk je: ja, dat is 'm!', lacht Niels.

Het volledige traject van Laura’s team kunnen kijkers ontdekken in een nieuwe aflevering van de exclusieve spin-off 'The Voice Comeback Stage' op vrijdag 19 februari om 22.30 op VTM GO.

Deze talenten zingen de pannen van het dak in de derde Blind Auditions:

- Laura (20, Sint-Katelijne-Waver). Begon te zingen op haar 11 jaar en wil haar zelfvertrouwen opkrikken met haar deelname. Ze koos voor het nummer 'Watch' van Billie Eilish.
- Joran (23, Deurne). Is vlogger in zijn vrije tijd en gaat tijdens zijn video's op zoek naar een nieuwe hobby. Ook hij brengt een nummer van Billie Eilish: 'Idontwannabeyouanymore'.
- Thomas (25, Lanaken). Werkt parttime als kinesist om daarnaast nog veel met muziek bezig te kunnen zijn. Zingen is zijn passie, maar ook een uitlaatklep. De derde kandidaat op rij met een nummer van Billie Eilish brengt 'Bad Guy'.
- Anna (19, Dilsen-Stokkem). Deze Italiaanse Limburgse heeft al eens meegedaan aan 'The Voice Kids' en kwam toen in het team van Natalia terecht. Ze draagt haar auditie op aan een overleden tante die voor haar een tweede mama was: 'Don’t Worry About Me' van Frances.
- Yelle (21, Roosdaal). Naast zingen wil hij graag heel Vlaanderen rondgewandeld hebben. Hij is grote fan van country-muziek en waagt zijn kans met 'Folsom Prison Blues' van Johnny Cash.
- Lotte (20, Kalmthout). Studeert Media & Entertainment en heeft al meegedaan in de musical Annie, waar ze de hoofdrol kreeg. Drukken de coaches af voor haar versie van 'A Million Dreams' van P!nk?
- Louise (23, Ternat). Ze is verzot op bakken en zingen. Ze wil vooral creatief bezig zijn en houdt van het blues- en jazz genre. Ze brengt haar eigen jazzy-versie van 'Finesse' een nummer van Bruno Mars.
- Annelies (23, Oudenaarde) en Margot (23, Desselgem) zijn goede vriendinnen en studeren beide psychologie. Annelies schreef Margot in en ze wagen elk apart hun kans. Annelies brengt 'Hotline Bling' van Drake en Margot doet mee met 'Lost Without You' van Freya Riding.
- Nanou (23, Sint-Katelijne-Waver). Heeft de muziekmicrobe te pakken gekregen via haar papa's kant. De laatste jaren maakt ze samen muziek met haar papa als straatmuzikanten. Ze probeert de coaches in te pakken met 'I'm Not The Only One' van Sam Smith.
- Gwen (25, Arendonk). Is boekhouder en krijgt een verrassingsbezoekje op haar werk met een wel heel leuke boodschap… Ze waagt haar kans met '100 Days, 100 Nights' van Sharon Jones & The Dap-Kings.
- Reinier (44, Pelt). Wil vooral andere mensen vrolijk maken met zijn muziek. Tijdens zijn auditie begeleidt hij zichzelf op de gitaar met het nummer 'Heart Of Gold' van Neil Young.

De opnames van The Blind Auditions en The Knock-Outs van 'The Voice van Vlaanderen' vonden plaats voor de coronapandemie uitbrak.

'The Voice van Vlaanderen', vrijdag 19 februari om 20.40 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Zorgen voor Mama' - Kristl Verbeke

Kristel maakt kennis met de 43-jarige Marleen uit Hamme, uitgerekend de plek waar Kristel als tiener zelf opgroeide in armoede. Marleen en haar man Sven zijn beiden al jaren werkloos en straathoekwerker Joost hoopt daar verandering in te kunnen brengen. In Ravels ontmoet Kristel de 25-jarige Ellen, een alleenstaande mama met twee kinderen. Ellen staat er alleen voor in de opvoeding en kan op niemand anders rekenen dan zichzelf. Ze werkt als poetsvrouw en 60 euro per week is alles wat er overblijft om van te leven. Sociaal werker Claudia schiet te hulp.

'Zorgen Voor Mama', om 20.35 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:25
  Journaallus
  09:00
  Lentebeelden
 • 00:40
  Canvaslus
  09:00
  Lentebeelden
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:30
  Qmusic
  05:45
  Brandweerman Sam
 • 02:35
  Geen uitzending
  06:50
  My Kitchen Rules
 • 02:20
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 01:45
  Geen Uitzending
  12:20
  Birth of the Dragon
 • 20:10
  TV krant VTMKIDS
  05:50
  Thomas de Trein
 • 01:10
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 00:30
  Geen uitzending
  07:50
  Roger van Damme: Bakken
 • 01:30
  Geen uitzending
  08:20
  Charmed
 • 03:30
  Zenderonderbreking
  06:00
  NRJ : 6 - 10 met Michal Joossens en Julie Vermeire
 • 04:50
  Geen uitzending
  08:00
  Emergency
 • 05:25
  Ellemieke's KIDchen
 • 20:30
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 05:14
  Trap bouwen met roger 1
  05:34
  Trap bouwen met roger 2
 • 05:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
  14:00
  De Koepelzaal - Live
 • 02:50
  NOS Journaal
  05:55
  Nederland in beweging
 • 01:25
  Nieuwsuur
  06:10
  Tijd voor MAX
 • 04:54
  TekstTV
  06:30
  Pingu in de stad