Explosie schrikt Antwerps rusthuis op in 'Helden van Hier'

dinsdag 7 mei 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Op woensdag 8 mei volgen de camera's van 'Helden van Hier: Door het Vuur' de gigantische opkomst van verschillende hulpdiensten, wanneer er zich een zware explosie voordoet in het kapsalon van een Antwerps rusthuis.

Een zorgverlener hoorde de luide knal en belde de noodcentrale toen ze rook in de gang zag hangen. Alle bewoners lagen al in bed, dus een grootschalige evacuatie dringt zich op. De ploeg van luitenant Hans De Bondt probeert zo snel mogelijk iedereen in veiligheid te brengen.


Er mag in 'Helden van Hier' ook al eens gelachen worden, wanneer het lijkt alsof de Schelde in brand staat. De brandweer merkt een rookpluim op vanop de oevers van de rivier. De situatie kan dan wel grappig zijn, helemaal ongevaarlijk is ze misschien niet. Gaat het om een grasbrand? Een gesprongen leiding? Wanneer sergeant Geert Den Trooster met zijn ploeg arriveert, treft hij iets aan dat hij helemaal niet verwacht had.

Een elektrische fiets is handig, maar de nieuwe fietshype brengt voor de brandweer soms ook problemen met zich mee. Fietsbatterijen kunnen in brand schieten, soms met grote gevolgen. De brandweerhelden worden opgeroepen voor een brand in de kelder van een appartementsgebouw, waar ze eerst de brandhaard moeten zien te vinden.

Wanneer een boot dreigt te zinken, snelt het duikteam van Brandweer Zone Antwerpen te hulp. Naast de zinkende boot, treffen ze twee vrolijke Fransmannen aan. Zij waren enthousiast op doorreis van Nederland naar Frankrijk, tot hun boot plots water begon te maken.

'Helden van Hier: Door het Vuur', woensdag 8 mei om 20.35 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Een Frisse Start met vtwonen' (foto: Vitaya - © DPG Media 2019)

Nick en Stig zijn al elf jaar samen en klaar voor een volgend hoofdstuk in hun leven. Het koppel heeft jarenlang in het buitenland gewoond en heeft nu besloten om zich te settelen in België. Sieg helpt mee met de verhuis naar hun nieuwbouw, terwijl Ozanne en Guillemine er een warme thuis van maken.

'Een Frisse Start met vtwonen', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers