Documentaire 'Sugar Town' op Discovery

zaterdag 11 januari 2020

In 2014 sterft de Afro-Amerikaanse twintiger Victor White op de achterbank van een politiewagen, nadat hij bij toeval is aangehouden en een beetje drugs op zak had.

De politie claimt dat hij zichzelf heeft doodgeschoten, omdat hij niet de gevangenis in wilde. Zijn familie gelooft daar niks van, omdat hij een liefde voor het leven had en voor de opvoeding van zijn dochtertje. Maar nog belangrijker: hoe kon hij zichzelf ooit neerschieten, terwijl zijn handen geboeid op zijn rug zaten en hij al uitgebreid gefouilleerd was op mogelijk wapenbezit?


Ze starten zelf een onderzoek en openen zo een beerput van corruptie en zinloos politiegeweld dat al jaren plaatsvindt in het sterk gesegregeerde stadje New Iberia in Louisiana, dat groot geworden is door zijn suikerplantages. De tweedelige documentaire 'Sugar Town' reconstrueert de gebeurtenissen aan de hand van interviews met de betrokkenen, inclusief de familie van Victor White, juristen en onderzoeksjournalisten.

'Sugar Town', zondag 12 en 19 januari om 22.50 uur op Discovery.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Jillian Armacost is getrouwd met astronaut Spencer. Als hij in de ruimte is, is ze altijd bang dat er iets zal gebeuren. Dan wordt haar angst werkelijkheid. Tijdens een routinemissie verliest de aarde twee minuten het contact met de space shuttle. Niemand weet waarom. Spencer overleeft het voorval en terug op aarde lijkt alles in orde, maar Jillian vertrouwt het niet. Ze denkt dat haar man is veranderd. Wanneer ze zwanger wordt, begint ze nachtmerries te krijgen en wordt ze depressief. Het gevoel blijft knagen dat er iets mis is met haar man. Ze begint bang voor hem te worden en raakt steeds meer in de war. Wordt ze langzaam gek en is ze een gevaar voor zichzelf en haar ongeboren baby's? Of is ze terecht doodsbang voor haar echtgenoot?

'The Astronaut's Wife', film uit 1999 met oa. Johnny Depp en Charlize Theron, om 20.25 uur op VIJF.

Dossiers