Documentaire over Ralph Lauren (80) op Play en Play More

maandag 14 oktober 2019

Je weet dat je het als designerlabel gemaakt hebt wanneer mensen meteen een iconisch, klassiek stuk in gedachten hebben als ze je naam horen. Voor Chanel zijn dat de tweed jasjes, Burberry is gekend voor de trenchcoats, en Ralph Lauren vat je samen in een polo shirtje.

Liefst in neutrale tinten als donkerblauw, wit of beige: het summum van de door-en-door Amerikaanse country club look. Maar het verhaal van Ralph Lifschitz, de jongen die geboren werd als zoon van Joodse immigranten in The Bronx en zichzelf opwerkte tot plaats 102 op de Forbes lijst van rijkste Amerikanen, is kleurrijker dan dat.


Wist je dat Ralph Lauren zijn studie bedrijfskunde nooit afmaakte? Dat hij twee jaar deel uitmaakte van het Amerikaanse leger? Of dat het voor zijn modecarrière allemaal begon met een lijn mannendassen? Self-made man Ralph Lauren’s levensverhaal leest als the American Dream, dus mag het geen verrassing zijn dat zijn collecties precies die fantasie van de Amerikaanse upper-class uitstralen. Ralph Lauren staat voor zijn talrijke fans niet enkel voor een mode-imperium van meer dan zes biljard dollar, maar voor een lifestyle.

'Very Ralph' werd gedraaid door Susan Lacy, die eerder al met het bekroonde Jane Fonda in Five Acts en Spielberg intrigerende portretten van iconen uit de Amerikaanse populaire cultuur creëerde. De documentairemaakster volgde Lauren tijdens de aanloop naar zijn 50-jarige jubileumshow die plaatsvond op 7 september. In 'Very Ralph' wordt Ralph natuurlijk zelf  geïnterviewd, maar naast hem en zijn familieleden worden ook andere beroemdheden aan het woord gelaten. Bereid je voor op inspirerende quotes van beroemdheden als Karl Lagerfeld, Naomi Campbell, Anna Wintour, Calvin Klein, Hillary Clinton, Diane Von Furstenberg, Martha Stewart en Jessica Chastain. Kortom: een documentaire om duimen en vingers bij af te likken, en een must-watch voor de mode liefhebber.

'Very Ralph', vanaf 19 november bij Play (en dus ook Play More) van Telenet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Nadat hij een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants door een verbod van zijn vader Odin te negeren, wordt de arrogante Thor verbannen naar de aarde voor een lesje in nederigheid. Daar blijkt de gevallen god zijn hamer Mjolnir niet meer te kunnen gebruiken. Pas als hij zich een waardige held toont, zal hij zijn goddelijke krachten terugkrijgen. Maar dan wordt Thor verliefd op de jonge wetenschapster Jane. Terwijl zij een relatie beginnen, moet Thor de aarde zien te vrijwaren van de duistere krachten die zijn aartsvijand vanuit het hemelrijk Asgard naar de aarde stuurt. Weet Thor zich als een echte held te gedragen en krijgt hij zijn krachten terug?

'Thor', film uit 2011 met oa. Chris Hemsworth en Natalie Portman, om 20.35 uur op VTM 3.

Dossiers