De Robiaanse schatkist in 'Robland'

donderdag 4 mei 2006

Rob heeft al veel werk verzet om zijn eigen land op te starten, maar de schatkist is en blijft leeg. Daar gaat Rob iets aan doen: hij zoekt de beste manier om de Robiaanse economie op te starten, en wil ook een eigen munt lanceren.

D


aarbij krijgt hij de volle aandacht van de internationale waarnemers Jean-Luc Dehaene, Jos Geysels en Annemie Neyts.

Voor hij aan het vullen van de schatkist begint, heeft Rob nog andere katten te geselen: hij heeft een belangrijke brief gekregen met informatie die de ontwikkeling van Robland een totaal nieuwe wending zou kunnen geven. Ook heeft hij de voorbije week het contact met zijn burgers aangehaald: hij is Ė verwacht ťn onverwacht Ė op bezoek geweest bij Robiaanse staatsburgers.

Koning Rob I heeft nog meer bezoeken afgelegd. Eerst is hij naar Monaco getrokken, waar Minister van FinanciŽn Biancheri hem ingewijd heeft in de financiŽle geheimen van het succesvolle prinsdom. Ook in Spanje heeft Rob inspiratie opgedaan voor zijn economie. Een klein dorpje heeft daar een middel gevonden om welvaart te creŽren zonder belastingen te heffen. De burgemeester betaalt er zelfs mee aan de jaarlijkse vakantie van de bevolking.

Allemaal inspirerende voorbeelden voor Robland, maar Rob heeft natuurlijk een nůg betere manier gevonden om zijn inwoners van welvaart te verzekeren. Meer zelfs: hij is van plan om de Robianen stinkend rijk te maken.

Ook aan een eigen munt heeft Rob gedacht. Oud-gouverneur van de Belgische Nationale Bank Fons Verplaetse waarschuwt hem dat het niet makkelijk is om daarmee te beginnen, maar Rob laat zich niet afschrikken en spreekt zijn bankdirecteur aanÖ

'Robland', zondag 7 mei om 20.45 uur op VTM.

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers