De Robiaanse schatkist in 'Robland'

donderdag 4 mei 2006

Rob heeft al veel werk verzet om zijn eigen land op te starten, maar de schatkist is en blijft leeg. Daar gaat Rob iets aan doen: hij zoekt de beste manier om de Robiaanse economie op te starten, en wil ook een eigen munt lanceren.

D


aarbij krijgt hij de volle aandacht van de internationale waarnemers Jean-Luc Dehaene, Jos Geysels en Annemie Neyts.

Voor hij aan het vullen van de schatkist begint, heeft Rob nog andere katten te geselen: hij heeft een belangrijke brief gekregen met informatie die de ontwikkeling van Robland een totaal nieuwe wending zou kunnen geven. Ook heeft hij de voorbije week het contact met zijn burgers aangehaald: hij is – verwacht én onverwacht – op bezoek geweest bij Robiaanse staatsburgers.

Koning Rob I heeft nog meer bezoeken afgelegd. Eerst is hij naar Monaco getrokken, waar Minister van Financiën Biancheri hem ingewijd heeft in de financiële geheimen van het succesvolle prinsdom. Ook in Spanje heeft Rob inspiratie opgedaan voor zijn economie. Een klein dorpje heeft daar een middel gevonden om welvaart te creëren zonder belastingen te heffen. De burgemeester betaalt er zelfs mee aan de jaarlijkse vakantie van de bevolking.

Allemaal inspirerende voorbeelden voor Robland, maar Rob heeft natuurlijk een nóg betere manier gevonden om zijn inwoners van welvaart te verzekeren. Meer zelfs: hij is van plan om de Robianen stinkend rijk te maken.

Ook aan een eigen munt heeft Rob gedacht. Oud-gouverneur van de Belgische Nationale Bank Fons Verplaetse waarschuwt hem dat het niet makkelijk is om daarmee te beginnen, maar Rob laat zich niet afschrikken en spreekt zijn bankdirecteur aan…

'Robland', zondag 7 mei om 20.45 uur op VTM.

DOSSIER: Robland

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

We leven in een wereld waarin uiterlijk alles is, als je er anders uitziet heb je het zwaar. We volgen drie knappe jonge vrouwen met een verminking in het gezicht. Ze vertellen emotionele verhalen over hun strijd tegen de vooroordelen van anderen.

'Straffe Verhalen', om 22.30 uur op VIJF.

Dossiers