Brandweer evacueert vrouw vanop 10de verdieping 'Helden van Hier: Door het Vuur'

dinsdag 9 april 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Op woensdag 10 april komt de Brandweer Zone Antwerpen opnieuw voor hete vuren te staan in aflevering 2 van 'Helden van Hier: Door het Vuur'. Tijdens één van de interventies mag er ook al eens gelachen worden.

Een oudere dame moet met touwen geëvacueerd worden vanop haar appartement op de 10de verdieping. Brandweerman Kristof krijgt de glimlach niet meer van zijn gezicht als blijkt dat het vrolijke slachtoffer haar afdaling met veel plezier beleeft. 'Dit is beter dan Bobbejaanland', klinkt het.


In het centrum van Antwerpen staat een krantenwinkel in vuur en vlam. De brand in de zaak heeft ook bovenliggende appartementen aangestoken. Een bejaarde bewoner in een rolstoel hangt uit zijn raam en schreeuwt om hulp. De ploeg zet zich schrap om de man te redden en trotseert tegelijkertijd het vuur.

De interventies van de brandweer lopen niet altijd zoals verwacht. In het holst van de nacht gaat het alarm en rijden ze naar het drukke centrum van Antwerpen. Wanneer het team denkt de brand geblust te hebben, blijven omwonenden oproepen dat ze nog vuur kunnen zien. De brandweer staat voor een raadsel, dat ze zo snel mogelijk moeten ontrafelen voordat de omliggende woningen ook in brand vliegen.

'Helden van Hier: Door het Vuur', woensdag 10 april om 20.35 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers