'Brain Man' in Silicon Valley

maandag 20 januari 2020
Foto: Canvas - © VRT 2020

De derde aflevering van 'Brain Man' speelt zich helemaal af in Silicon Valley. Otto-Jan gaat er samen met Bart op zoek naar 'shortcuts' om snel en zonder veel moeite zijn brein te optimaliseren.

Zo test hij kauwbare koffie en ‘nootropics’: voedingssupplementen om de werking van je hersens te verbeteren. Hij spreekt ook met een 'brain hacker', die dagelijks tientallen pillen neemt om zijn hersenen te versterken.


Otto-Jan onderzoekt ook de kracht van hersengolven. Hij leert een helikopter besturen door de kracht van zijn eigen hersengolven. Daarna gaat hij een uurtje drijven in een 'flotation tank' om zijn brein tot rust te brengen. En hij neemt ook deel aan een bizar 'meditatietornooi'. Wie daarbij de rustigste hersengolven kan produceren, is kampioen.

'Brain Man', dinsdag 21 januari om 21.20 uur op Canvas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Gekocht' (foto: VIER - © SBS Belgium 2020)

Het moment suprême is aangebroken voor Davina. Zij krijgt de sleutels van haar huis, maar voelt het ook echt als een thuis? Rob en Phylicia bespreken hun wish list met Bart en Béa. Béa gooit alvast alles in de strijd om een geschikte bungalow te vinden, maar wanneer het koppel plots van regio wil veranderen, moet ze helemaal van nul beginnen. Mila en Mathias wonen samen in een appartement in Aalter, maar dat blijkt al een tijdje te klein om met twee comfortabel in te leven. Ze zijn al twee jaar intensief op zoek naar de ideale woning, maar de huizen verdwijnen sneller van de markt dan zij durven beslissen. Bart en Béa krijgen 300.000 euro om deze eeuwige twijfelaars uit hun lijden te verlossen.

'Blind Gekocht', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers