Binnenkort bij VTM: 'Wie wordt de man van Wendy?'

dinsdag 29 augustus 2006

In april van dit jaar veroorzaakt Wendy Van Wanten een schokgolf in Vlaanderen met haar onthulling dat ze oprecht op zoek is naar de ware Jakob, de levensgezel met wie ze in de toekomst lief en leed kan delen.

I


n dezelfde uitzending moedigt de zangeres en alleenstaande moeder met twee kinderen de mannelijke vrijgezellen aan om een brief te schrijven of een e- mail te sturen. De grote
voorwaarde is dat ze haar écht beter willen leren kennen.

Honderden mannen reageren op haar ontroerende oproep. Vanuit alle hoeken van het land en vanuit alle lagen van de bevolking wordt er geschreven en gemaild naar Wendy. Er komen brieven van jonge mannen, maar ook van vijftigers en zestigers.

Sommige mannen zoeken voorzichtig toenadering, anderen sturen een regelrecht huwelijksaanzoek. Veel brieven zijn aangrijpend, terwijl een aantal de grappige toer opgaan. Maar alle reacties hebben één ding gemeen: Wendy heeft met haar gemeende oproep een gevoelige snaar geraakt bij veel vrijgezellen in Vlaanderen.

De drie raadgevers van Wendy -haar oudste zoon Dylan, boezemvriendin Niske en haar
jeugdvriend en tevens ju ridisch raadgever Johan- staan voor de zware opdracht om al de ontvangen brieven en e-mails aandachtig te lezen en uit alle inschrijvingen de zestig meest geschikte mannen over te houden voor de preselectie.

Een week later is het dan zover. Op een regenachtige zaterdag zakken de zestig gelukkigen af naar een Brussels hotel. De regen kan hun enthousiasme niet afkoelen. In de foyer van het hotel worden ze opgewacht door Dina Tersago. Zij spreekt de mannen moed in, kalmeert al te zenuwachtige vrijgezellen, spreekt troostende woorden of geeft nog een laatste nuttige tip.

Nadat ze totaal onverwacht toegesproken worden door Wendy, moeten de mannen één na één voor de drie raadgevers verschijnen. Johan, Niske en Dylan doen hun werk grondig. Er worden veel vragen gesteld en delicate onderwerpen worden daarbij niet uit de weg gegaan. Wie niet oprecht is of zich ingeschreven heeft om in de media te komen, vliegt er meteen uit. En Wendy volgt alle gesprekken in een andere ruimte in 't geheim mee.

Na een lange dag blijven er nog twintig mannen over. De raadgevers gaan dan, samen met Wendy, verder beraadslagen want er mogen maar twaalf mannen overblijven.

Voor die twaalf meest geschikte potentiële partners begint een avontuur vol romantiek en verrassingen. Ze nemen hun intrek in een rustig gelegen villa. Daar krijgen ze de kans om Wendy steeds beter te leren kennen. In het begin zijn het korte ontmoetingen, maar gaandeweg brengen ze steeds meer tijd door in het gezelschap van Wendy en krijgen ze de kans om haar hart te veroveren.

Binnen en buiten de villa worden de kandidaat -levensgezellen voortdurend getest en op alle mogelijke manieren gewikt en gewogen. Wendy's raadgevers volgen alles van dichtbij en op het einde van elke aflevering kiezen zij telkens de drie mannen die het minst bij haar passen. De emoties laaien daarbij soms hoog op, want Wendy staat voor de soms uiterst moeilijke beslissing om uit deze drie de man te kiezen die onmiddellijk de villa moet verlaten.

Al die tijd worden Wendy en de mannen vanaf de zijlijn aangemoedigd, gesteund en bijgestaan door gastvrouw Dina Tersago.

'Wie wordt de man van Wendy?', vanaf 7 september 2006 elke donderdag om 20.40 uur op VTM.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Bernard D'hooge, een zeventiger met een beginnende vorm van alzheimer, verdwijnt uit het rusthuis. Is hij weggelopen in een verwarde bui of is er meer aan de hand? Erg gelukkig was Bernard niet in het rusthuis. De verdwijning van Bernard is Nicks eerste zaak na zijn terugkeer bij de Cel Vermiste Personen en ze eist meteen een emotionele tol voor de speurder.

'Vermist', om 22.25 uur op VIER.

Dossiers