Alles op alles voor eerste goede indruk in 'Ooit Komt Het Goed'

woensdag 19 februari 2014

Vanaf donderdag 20 februari binden vier dappere jonge werkzoekenden de strijd aan met de jeugdwerkloosheid in het nieuwe En-programma 'Ooit Komt Het Goed'.

Het traditionele ‘brieven schrijven’ volstaat niet meer om werk te vinden, en dus testen Tomas, Stijn en Thibault andere manieren om aan werk te geraken. In de eerste aflevering schakelen ze schattige scoutsmeisjes in om een potentiële werkgever gunstig te stemmen en schrijven ze zelf een vacature uit om te leren van andere sollicitanten.


Op 20 februari onderzoeken Tomas, Thibault en Stijn in 'Ooit Komt Het Goed' of het mogelijk is een sollicitatiegesprek te beïnvloeden door een goede indruk te maken bij de toekomstige werkgever, nog voor je op het gesprek aankomt. Daarvoor zoeken ze op het internet alles wat er over die werkgever te vinden is. Ze betrekken ook enkele schattige scouts-meisjes met engelenstemmetjes in hun plan en zetten licht criminele activiteiten op poten.

Om de knepen van het solliciteren onder de knie te krijgen, richten Tomas, Thibault en Stijn een vals bedrijf op. Ze schrijven een vacature uit en nodigen een pak onwetende kandidaten uit om te zien hoe zij het doen. De nietsvermoedende kandidaten worden uitgenodigd op het vreemdste jobinterview ooit.

Tijs komt met een geniaal idee op de proppen: een crèche aan de ingang van een supermarkt! Of Tijs erin slaagt om daar centen mee te verdienen, en of de jongens erin slagen om een job te versieren met hun wanpraktijken, zien de kijkers in de eerste aflevering van 'Ooit Komt het Goed'.

Over 'Ooit Komt Het Goed'
In 'Ooit Komt Het Goed' binden vier dappere jonge werkzoekenden de strijd aan met de jeugdwerkloosheid. Tomas, Stijn en Thibault testen de meest eigenzinnige manieren om aan werk te geraken, want het traditionele 'brieven schrijven' werkt niet meer. Ooit komt het goed begint dus daar waar ‘normaal’ solliciteren eindigt. Terwijl Tomas, Stijn en Thibault een job proberen te versieren, gaat buurman Tijs op zoek naar andere originele manieren om geld te verdienen; hij gaat op zoek naar het gat in de markt.

Tomas, Stijn, Thibault en Tijs zijn net als 23 procent van de Belgische jongeren werkzoekend. In Europa is het probleem nog iets groter; daar is bijna een kwart van de jongeren werkloos. Intussen is iedereen ervan overtuigd dat er iets aan jongerenwerkloosheid moet gebeuren. Maar wat? Met Ooit komt het goed zetten Tomas, Stijn, Thibault en Tijs het probleem in de kijker en gaan ze zelf hoopvol en vol goede moed op zoek naar een manier om werk te vinden.

'Ooit Komt Het Goed', donderdag 20 februari om 22.30 uur op Eén. Herhaling op vrijdag om 20.50 uur OP12 en op dinsdag om 23.10 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

'Extreme Love Stories' onthult 's werelds meest ongewone, verrassende en schokkende relaties. Van feeders tot fetisjisten, polyamoristen tot zwangere mannen, zustervrouwen en suikerbaby's. 'Extreme Love Stories' brengt verschillende vormen van romantiek uit de 21e eeuw in beeld en bewijst dat er voor iedereen iemand is.

'Extreme Love Stories', om 22.10 uur op Vitaya.

Dossiers