'SOS Piet': hoe speculaasbrood bakken?

Zondag is voor velen de dag waarop uitgebreid en lekker wordt gekookt, maar ook waarop Piet Huysentruyt in 'SOS Piet' de culinaire problemen van hobbykoks oplost en de kijkers thuis voorziet van originele keukentips en ideeën. Deze week maakt Piet groentesoep, spierinkjes en speculaasbrood.
Op zondag 28 november keken gemiddeld 728.530 live-kijkers naar de negende aflevering van ‘SOS Piet’, met een piek die tegen de 900.000 aan leunde. Goed voor een marktaandeel van 29,6% (VVA 18-54).
Op zondag 5 december gaat Piet weer langs bij 3 mannen die uiteenlopende problemen hebben in de keuken:
- Groentesoep: Jens zit op internaat en moet om de twee weken koken met zijn klasgenoten. De groentesoep wil echter maar niet lukken. Deze smaakt veel te zout en ziet er bovendien niet erg smakelijk uit. Piet kruipt in de huid van een rasechte schoolmeester en toont Jens en zijn klasgenoten hoe ze aan de slag moeten.
- Spierinkjes: Ook Theo heeft Piet een mailtje gestuurd. Zijn spierinkjes worden maar niet krokant. Slappe spierinkjes staan niet in Piets culinaire woordenboek, dus hij toont Theo stap voor stap hoe het wel moet. En voor Piet vertrekt, heeft de hobbykok nog een speciaal verzoek.
- Speculaasbrood: De Sint is in het land en dus dan wordt er speculaasbrood gebakken. Davy slaagt er niet alleen in om zijn vrouw en dochter met een lekker gebak te verrassen. De hulp van Piet is dan ook welkom. Davy's baksel lijkt trouwens wel een opeenstapeling van fouten.
Meer tips en tricks van Piet zijn overigens ook terug te vinden op het nieuwe culinaire inspiratieplatvorm zesta.be. Daar kunnen zowel de beginners terecht voor hun eerste stappen in de keuken, als de meer ervaren hobbykoks om inspiratie op te doen en hun culinaire grenzen te verleggen.
'SOS Piet', aflevering 10, zondag 5 december om 18.20 uur op vtm (herhaling op zaterdag 11 december om 13.45 uur).