3 pintjes als pijnstiller in 'Helden van Hier: In de Lucht'

dinsdag 3 oktober 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2016

In aflevering vijf van 'Helden van Hier: In de Lucht' krijgen de hulpverleners van het AZ Sint-Jan te Brugge slachtoffers van verschillende vechtpartijen over de vloer.

Zo is er een man die tijdens een barbecue gevochten heeft nadat hij, naar eigen zeggen, 40 pinten had gedronken. Met een pijnlijke voet tot gevolg. De volgende dag laat hij zich onderzoeken in het AZ Sint-Jan te Brugge. Voor de pijnmedicatie heeft hij zelf gezorgd: 'drie pintjes.'


Een andere man heeft zich dan weer gemengd in een vechtpartij in een discotheek en klaagt van pijn aan zijn schouder. En daar blijft het niet bij. Een aannemer heeft een slag op zijn hoofd gekregen van mannen die materiaal probeerden te stelen uit zijn aanhangwagen.
En ook tijdens een voetbalwedstrijd kunnen de emoties hoog oplopen. Een gefrustreerde speler heeft een fles water weggetrapt en die fles is tegen het hoofd van een ongelukkige supporter gevlogen. Eddy wordt met spoed naar het AZ Sint-Jan in Brugge gevlogen voor verzorging.

De helikopter vliegt ook uit voor een oude vrouw die onwel is geworden in een café. Piloot Alexander moet zijn toestel neerzetten op een veldje van de Chiro, wat een eindje van het café vandaan ligt. Gelukkig blijken de Chiroleden erg hulpvaardig. De ene voert met zijn auto de arts en de verpleegster naar het café en een andere leent zijn fiets uit zodat de piloot zijn collega’s achterna kan komen.

Dringende hulp wordt ook gevraagd bij verkeersongevallen. In Heuvelland is een auto met hoge snelheid frontaal ingereden op een vrachtwagen. De man is bij bewustzijn, maar toch vreest de arts het ergste: 'Meneer doet het wonderbaarlijk goed momenteel, maar we zullen zien wat de scans zeggen.' Hij wordt dan ook snel naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gereden. Jens is dan weer gevallen met zijn motor. Zijn been is volledig gedraaid en ook zijn arm doet erg pijn. Hij wordt ter plaatse verdoofd en in allerijl naar het AZ in Brugge gevlogen.

'Helden van Hier: In de Lucht', woensdag 4 oktober om 21.10 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Baltimore, 1962. Op het hoogtepunt van de Koude Oorlog werkt Elisa Esposito als schoonmaakster in een geheim overheidslaboratorium. Op een dag wordt er onder het toezicht van kolonel Strickland een mysterieus wezen binnengebracht in het labo. Elisa, die al sinds haar geboorte niet kan praten, kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en dringt de kamer binnen waar het creatuur wordt gevangengehouden. Ze ontdekt dat het om een mensachtig amfibisch wezen gaat. Het duurt niet lang voor Elisa sympathie begint te voelen voor hem. Wanneer ze te horen krijgt dat Strickland een vivisectie wil uitvoeren op het wezen, bedenkt Elisa een plan om samen met hem te vluchten.

'The Shape Of Water', film uit 2017 om 23.20 uur op VTM.

Dossiers