'20 jaar vtm': Luc Philips schittert opnieuw als 'Bompa'

zondag 1 februari 2009

'Vtm sinds 1989' brengt vanaf maandag 2 februari in de namiddag enkele toppers van weleer. Naast de beste reportages uit 'Jambers' staat ook 'Bompa' terug op het menu. De Vlaamse komische reeks met Luc Philips als 'Bompa' gooide in de beginjaren hoge ogen bij vtm.

'


Den Bompa, diejen ouwe Bompa, allez, wa vangde d'ermee on? Den Bompa, diejen ouwe Bompa, lot die gerust z'n gange gon!' De begintune van 'Den Bompa', gezongen door de Strangers, klonk in de beginjaren van vtm massaal in de Vlaamse huiskamers. De serie met Luc Philips in de hoofdrol was n van de kijkcijfertoppers van vtm.

Vanaf maandag 2 februari herhaalt vtm het eerste seizoen van 'Bompa', telkens om 14.35 uur.
Met : Luc Philips (Bompa), Ivo Pauwels (Roger), Jane Peter (Jose), Linda De Ridder (Sonja), Ruud De Ridder (Leo), Liliane Raymaekers (Frieda), e.a.

Aflevering 1: Bompa wordt een dagje ouder. Zijn kinderen vinden dat hij niet langer alleen mag blijven en houden een familieraad.

Aflevering 2: De familieraad is geen succes geworden. Paul en Jose zijn boos naar huis teruggekeerd en ten huize Roger Vleugels is de sfeer ook ver zoek. Frieda denkt er niet aan Bompa te laten inwonen, terwijl zowel haar man Roger als haar zoon Leo dat wel de beste oplossing vinden. Frieda stelt hen voor de keuze: Bompa erin, zij eruit.

Aflevering 3: Frieda heeft haar koffers gepakt en is met de auto van Roger vertrokken. Bompa komt op bezoek en beseft helemaal niet dat zijn verhuis een familieruzie heeft ontketend. Hij wil het liefst bij Roger inwonen, want in de stad valt meer te beleven van in de sjieke villawijk van zijn andere zoon.

Aflevering 4: Bompa verneemt dat Frieda's afwezigheid alles met zijn komst te maken heeft. Hij wil zich dan ook extra verdienstelijk maken door mee voor het huishouden te zorgen. Hij neemt de keuken voor zijn rekening. Frieda neemt contact op, maar weigert nog altijd naar het echtelijke huis terug te keren.

Aflevering 5: In Zoersel, in de koude weekendbungalow komt Frieda tot de conclusie dat ze verkeerd gehandeld heeft. Ze pakt haar spulletjes weer in en keert naar huis terug. Ondertussen maakt Bompa kennis met Sonja, de vriendin van Leo. Het klikt meteen tussen hen. Samen knappen ze de huiselijke karweien op en gaan ze winkelen in de supermarkt. Wanneer Frieda thuiskomt wordt ze onmiddellijk door buurvrouw Nicole opgevangen. Deze vertelt over het jonge meisje dat Bompa in de woning heeft binnengeloodst.

'vtm sinds 1989: Bompa', vanaf maandag 2 februari om 14.35 uur op vtm.

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: 20 jaar vtm

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Een meisje wordt verkracht, de dader is onvindbaar. Wanneer er 's nachts opnieuw een oproep binnenkomt van een aanranding wordt de dader herkend door de slachtoffers. Alle beschikbare eenheden gaan op jacht. Het wijkteam snelt te hulp naar een oude man die levenloos langs de kant van de weg ligt. Een jonge vrouw wordt door haar vader dood aangetroffen op haar appartement, de terreinondersteuner leidt zijn team bij het onderzoek naar een verdacht overlijden. In het wijkkantoor komt een vrouw aangifte doen van seksueel misbruik, ze werd als kind door twee mannen misbruikt en heeft het daar nog steeds zeer moeilijk mee.

'Politie 24/7', om 21.10 uur op En.

Dossiers