'1000 Seconden' is terug op Vitaya
'1000 Seconden' is terug op Vitaya met een derde seizoen. Opnieuw is het doel in 1000 seconden een volledig diner op tafel te toveren. Tweesterrenchef Wout Bru krijgt een nieuwe hulpkok, Alain Grootaers.
S
amen gaan ze de uitdaging aan om een voorgerecht, hoofdgerecht én dessert klaar te maken. Wout kookt de pannen van het dak en Alain zorgt dat hij dit binnen de '1000 Seconden' doet. Benieuwd of dat lukt...
Alain Grootaers is een verwoed culinair liefhebber. Hij verslindt kookboeken en staat zonder probleem een halve dag achter het kookfornuis. Verder is Alain verzot op de Provence. Al jaren bezoekt hij de streek en kent de Provençaalse ingrediënten die Wout gebruikt in zijn gerechten. Een kookprogramma presenteren is een droom van hem die nu in vervulling gaat. Hij moest dus ook niet lang nadenken toen hij de vraag kreeg om mee te doen aan '1000 Seconden'.
Na afloop - binnen 1000 seconden? - wordt het resultaat onder de kritische neus geschoven van enkele bekende Vlamingen.
Aflevering 1
- Tartaar van rundvlees met cardamon & kaneel
- Zeetong in ham gerold op een bedje van asperge
- Ierse koffie met witte chocolademousse
Proever: Wim Vandamme, chef de cuisine van Maison Vandamme in Zeebrugge, ruilde op zijn zestiende zijn studies Latijn-Grieks in voor de hotelschool in Koksijde. In 1989 opende hij in Zeebrugge Maison Vandamme dat na 18 maanden al een ster kreeg in de Michelingids en een 16 /20 behaalde in de GaultMillau voor de bijzondere keuken.
'1000 Seconden', op zaterdag 16 september om 20.00 uur op Vitaya.