'1000 Seconden' is terug op Vitaya

woensdag 30 augustus 2006

'1000 Seconden' is terug op Vitaya met een derde seizoen. Opnieuw is het doel in 1000 seconden een volledig diner op tafel te toveren. Tweesterrenchef Wout Bru krijgt een nieuwe hulpkok, Alain Grootaers.

S


amen gaan ze de uitdaging aan om een voorgerecht, hoofdgerecht én dessert klaar te maken. Wout kookt de pannen van het dak en Alain zorgt dat hij dit binnen de '1000 Seconden' doet. Benieuwd of dat lukt...

Alain Grootaers is een verwoed culinair liefhebber. Hij verslindt kookboeken en staat zonder probleem een halve dag achter het kookfornuis. Verder is Alain verzot op de Provence. Al jaren bezoekt hij de streek en kent de Provençaalse ingrediënten die Wout gebruikt in zijn gerechten. Een kookprogramma presenteren is een droom van hem die nu in vervulling gaat. Hij moest dus ook niet lang nadenken toen hij de vraag kreeg om mee te doen aan '1000 Seconden'.

Na afloop - binnen 1000 seconden? - wordt het resultaat onder de kritische neus geschoven van enkele bekende Vlamingen.

Aflevering 1
- Tartaar van rundvlees met cardamon & kaneel
- Zeetong in ham gerold op een bedje van asperge
- Ierse koffie met witte chocolademousse

Proever: Wim Vandamme, chef de cuisine van Maison Vandamme in Zeebrugge, ruilde op zijn zestiende zijn studies Latijn-Grieks in voor de hotelschool in Koksijde. In 1989 opende hij in Zeebrugge Maison Vandamme dat na 18 maanden al een ster kreeg in de Michelingids en een 16 /20 behaalde in de GaultMillau voor de bijzondere keuken.

'1000 Seconden', op zaterdag 16 september om 20.00 uur op Vitaya.

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Temptation Island 2020' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2020)

Tijdens de twee weken die ze apart hebben doorgebracht, hebben de koppels ruim de tijd gehad om hun relatie vanop een afstand te bekijken en conclusies te trekken. De dreamdate was de ultieme kans voor de verleiders om hun prooi te strikken. Vandaag worden de koppels herenigd met hun partner tijdens het laatste kampvuur. Een confrontatie waar iedereen vol spanning naar uitkijkt.

'Temptation Island', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers