TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:50 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
08:00 Blauw bloed
Kroonprinses Elisabeth, de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, startte afgelopen maandag met haar driejarige studie Geschiedenis & Politiek aan het prestigieuze Lincoln College in Oxford.
«
»
08:40 Vroege Vogels
We zijn aan de Waddenkust bij Harlingen, waar je ooit op een handdoekje kon liggen en een ijsje kon eten. Nu is het één en al slijk, waar Willemijn Veenhoven tot boven haar knieën in zakt.
«
»
09:30 Brommer op Zee
Schrijver en historicus Annejet van der Zijl praat over 'Fortuna's kinderen'. Gouden Griffel-winnaar 2021 Pieter Koolwijk vertelt over zijn kinderboek 'Gozert'. In het schrijfhok: Paulien Cornelisse.
«
»
10:30 Podium Witteman
Violist Rosanne Philippens heeft met The Vondel Strings een cd uitgebracht met vioolconcerten van Joseph Haydn en het ballet 'Le baiser de la fée' van Igor Stravinsky.
«
»
11:35 Iedereen Verlicht
Narsingh ontmoet IT-consultant, gereïncarneerd hindoepriester, yogaleraar en voodoo-priester in opleiding Roberto Uding, de moderne nomade en schrijfster Iris Schlagwein.
«
»
12:10 De Sociëteit
Directeur Stichting Vluchteling Tineke Ceelen sprak in Griekenland met Afghaanse vluchtelingen. * Sportcoach Moustafa traint mensen met visuele en/of geestelijke beperking.
«
»
12:50 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:15 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
«
»
13:55 Meldpunt
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt o.a. in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering en schimmigheden binnen pensioenfondsen.
«
»
14:20 Max Maakt Mogelijk - Special
In het Albanese dorp Barbullush staat sinds 2016 een verzorgingshuis voor ouderen. Buiten de muren van het huis zijn de problemen onder ouderen echter groot.
«
»
14:40 Brieven aan de rest van Spanje
Spanje telt 1942 kilometer aan togen. Toen de coronapandemie de kroegen sloot, werd de horeca opeens een belangrijk campagnemiddel in verkiezingstijd: vrijheid of communisme?
«
»
15:30 Fryslân DOK
Als laatste provincie in Nederland hijst ook Fryslân de regenboogvlag. We zien de strijd van televisiemaker Sipke Jan Bousema om de politiek zover te krijgen.
«
»
16:00 Ziel en zaligheid
Pater Hugo is een monnik die als een kluizenaar leeft in een klein kerkje in het Groningse Warfhuizen. Aan de hand van kindervuurwerk en twee badeendjes legt hij uit wat een ziel is.
«
»
16:10 Geloofsgesprek
Als katholieken iets gemist hebben in de tijd van corona, dan is het samen zingen. Jeroen Felix vertelt over de troost van zingen met elkaar en tot God.
«
»
16:25 Roderick Zoekt Licht
Wandelen is goed voor geest en lichaam. Misschien niet voor niets dat Jezus met zijn leerlingen voortdurend aan de wandel is. Het Twentse land kent vele wandelroutes langs 'Heilige Huisjes'.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Petrus in het land
Petrus in het land is in Franeker. Hier ontmoeten we Derk, die vanwege een hersentumor zijn droom om opticien te worden heeft moeten loslaten. Toch is hij niet bij de pakken blijven zitten.
«
»
17:35 Metterdaad
Met zijn ondeugende blik en milde kwajongenstreken doet Vadim denken aan Pietje Bel, de Rotterdamse belhamel uit de boeken van Chris van Abkoude. Maar in de Pietje Bel-boeken lacht vader de fratsen van zoonlief weg, terwijl moeder hem een standje geeft.
«
»
18:05 Nederland zingt
Op 13 oktober 2021 werd De Nieuwe Bijbelvertaling 2021 (NBV21) gepresenteerd. Mirjam Bouwman leest uit deze vertaling Psalm 23. De lezingen worden afgewisseld met samenzangliederen.
«
»
18:40 BinnensteBuiten
In Roosendaal bevindt zich een nieuwe duurzame wijk: Tiny Oevers. Esther en Alex bouwen er hun eigen piepkleine huis: 'La Cabana', van drie afgeschreven kantoorunits.
«
»
19:15 Ik mis je
De vader van Anke Dijkstra overlijdt op 61-jarige leeftijd aan longkanker. De jaren erna zoekt ze naar een nieuwe balans en naar woorden om dit verlies te omschrijven.
«
»
19:45 Blauw bloed
Royaltyprogramma waarin leden van ons koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Verder is er aandacht voor de andere vorstenhuizen van Europa.
«
»
20:30 In de voetsporen van de Wederopbouw
De Amerikanen willen dat Nederland veel propaganda maakt voor het Marshallplan, zodat ze aan het Amerikaanse Congres en volk kunnen laten zien dat de steun terecht is.
«
»
21:15 Nu te Zien!
De mysterieuze Maria Magdalena had vele gezichten: van kroongetuige tot zondares en feministe. Ze wordt gezien als een baken van hoop en een feministisch icoon.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 Grace
Hoofdinspecteur Roy Grace draagt een zware last: zes jaar geleden is zijn vrouw spoorloos verdwenen en sinds kort ligt hij onder vuur wegens zijn onorthodoxe opsporingsmethoden.
«
»
23:45 My Girl
De 11-jarige Vada is geobsedeerd door de dood. Haar moeder is jaren geleden overleden en haar vader is begrafenisondernemer. Vada is bevriend met Thomas, die allergisch is voor zowat alles.
«
»
01:20 De Nachtzoen
Mari Sanders, documentairemaker en regisseur, trok in zijn rolstoel door Europa. Hij beoordeelde onze trekpleisters op toegankelijkheid, want, zo vindt hij, dat zegt iets over onze beschaving.
«
»
01:35 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:15 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wanneer een oude intergalactische vete opnieuw wordt opgerakeld en het voortbestaan van de aarde in gevaar komt, is Jay verplicht de hulp in te roepen van zijn voormalige collega Kay. Hij is immers de enige agent die de plannen van het Kylotische monster Serleena in de war kan sturen. Er is echter één probleem: Kay bracht de afgelopen jaren door als postbode en hij kan zich niets meer herinneren van zijn dienst bij M.I.B., de geheime overheidsorganisatie die de aanwezigheid van buitenaardse wezens op aarde in goede banen leidt.

'Men in Black II', film uit 2002 met oa. Will Smith, om 20.30 uur op VTM 3.

Dossiers