TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
08:00 Blauw bloed
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen zaterdag bij muziekgebouw TivoliVredenburg het jubileumconcert van de Nederlandse Bachvereniging bij, die dit jaar precies honderd jaar bestaat. Prinses Margriet was onlangs voor even hoofdredacteur van het blad Margriet.
«
»
08:40 Vroege Vogels
Vroege Vogels is op het onbewoonde eiland Richel, een ware parel in de Waddenzee. Op deze afgelegen zandplaat komen normaal geen mensen, maar deze keer is er een uitzondering gemaakt.
«
»
09:30 Brommer op Zee
Gustaaf Peek vertelt over zijn historische roman 'A.D.' Hierin beschrijft hij het rauwe leven aan boord van een schip van de Republiek der Nederlanden in 1597.
«
»
10:25 Podium Witteman
De Engelse meesterpianist Paul Lewis heeft plannen om alle 62 pianosonates van Joseph Haydn op te nemen. Als Pauls Jonge Held is de jonge pianist en organist Alexander de Bie te gast.
«
»
11:35 De nieuwe meesters
Tattoo-artiest Moon Belhaj laat zich inspireren door de duistere kanten van het leven. Haar levensstijl botst met de normen en waarden van haar culturele achtergrond.
«
»
12:10 De Sociëteit
Etnisch profileren. Aan tafel: Achraf el Johari en Mourad Baddaou. Zij werden onkangs staande gehouden door de Amsterdamse politie. * 'George en Eran worden veganisten'. Aan tafel: George Elias Tobal en Eran Ben-Michael.
«
»
12:50 Politieke Partijen
Informatief programma.
«
»
13:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
13:10 2 voor 12
De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.
«
»
13:55 Meldpunt
Elles de Bruin behandelt kleine en grote consumentenzaken en duikt o.a. in onderwerpen als oplichting bij (internet)aankopen, gesteggel bij digitalisering en schimmigheden binnen pensioenfondsen.
«
»
14:20 Max Maakt Mogelijk - Special
We bezoeken de ouderen in Bushat, een gemeente in Albanië. Deze mensen leven zwaar onder de armoedegrens, wonen zeer geïsoleerd en werden eind 2010 geconfronteerd met een zware watersnoodramp.
«
»
14:40 Brieven aan de rest van Spanje
In Spanje worden vraagtekens gezet bij de erfenis van Columbus.Wat vinden de Spanjaarden eigenlijk van de donkere kanten van hun koloniale verleden?
«
»
15:30 Fryslân DOK
Portret van kinderboekenschrijver Dolf Verroen. In november verschijnt een nieuw boek met zijn persoonlijke herinneringen aan schrijvers. Een kijkje in het literaire leven én in zijn eigen leven.
«
»
16:05 Mijn pelgrimspad
Annemiek Schrijver doorkruist het dorpje Mantgum en ze bekijkt prachtige houtsnijwerken in de Mariakerk.
«
»
16:10 Geloofsgesprek
Je hele leven vrijgezel en dan als 50-plusser de liefde van je leven vinden. Marc Moens is als koster en vrijwilliger verbonden aan de kerk in Aardenburg, maar hij doet meer.
«
»
16:25 Roderick Zoekt Licht
De franciscaanse familie in Nederland heeft sinds kort een nieuwe thuisbasis in het Stadsklooster San Damiano in het hartje van 's-Hertogenbosch. Het klooster is een oase van rust.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Petrus in het land
We ontmoeten op Urk Csongor Kelemen. Deze Hongaars-Roemeense dominee trouwde met een Urker vrouw en vond hier zijn thuis. Thans is hij voorganger van de Gereformeerde Kerk op Urk.
«
»
17:40 70 jaar Consumententv: Van Exota tot woekerpolis
Veel consumentenprogramma's zoals 'De Ombudsman', 'Koning Klant', 'Ook dat nog' en later ook 'Radar', 'Kassa' en 'Meldpunt' hadden een trouw publiek. Wat was de impact van deze consumententv?
«
»
18:10 70 jaar Consumententv: Met Het Mes Op Tafel
Drie duo's krijgen vragen over consumentenprogramma's, presentatoren, muziek en ontwikkelingen uit de televisiegeschiedenis.
«
»
19:15 De verandering
Danny Ferdinandus is een jaar of 11 als hij regelmatig het huis uit vlucht en zelfs midden in de nacht over straat zwerft, bang om weer door zijn vader in elkaar geslagen te worden.
«
»
19:50 Blauw bloed
Royaltyprogramma waarin leden van ons koninklijk huis van dichtbij gevolgd worden. Verder is er aandacht voor de andere vorstenhuizen van Europa.
«
»
20:30 In de voetsporen van de Wederopbouw
De VS hebben ingegrepen. Drie weken te laat dienen de Europese landen hun plan in. Het geld van de Marshallhulp redt Nederland van verregaande bezuinigingen.
«
»
21:15 Nu te Zien!
In het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam zijn de honderd meest iconische foto's van de afgelopen 180 jaar te zien. Of eigenlijk 99, want de honderdste foto mag de bezoeker zelf invullen.
«
»
21:30 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
22:10 The Pembrokeshire murders
DS Steve Wilkins keert in 2006 terug naar Pembrokeshire en heropent een onopgeloste dubbele moordzaak en ontdekt een link met twee andere onopgeloste misdaden.
«
»
23:50 Lena
Lena is een 17-jarig meisje dat hunkert naar liefde. Ze voelt zich onaantrekkelijk en verlegen en dat maakt haar te gewillig naar jongens toe. Ze is het gelukkigst wanneer ze aan linedance doet.
«
»
01:40 De Nachtzoen
David Bade, beeldend kunstenaar, zit vol grote ideeën over kunst en over het leven. Maar hij kan ook praktische tips uitdelen. Voor overdag én in de nacht.
«
»
01:55 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
02:30 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
02:55 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
03:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
03:20 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Latem Leven' - seizoen 2 (VTM 2)

Binnenkijken in het leven van extravagante, rijke maar toch volkse mensen die allen in het idyllische Sint-Martens-Latem wonen. Van de flamboyante esthetisch arts Daniel Dimovski, tot de kunstzinnige natuurmens Auguste Boxy en de charismatische hondentrimster Jothi Impanis.

'Latem Leven', om 20.45 uur op VTM 2.

Dossiers