TVgids - NPO 2

Andere zender »
x
éénCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
03:35 Nieuwsuur
Het nieuws en sportnieuws met achtergronden, duiding en analyse.
«
»
07:00 Andries
Ooit was Jan Pool in de ban van drank en vele relaties. Maar in 1979 veranderde zijn leven. Nu is hij al jaren voorganger en coacht hij een nieuwe generatie voorgangers en leiders in Nederland.
«
»
07:25 Ik mis je
Op 23 juli 2019 overleed de moeder van Henk Postma. Twee dagen later stierf ook zijn oude vader. En weer twee dagen later kreeg hij het nieuws dat ook zijn broer was overleden.
«
»
08:00 Petrus in het land
We zijn te gast in Heiloo. Dit oude bedevaartsoord in Noord-Holland heeft een rijke religieuze geschiedenis. Het thema is dan ook 'Heilige grond'.
«
»
08:25 De Verwondering
Hoe blijf je in leven als je er van de buitenwereld niet mag zijn? Waar moet je het dan van hebben?
«
»
08:55 Ik mis je
De kinderen van Linda Hummel worden in dezelfde tijd geboren als de kinderen van haar broer. De gezinnen trekken veel samen op.
«
»
09:20 Zie je zondag!
Bertil Brink is al 27 jaar fulltime koster in de Hervormde Gemeente IJsselmuiden/Grafhorst. Zijn liefde voor de kerk en haar geschiedenis is groot.
«
»
09:45 Geloofsgesprek
Arjen Bultsma heeft veel bestuurlijke taken maar maakt vooral indruk als priester die in moeilijke tijden van corona zoveel mogelijk mensen wil bereiken.
«
»
10:00 Eucharistieviering
Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk in Sneek. Voorganger: Peter van der Weide.
«
»
11:05 Toen was geloof heel gewoon
De secularisatie van de samenleving zorgden er in de jaren zestig en zeventig voor dat steeds meer christenen zich gingen verzetten tegen de boze buitenwereld.
«
»
11:40 Metterdaad
Tropenarts Tabitha Kievit woont en werkt met man en kinderen bij een herdersvolk in Senegal, West-Afrika. De bevolking heeft meestal niets anders dan een koeienkar om naar het ziekenhuis te komen.
«
»
11:50 Nederland Zingt Dichtbij
Als kinderboekenillustrator en kunstenares Marjolein Hund midden in een burn-out hoort dat er een dodelijke roofoverval op de juwelierszaak van haar vader en oom is geweest, stort haar wereld in.
«
»
12:45 Andries
Mira de Boer is schrijfster en spreekster en leidt met haar man een christelijke gemeente in Almere. Dat had ze nooit gedacht toen ze scheikunde ging studeren.
«
»
13:08 Wilde Ganzen
Duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking.
«
»
13:15 Fryslân DOK
Het platteland geldt als een heilzame omgeving voor lichaam en geest. Toch hebben de bewoners meer last van stress en overgewicht. Wat heeft het blije imago van de gezonde buitenmens onderuitgehaald?
«
»
13:45 Brainwash Talks
Wat is vriendschap, en bestaat er zoiets als een ideale vriend? In navolging van Plato vraagt filosoof en Denker des Vaderlands Paul van Tongeren zich dat af.
«
»
13:55 Dwars door de Middellandse Zee
Met de scooter gaat Arnout op verkenning op Kreta, de bakermat van onze beschaving. In Matala herinneren de bewoners zich nog levendig hoe de hippies in de jaren 70 in de rotsspelonken woonden.
«
»
14:45 Alleen op een eiland met Hans Dorrestijn
Hans Dorrestijn is het stilzitten beu. Het wordt tijd om in actie te komen. Hij waagt zich aan het vangen van een garnalenkroket en bekent fan te zijn van schrijver Stella Bergsma.
«
»
15:25 Er zijn geen leeuwen in Tel Aviv
In 1935 vertrok de voormalige opperrabbijn van Kopenhagen, Max Shorenstein, naar Tel Aviv. Hier zag hij de kans zijn droom te verwezenlijken: een dierentuin oprichten.
«
»
16:19 Naches
Simcha Roodenburg is kunstenaar. Hij maakt van hout handzame formaten beelden, maar ook enorme constructies. Hij laat zien en horen hoe zijn spiegel op de samenleving voortkomt.
«
»
16:25 De Nieuwe Buur
De omwonenden van een moskee in Barcelona liggen overhoop met de Pakistanen die er komen bidden. De moskeegangers hopen dat er met een kennismaking een eind komt aan het conflict.
«
»
16:51 Socutera
Solidaridad werkt samen met boeren, overheden en bedrijven aan eerlijke producten, die geen schade toebrengen aan mens of milieu en die voor iedereen winstgevend zijn.
«
»
17:00 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»
17:10 Jacobine op 2
Het is vastentijd of veertigdagentijd en dat was reden voor Jacobine Geel om te praten met schrijver Erik Jan Harmens, monnik Thomas Quartier en met Marjolein Jonker.
«
»
17:45 Metterdaad
Tropenarts Tabitha Kievit woont en werkt met man en kinderen bij een herdersvolk in Senegal, West-Afrika. De bevolking heeft meestal niets anders dan een koeienkar om naar het ziekenhuis te komen.
«
»
18:00 Chazia en Puccini
Puccini schrijft voor Tosca de meest realistische martelscène uit de hele operageschiedenis. Chazia Mourali gaat naar Rome waar Tosca zich afspeelt.
«
»
18:50 The Wonder of Animals
Vleermuizen hebben de verste uithoeken van de planeet gekoloniseerd en zijn zo een van de wijdst verspreide zoogdieren ter wereld geworden.
«
»
19:30 Joanna Lumley's Britain
Joanna reist door naar Schotland en Noord-Ierland. Ze ontdekt onder meer hoe harristweed, een handgeweven wollen stof van de Hebriden, wordt vervaardigd, en trapt lol met één van de 'Derry Girls'.
«
»
20:25 VPRO Zomergasten
Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie Robert Vermeiren wil de kijker aan de hand van enkele tv-fragmenten laten nadenken over het complexe en boeiende thema van de opgroeiende jongere.
«
»
23:30 Hors Normes
Al meer dan twintig jaar vangt Bruno autistische kinderen op die nergens anders terechtkunnen. Zijn goede vriend Malek leidt jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen.
«
»
01:25 Jacobine op 2
Het is vastentijd of veertigdagentijd en dat was reden voor Jacobine Geel om te praten met schrijver Erik Jan Harmens, monnik Thomas Quartier en met Marjolein Jonker.
«
»
01:55 Naches
Shmuel Katz is besmet geraakt met het coronavirus. Hij heeft op de intensive care aan de beademing gelegen. Zijn toestand was kritiek en toch is het hem gelukt daarna weer Naches te krijgen.
«
»
02:05 NOS Journaal
Het laatste nieuws, gebeurtenissen van nationaal en internationaal belang, en een weersvoorspelling
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

LAPD-agent Brian O'Conner gaat undercover in de duistere wereld van de illegale straatraces. Een van de meest beruchte racers van Los Angeles - Dominic Toretto - wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een reeks gewapende overvallen op vrachtwagens. Met bijzonder veel moeite én een splinternieuwe uitgebouwde sportwagen, slaagt O'Conner erin door te dringen tot diens hechte en selecte vriendengroep. Ondanks het feit dat alle sporen in Toretto's richting wijzen, acht O'Conner het onwaarschijnlijk dat die achter de overvallen zit. Maar hij weet ongetwijfeld meer.

'The Fast and the Furious', film uit 2001 met oa. Vin Diesel en Paul Walker, om 22.20 uur bij VTM 2.

Dossiers