
TVgids - njam!
Andere zender »
08:00 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag is het visje op het weekmenu van de Italiaanse chef Peppe Giacomazza. Hij maakt zwaardvis alla pizzaiola klaar en doet dat bovendien snel, makkelijk en lekker.
«
»
08:25 | Veggie! |
Philippe Van den Bulck maakt verrassende gazpachos.
«
»
08:45 | Indian Summer |
Dominique en Tom ontvangen de jetset van het Casino van de jaren tachtig, met onder andere vader Frank Persoone, de schoonmoeder van Tom en Jean-Marie Dedecker. Op het menu: tongrolletjes met prei en druiven, oesters en tournedos marchand de vin.
«
»
09:25 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Meer vis op het weekmenu is een no-brainer voor topchef Bert Meewis. Hij maakt vandaag in geen tijd vlaswijting met prei, verse dijonaisesaus en aardappeltjes klaar.
«
»
09:50 | Sweet & Cosy |
Een XL chocolade moelleux - om eventueel te delen - met extra hazelnootpasta? Beter wordt het niet, volgens Wim. Hét recept voor een regenachtige herfstdag en de definitie van Sweet en Cosy in een dessertje.
«
»
10:00 | Toasted on wheels! |
De foodtruck van Dominique en Dagny verkoopt nacho's en scones met haring bij het Antwerpse MAS.
«
»
10:30 | Winterse Kost |
Bart trapt het Winterse Kost-seizoen af met vier smaakvolle klassiekers. Stoofpotje van konijn, een stevige croque boemboem, hartige appeltaart met bloedworst en als afsluiter paling Napolitaine met smeuïge puree.
«
»
11:20 | Sarah's Sweet Table |
Sarah bakt vandaag zelfgebakken brood. Ze maakt een luchtig briochebrood met crème patissière en een laagje karamel. Daarna bakt ze de klassieke flantaart, een echte bestseller in haar patisseriezaak. De sleutel tot succes: keep it simple!
«
»
11:45 | Guillaume's Paris |
Guillaume verkent het derde en vierde arrondissement van Parijs, waar hij culinaire legendes uit de stad ontmoet. Ook bezoekt hij Marche des Enfants Rouges, de oudste overdekte markt van Parijs.
«
»
12:20 | Winterse Kost |
Bart trapt het Winterse Kost-seizoen af met vier smaakvolle klassiekers. Stoofpotje van konijn, een stevige croque boemboem, hartige appeltaart met bloedworst en als afsluiter paling Napolitaine met smeuïge puree.
«
»
13:05 | Lekker Lang Leven |
Chef en diëtist Michaël Sels toont een gezonde versie van de English tea met zelfgemaakte scones. Een heerlijk ontbijt of vieruurtje. Daarna kiest hij heel bewust voor veggie met een krokante falafelsaté van zoete aardappel en kikkererwten.
«
»
13:35 | Chris Cooks Cymru |
In Brecon ontmoet Chris de Nepalese gemeenschap. Hij laat zich inspireren door het koken met kruiden en vuur, en serveert een eerbetoon aan thuis en traditie.
«
»
14:10 | Sweet & Cosy |
Wist je dat Wim met vier pannenkoekpannen tegelijkertijd aan de slag kan? En dat is nodig, want hij maakt vandaag een crêpe Mikadorol klaar met crunchy hazelnootpasta. Een chocolade bommeke waar elke zoetebek gelukkig van wordt.
«
»
14:25 | Karola's Kitchen |
Vandaag reist Karolien naar Azië door middel van haar heerlijke gerechten. Ze maakt een exotische noedelsoep, op basis van zelfgemaakte currypasta. De pasta komt terug in haar zalmballetjes die ze in de soep doet én wordt als aperitief serveert.
«
»
14:50 | Winterse Kost |
Bart trapt het Winterse Kost-seizoen af met vier smaakvolle klassiekers. Stoofpotje van konijn, een stevige croque boemboem, hartige appeltaart met bloedworst en als afsluiter paling Napolitaine met smeuïge puree.
«
»
15:35 | Indian Summer |
Dominique en Tom ontvangen de jetset van het Casino van de jaren tachtig, met onder andere vader Frank Persoone, de schoonmoeder van Tom en Jean-Marie Dedecker. Op het menu: tongrolletjes met prei en druiven, oesters en tournedos marchand de vin.
«
»
16:15 | Tot op het Bot: Het Rund |
Chef Johan Segers wil een pure en lekkere rundertartaar maken en daarvoor heeft hij lekker, maar vooral heel vers vlees nodig. Beenhouwer Benny leert Johan alle belangrijke kenmerken van een goede americain.
«
»
16:40 | KLAAR IN 20 minuten |
Dagny Ros werkt met Ijslande trots, ze maakt namelijk zalm en steekt die in een Japans jasje door er noedels bij te serveren. Een kort en krachtig wokgerechtje.
«
»
17:10 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag maakt Sarah haar topdessert klaar: verse bokkenpootjes. Ze laat zien hoe die in de patisseriezaak zo krokant én smeuïg gebakken worden. In het weekend zijn pannenkoeken haar go to, zoals haar kruidige versie van de klassieke Crêpe Suzette.
«
»
17:30 | Winterse Kost |
De winter komt eraan en dat betekent koude dagen, lange nachten en weinig zon. Toch brengt dit seizoen ook voordelen met zich mee. Verschillende chefs bereiden gerechten die zorgen voor warmte en gezelligheid in huis.
«
»
17:45 | Apero - Dining |
Jeroen de Pauw en Andy de Brouwer bundelen hun fantasie en serveren kleine gerechten en opmerkelijke dranken voor een eigentijds avondje eetplezier. Andy serveert een witte port en Jeroen zet een uitbundige party-mix op tafel.
«
»
18:20 | Comfort Food |
Soms voel je het als je zelfs nog in je bed ligt: het is weer een dag om te balen. Jeroen de Pauw heeft daar een goede remedie tegen: eten. 's Morgens vroeg start hij met verloren brood met een karamelsmaakje en een warme London Fog.
«
»
18:40 | Pasta & Risotto |
Steffi maakt een heerlijk gezonde Aziatische pasta met courgetti, bruine rijstnoedels, en pindagembersaus. Dagny Ros maakt een risotto volgens haar Ijslandse roots, een smakelijke Nordic Risotto met groene asperges en karnemelk.
«
»
19:05 | Sportfood |
Chef Michael en Stephanie maken een smakelijk alternatief op kip met rijst voor krachttrainers.
«
»
19:40 | Vietnjam, met Quyên |
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar de grote stad Hue. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
20:10 | Winters Grillen |
«
»
20:40 | Winterse Kost |
«
»
20:55 | Sweet & Cosy |
«
»
21:05 | Ware Delicatessen |
«
»
21:45 | De Wereldkeuken |
«
»
22:35 | Toasted on wheels! |
«
»
23:00 | Winterse Kost |
«
»
23:15 | Foodies & The City |
«
»
23:55 | Sarah's Sweet Table |
«
»
00:25 | Toasted! |
«
»
00:55 | Indian Summer |
«
»
01:30 | Winterse Kost |
«
»
01:50 | Puur Oosters - Japans |
«
»