
TVgids - njam!
Andere zender »
02:00 | De Gastentafel |
Jan Tournier bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
02:50 | Lekker Messy |
De broers Beeckman steken vandaag de barbecue aan voor een portie smokey gamba's met paprikaboter. Als avondeten staat er een Thais broodje pulled chicken op het menu met een heerlijke bouillon om naar hartenlust in te dippen.
«
»
03:10 | Loïc: Zot van Koken |
Iconisch dessert anders dan anders. Loïc maakt een crème brulée met zoete aardappel. Niet alledaags maar oh zo verrassend en verrassend lekker! En dan ook nog eens in de airfryer.
«
»
03:20 | Chris Cooks Cymru |
In Swansea ontdekt Chris vurige smaken van Jamaicaanse kip, vlamgrilt hij verse vis aan het strand en kookt hij met jonge culinaire talenten.
«
»
03:55 | Foodies & The City |
Lier, een pittoresk stadje aan de Nete én vandaag dé city die onze foodies gaan ontdekken. Op het programma: authentieke Lierse Vlaaikes, een spicy gemberdrankje en een heuse workshop street art.
«
»
04:25 | De Dagschotel |
Chef Peppe Giacomazza zorgt voor een flinke dosis Italiaans temperament. Hij bereidt een Italiaanse versie van de beroemde cordon bleu. Ernaast serveert hij lekkere patatjes uit de oven.
«
»
04:35 | Lekker Messy |
Jelle en Hans maken als lunch een romige spaghetti met gerookte paling klaar. 's Avonds probeert Jelle Hans te verleiden met kip, rijst, paprika en z'n geheime wapen: een abrikozenmosterdsausje.
«
»
04:55 | Ainsley Eats The Streets |
Ainsley's street food odyssee gaat naar Osaka, waar hij de kunst van het okonomiyaki maken ontdekt, tapas in Japanse stijl probeert en oestertempura en udon noedels met chiligarnalen maakt.
«
»
05:40 | Peppe's Toscane |
Toscane heeft heel wat beroemdheden voortgebracht, onder wie de 14e eeuwse dichter Giovanni Boccaccio. De inwoners van Certaldo zijn trots op hun bekende inwoner. Maar nóg trotser zijn ze op hun uien, waar Boccaccio zelfs over schreef.
«
»
06:00 | Hidden Gems |
Tante Tid en haar drie zussen koken kleverige bamboerijst op een traditionele manier. Ondanks de modernisering blijft tante Tid vastberaden. Voor haar gaat het niet alleen om geld verdienen, maar is het ook een band met haar wortels.
«
»
06:45 | Lekker Messy |
Jelle en Hans maken als lunch een romige spaghetti met gerookte paling klaar. 's Avonds probeert Jelle Hans te verleiden met kip, rijst, paprika en z'n geheime wapen: een abrikozenmosterdsausje.
«
»
07:05 | De Gastentafel |
Jan Tournier bereidt verschillende gerechtjes die je enkel af hoeft te werken op het moment dat de gasten binnen zijn. De rest van de avond is het ook voor de gastvrouw- of heer alleen nog maar genieten.
«
»
08:00 | Open Vuur |
De dag start vandaag alla Italiana met Bistecca Fiorentina en pizza van Sarah. West-Vlaamse boys Tom en Dominique proberen ondertussen hun schaapjes op een rij te houden in de schaapskooi en bereiden nog een lam Asado style op Open Vuur.
«
»
08:45 | Lekker Messy |
Jelle en Hans maken als lunch een romige spaghetti met gerookte paling klaar. 's Avonds probeert Jelle Hans te verleiden met kip, rijst, paprika en z'n geheime wapen: een abrikozenmosterdsausje.
«
»
09:15 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Francesca maakt vandaag parelcouscous met zoete ui, tomaten, courgettes en een smeuïge bol burrata.
«
»
09:50 | Hidden Gems |
Tante Tid en haar drie zussen koken kleverige bamboerijst op een traditionele manier. Ondanks de modernisering blijft tante Tid vastberaden. Voor haar gaat het niet alleen om geld verdienen, maar is het ook een band met haar wortels.
«
»
10:40 | Sarah's Sweet Table |
Vandaag krijgt Sarah's Sweet Table een goudkleurig randje, want Sarah gaat aan de slag met abrikoos en citroen. Eerst maakt ze een luchtige chocolademousse met abrikoos klaar en daarna ook nog een overheerlijke citroencake met gouden glans.
«
»
11:05 | Lekker Messy |
Jelle en Hans maken als lunch een romige spaghetti met gerookte paling klaar. 's Avonds probeert Jelle Hans te verleiden met kip, rijst, paprika en z'n geheime wapen: een abrikozenmosterdsausje.
«
»
11:35 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag kookt Peppe Giacomazza 100% veggie. Het steringrediënt van zijn vegetarische schotel is artisjok met een zachte vulling van ricotta. De tomatensaus en verse gremolata maken het gerecht helemaal af.
«
»
12:05 | Ainsley Eats The Streets |
In Turkije brengt Ainsley een bezoek aan Istanboel waar hij oude en intrigerende gerechten uitprobeert, zoals geroosterde schapenkop en lamsvlees met vijgen. Vervolgens geeft hij zijn eigen draai aan een klassiek lokaal gerecht.
«
»
13:00 | Ellemieke's KIDchen |
Een zoete sushi, een lekker frisse aardbeienshake en versgebakken havermoutkoekjes met een eigen gezicht. Ellemieke, Noah en Zenna tonen in deze aflevering hoe je voor en met je kinderen een gezonde en originele snack kan klaarmaken.
«
»
13:25 | De Sterrenkaart - Nederland |
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met één ster, in 2018 met een tweede. Een blik achter de schermen van het vernieuwde Pure C.
«
»
14:00 | Het Weekmenu |
Peppe Giacomazza bereidt gevuld kalfsgebraad met aardappelsalade, zwaardvis met mediterraanse tomatensalsa, vegetarische pastarolletjes met spinazie en ricotta en een lasagne van risottorijst, tomaat en ragu.
«
»
14:45 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Francesca Sterckx een vleesgerecht op het weekmenu. En dat neemt ze au sérieux. Ze bakt een mals stuk spiering met een sausje van champignon, spek én Gandaham. Veel vlees dus, maar vooral ook snel, makkelijk en lekker.
«
»
15:15 | Lekker Messy |
Jelle en Hans maken als lunch een romige spaghetti met gerookte paling klaar. 's Avonds probeert Jelle Hans te verleiden met kip, rijst, paprika en z'n geheime wapen: een abrikozenmosterdsausje.
«
»
15:45 | Loïc: Zot van Koken |
Een grote pan op tafel, een streepje zon, wat vrienden op een zomers feest. De rioja vervangt Loïc door een Limburgs wijntje, de calamares door zeeduivel en rode poon. Budgetpaella of de beste avond van het jaar?
«
»
16:05 | Sarah's Sweet Table |
Sarah is dol op karamel! Vandaag staan er twee zalig zoete desserts met karamel op haar Sweet Table te blinken: een luchtige cake met gekaramelliseerde ananas en chocoladetoffees in een nostalgische snoepverpakking. Een heerlijke plakboel!
«
»
16:30 | De Zomertafel |
Jan Buytaert en Johan Segers maken samen allerlei zomerse gerechten. Op het menu staat onder andere varkensspiering met gegrilde ananas, een stoofpotje met makreel, papillot van kabeljauw en een salade met doperwtjes en croutons.
«
»
17:05 | Foodies & The City |
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
17:30 | Lekker Messy |
Vandaaag pakken Jelle en Hans uit met XL kipschnitzels en een frisse aardappelsalade als lunch. Daarna zetten ze een romige fettucine op tafel met malse steak van de barbecue. Het perfecte bordje om van te genieten bij de ondergaande zon.
«
»
17:55 | Foodies & The City |
Hasseltse jenever, Hasseltse speculaashoempen en verse Hasseltse bloemen van bij de bloemencowboy. Tess, Maud en Lynn stranden vandaag in de Limburgse hoofdstad voor een inspirerende, culinaire ontdekkingstocht.
«
»
18:30 | De Smaaktoerist |
Vandaag ontdekt Smaaktoerist Jeroen het Pajottenland. Met als must op zijn tocht: een geuzestekerij. Maar hij vindt er ook een unieke vlierboer én een kaasmaker en trakteert hen op kroketten van Pajotse geuzekaas in het Kasteel van Beersel.
«
»
19:10 | BBQ Vanavond?! |
Chef Bart Desmidt bereidt heerlijke recepten op zijn barbecue. Dit keer maakt hij naanbrood met yoghurt, komkommer en appel, kalfsbil met citroen, pasta en parmaham en zelfgemaakte hamburgertjes.
«
»
19:35 | Open Vuur |
Vandaag maken Nick en Kevin het zich gemakkelijk met een 'curanto', een culinair avontuur uit Zuid-Amerika. Het gerecht wordt een hele dag langzaam gegaard onder de grond. Ondertussen genieten de mannen van een reeks Waaslandse drankspecialiteiten.
«
»
20:25 | De Dagschotel |
Deze keer maakt chef Jan Buytaert kabeljauwbeignets met zelfgemaakte tartaarsaus.
«
»
20:40 | Lekker Messy |
Vandaaag pakken Jelle en Hans uit met XL kipschnitzels en een frisse aardappelsalade als lunch. Daarna zetten ze een romige fettucine op tafel met malse steak van de barbecue. Het perfecte bordje om van te genieten bij de ondergaande zon.
«
»
21:05 | Taste of Australia met Hayden Quinn |
Hayden gaat naar Sunshine Coast en begint in het achterland bij Maleny Dairies. Via de geweldige ambachtelijke bierscène van de Sunny Coast, flanst hij uiteindelijk een verse garnaalschotel op het strand van Mooloolaba in elkaar.
«
»
21:35 | De Zomertafel |
Bart bereidt een salade van geitenkaas met perzik, een licht gerookte zeebaars met rabarber en een gepaneerde kalfskotelet. Jeroen grillt groenten op de BBQ, maakt een varkensribstuk klaar en een kruidenbrood.
«
»
22:10 | Foodies & The City |
Diest, een onontdekte parel, maar met het zoetste straatje, een wijnbar slash kapperszaak én geweldige handtassenwinkel. Kortom, dé place to be voor Lynn, Tess en Maud. Met alle opgedane culinaire inspiratie, gaan ze later ook zelf aan de slag.
«
»
23:00 | Lekker Messy - Weekmenu |
Heimwee zorgt voor comfortfood: loaded geitenkaas en worst in tomatensaus. Daarna wordt het culinair met romige spaghetti met gerookte paling en een verleidelijke avondmaaltijd van kip met abrikozenmosterdsaus. Emotie en smaak gaan hand in hand.
«
»
23:45 | Toasted on wheels! |
De foodtruck van Dominique en Dagny verkoopt nacho's en scones met haring bij het Antwerpse MAS.
«
»
00:15 | Chris Cooks Cymru |
In Swansea ontdekt Chris vurige smaken van Jamaicaanse kip, vlamgrilt hij verse vis aan het strand en kookt hij met jonge culinaire talenten.
«
»
00:55 | Puur Oosters - Japans |
Chef Ivan Verhelle laat zien welk aspect uit de Japanse keuken zijn absolute stokpaardje is: de teppanyaki. Op deze grote bakplaat grilt hij een prachtig stuk exclusief rundvlees: het bekende Japanse waygyubeef.
«
»
01:10 | Veldvers |
Cherry, pruim, coeur de boeuf, Tomaten zijn er in allerlei soorten en vormen. De beste groentechef van België Nicolas Decloedt is terecht trots op de Belgische tomaat en maakt er een frisse noedelsalade mee.
«
»
01:35 | Snel, Makkelijk & Lekker |
Vandaag zet Jeroen De Pauw een vegetarisch gerecht op het weekmenu. Hij mixt een hummus van witte bonen voor bij zijn zuiderse groentestoverij. Met een stukje brood om zalig mee te dippen. Veggie, Snel, Makkelijk & Lekker!
«
»