TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
02:20 Sarah's Sweet Table
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
02:50 Lekker Messy
Jelle en Hans slapen lekker lang uit en houden daarna een brunch met gekaramelliseerde croissants, gebakken perzik en een flinke toef slagroom. 's Avonds mag het wat gezonder zijn met gegrilde kip, orzo en gezonde green goddess dressing.
«
»
03:10 Beach Barbecue
Vandaag stookt chef Dagny Ros de kolen heet voor een gezellige barbecue op het strand. Ze verwent haar gasten met varkenskoteletten, gevulde aardappelen, en een gegrilde zalm met algensalade. Als dessert: een gesmolten Camenbert.
«
»
03:30 Veggie!
Philippe Van den Bulck maakt een vegetarische ovenschotel met pastinaak.
«
»
03:40 De Wereldkeuken
Chef Vanja van der Leeden geeft haar authentieke keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud voor een heerlijke Soto Ayam, die ze afwerkt met een Es Alpukat.
«
»
04:25 The Art of Making Cocktails
Manuel Wouters bedient de liefhebbers van geraffineerde drankjes op hun wenken. Hij maakt telkens drie verrassende cocktails klaar en vertelt hierbij gepassioneerd over de verschillende ingrediënten en smaken van de drankjes.
«
»
04:35 Lekker Messy
Jelle en Hans slapen lekker lang uit en houden daarna een brunch met gekaramelliseerde croissants, gebakken perzik en een flinke toef slagroom. 's Avonds mag het wat gezonder zijn met gegrilde kip, orzo en gezonde green goddess dressing.
«
»
04:55 Beach Barbecue
Bart Desmidt speelt een thuismatch vandaag, want hij steekt de barbecue aan op het strand van Knokke-Heist. Op het menu staan gegrilde oesters, een gerookte zalm, een Caraïbische Kip Jerk en een overheerlijke Baba als dessert.
«
»
05:20 Vlaamse Klassiekers
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
06:00 Chris Cooks Cymru
In het pittoreske Conwy ontdekt Chris de lokale delicatesse: Conwy mosselen. Hij bereidt ze op spectaculaire Franse wijze met vuur en lava bread.
«
»
06:30 Guillaume's Paris
Chef Guillaume Brahimi rondt zijn tour door Parijs af met een boheemse en artistieke wandeling doorheen de stad, inclusief een lokale bierdegustatie en de intrigerende buurt waar Edith Piaf verbleef.
«
»
06:55 Lekker Messy
Jelle en Hans slapen lekker lang uit en houden daarna een brunch met gekaramelliseerde croissants, gebakken perzik en een flinke toef slagroom. 's Avonds mag het wat gezonder zijn met gegrilde kip, orzo en gezonde green goddess dressing.
«
»
07:25 Guillaume's Paris
Guillaume proeft het beste brood in Parijs en bezoekt Opera Garnier, een spectaculaire muziekzaal.
«
»
08:00 Ellemieke's KIDchen
Ellemieke, Noah en Zenna trekken de hele koelkast leeg, want we gaan een heerlijke rijstschotel met restjes klaarmaken met kindvriendelijke zalmspiesjes en een lekker fruitig ijsje als verfrissend tussendoortje.
«
»
08:20 Lekker Messy
Jelle en Hans slapen lekker lang uit en houden daarna een brunch met gekaramelliseerde croissants, gebakken perzik en een flinke toef slagroom. 's Avonds mag het wat gezonder zijn met gegrilde kip, orzo en gezonde green goddess dressing.
«
»
08:50 Sarah's Sweet Table
Het oog wil ook wat, dat is zeker zo in de patisserie. Vandaag bakt Sarah twee desserts die er heel leuk uitzien op je koffietafel: een blauwe bessentaart met frangipanevulling en de beroemde rochers die Sarah een gouden laagje geeft.
«
»
09:20 Snel, Makkelijk & Lekker
Vanja van der Leeden zet vandaag haar wereldkeuken op het weekmenu. Ze maakt tahu telor klaar, een typisch Indonesische tofu-omelet met ketjap-notensaus. En dat doet ze uiteraard volgens de regels van de kunst: Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»
09:50 Foodies & The City
Lier, een pittoresk stadje aan de Nete én vandaag dé city die onze foodies gaan ontdekken. Op het programma: authentieke Lierse Vlaaikes, een spicy gemberdrankje en een heuse workshop street art.
«
»
10:30 Chris Cooks Cymru
In het pittoreske Conwy ontdekt Chris de lokale delicatesse: Conwy mosselen. Hij bereidt ze op spectaculaire Franse wijze met vuur en lava bread.
«
»
11:05 Lekker Messy
Jelle en Hans slapen lekker lang uit en houden daarna een brunch met gekaramelliseerde croissants, gebakken perzik en een flinke toef slagroom. 's Avonds mag het wat gezonder zijn met gegrilde kip, orzo en gezonde green goddess dressing.
«
»
11:35 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag staat Vanja van der Leeden in de keuken voor een heerlijk visgerecht. Ze maakt haar groene curry helemaal zelf én binnen de twintig minuten. Daar gaat nog kabeljauw en een patatje bij.
«
»
12:05 Loïc: Zot van Koken
Loïc kiest een lamskroontje als beste gezelschap voor de legendarische puree Robuchon. De puree wordt gemaakt zoals dé 'haute cuisine' chef-kok Joël Robuchon en wordt met de rattepatat écht het lekkerst.
«
»
12:25 De Wereldkeuken
Chef José Polonio laat ons kennismaken met de authentieke smaken van zijn Spanje. Dit culinaire avontuur resulteert in een tafel vol heerlijke tapas.
«
»
13:15 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers is vandaag te gast bij Ben van De Pleynhoeve, een aspergeteler uit Herentals. Op het menu staan asperges met snijbonen en tempura van asperges. Daarna serveert Johan de asperges met morieljes, garnalen en kwarteleitjes.
«
»
13:55 Foodies & The City
Turnhout: hoofdstad van de Kempen en de speelkaartenstad van Vlaanderen én vandaag ook de culinaire speeltuin van onze Foodies Lynn, Tess en Maud. Op het menu? Kaviaar, bier én een fietstochtje!
«
»
14:30 Lekker Messy
Jelle en Hans slapen lekker lang uit en houden daarna een brunch met gekaramelliseerde croissants, gebakken perzik en een flinke toef slagroom. 's Avonds mag het wat gezonder zijn met gegrilde kip, orzo en gezonde green goddess dressing.
«
»
15:00 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag zet Jeroen De Pauw een vegetarisch gerecht op het weekmenu. Hij mixt een hummus van witte bonen voor bij zijn zuiderse groentestoverij. Met een stukje brood om zalig mee te dippen. Veggie, Snel, Makkelijk & Lekker!
«
»
15:30 Loïc: Zot van Koken
Loïc kiest een lamskroontje als beste gezelschap voor de legendarische puree Robuchon. De puree wordt gemaakt zoals dé 'haute cuisine' chef-kok Joël Robuchon en wordt met de rattepatat écht het lekkerst.
«
»
15:50 Streetfood
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
16:40 Open Vuur
Nieuwkomers Nick en Kevin van Zouterover beginnen de week goed door met fris bier te trakteren aan het West-Vlaamse barbecueduo Tom en Dominique. Die laatsten stoken alvast het vuur.
«
»
17:30 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
17:55 Chris Cooks Cymru
In het pittoreske Conwy ontdekt Chris de lokale delicatesse: Conwy mosselen. Hij bereidt ze op spectaculaire Franse wijze met vuur en lava bread.
«
»
18:35 De Smaaktoerist
België en Bier. Het is een geslaagd huwelijk. Smaaktoerist Jeroen de Pauw bezoekt een microbrouwerij in de Ardennen. Maar ook op kaas en rundvlees mogen de Belgen trots zijn. Ter ere daarvan maakt Jeroen een bangelijke burger.
«
»
19:15 Karola's Kitchen
Peulvruchten zijn vaak buitenbeentjes, maar ze verdienen echt een plek in de voorraadkast. Karolien maakt een knapperige salade met kikkererwtenkrokantjes en ook 'comfort food' van de bovenste plank: een Indiase dahl met linzen.
«
»
19:45 Streetfood
Rotterdam, de mooiste rotstad die er is. Of dat zeggen ze toch zelf, volgens Lynn. Én ze hebben er ook ontzettend lekker streetfood. Ze gaat op ontdekking bij De Foodhallen en vindt er zelfs een portie authentiek Hollands streetfood.
«
»
20:40 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
21:05 Foodies & The City
Turnhout: hoofdstad van de Kempen en de speelkaartenstad van Vlaanderen én vandaag ook de culinaire speeltuin van onze Foodies Lynn, Tess en Maud. Op het menu? Kaviaar, bier én een fietstochtje!
«
»
21:45 Sarah's Sweet Table
Vandaag maakt Sarah haar topdessert klaar: verse bokkenpootjes. Ze laat zien hoe die in de patisseriezaak zo krokant én smeuïg gebakken worden. In het weekend zijn pannenkoeken haar go to, zoals haar kruidige versie van de klassieke Crêpe Suzette.
«
»
22:15 De Zomerkeuken
Welkom in de Zomerkeuken van Jord, de grootste barbecuër van de Lage Landen. Zomer is dus grillen bij Jord. Vandaag legt hij longhaas op hete kolen die hij combineert met chimichurri en maïs. Zelfs zijn appeldessert gaat op de BBQ.
«
»
23:00 Lekker Messy
Jelle en Hans maken als lunch een romige spaghetti met gerookte paling klaar. 's Avonds probeert Jelle Hans te verleiden met kip, rijst, paprika en z'n geheime wapen: een abrikozenmosterdsausje.
«
»
23:25 Chris Cooks Cymru
In het pittoreske Conwy ontdekt Chris de lokale delicatesse: Conwy mosselen. Hij bereidt ze op spectaculaire Franse wijze met vuur en lava bread.
«
»
00:05 De Smaaktoerist
Vandaag is groen. In Wallonië heb je ontzettend leuke, groene plekjes. Jeroen de Pauw trekt er naar de meest weelderige moestuin en kookt met z'n oogst in een echte kasteeltuin. Ook bezoekt hij een imker.
«
»
00:45 Guillaume's Paris
Guillaume geniet van de fijnere kanten van het Parijse leven in het zevende en achtste arrondissement, inclusief een bezoek aan de Eiffeltoren en een maaltijd in het iconische Jules Verne-restaurant.
«
»
01:15 Open Vuur
Dominique, Tom, Jord en Sarah beginnen hun weekje back to nature goed met spitroasted porchetta, éclade de moules en een traditioneel Mexicaans gerecht: kip in zwarte assensaus. Jord en Sarah plukken ook verse kruiden.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Sergio Over de Grens' - Jeroen Meus (VTM)

Sergio Herman reist met Jeroen Meus naar Kroatië. Ze gaan er op zoek naar de beste lokale producten. Tijdens hun ontdekkingstocht komen ze zichzelf voortdurend tegen. Zo vertelt Jeroen openhartig over zijn gezin, de ziekte van zijn broer en over de sluiting van een van zijn restaurants.

'Sergio Over De Grens', om 21.20 uur op VTM.

Dossiers