TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM lifeVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVnjam!BBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:35 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
02:20 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
02:40 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
03:00 Foodies & The City
De meiden starten hun dag in het Venetië van het Noorden met een ritje per koets. Lynn scoort heerlijke chocola, Tess en Maud duurzame koffie. Daarna wagen ze zich nog aan een miniworkshop glasblazen. Brugge op z'n leukst.
«
»
03:35 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
03:50 A la carte
Marjan komt uit een vissersfamilie en bij haar grootouders stond er steevast vis op het menu. Een bereiding die haar is bijgebleven, is ingelegde vis in zure gelatine, zoals roggevleugel, hondshaai of pladijs. Aan Johan de taak om het na te maken.
«
»
04:10 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
04:35 Loïc: Zot van Koken
Loïc maakt yakisoba met een royale hoeveelheid groenten op de teppanyaki. Luikse siroop en asperges voegen een verrassende Belgische toets toe aan dit Japanse noedelgerecht.
«
»
04:45 De Smaaktoerist
Jeroen zet z'n zintuigen op scherp in Gent. Hij proeft van de pikante mosterd van Tierenteyn, steekt zijn neus in de geurige kruidentuin van Geert en zet zijn tanden in de blauwe kaas van het Hinkelspel.
«
»
05:15 Guillaume's Paris
Guillaume verkent het dertiende en veertiende arrondissement en bezoekt de wijk Montparnasse.
«
»
05:40 Vlaamse Klassiekers
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
06:20 Vlaamse Klassiekers
Vandaag staan er twee rasechte klassiekers uit grootmoeders keuken op het menu. Lynn bezoekt Père et Mère in Diksmuide voor konijn met pruimen en proeft voor de eerste keer kalfstong in madeirasaus bij chef 'Bolle' van Steendam 66 in Gent.
«
»
07:05 Tot op de Graat
Vandaag op het menu van onze chef: de leng. Deze vis is bij ons minder bekend en daarom is het voor Johan Segers een echte uitdaging om hem op een toegankelijke manier klaar te maken.
«
»
07:20 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
07:40 Veldvers
Het is al lang geen vergeten groente meer, de pastinaak. En daar is de beste groentechef van België Nicolas Decloedt blij om. Hij verrast met pastinaak, want hij maakt er een bijzonder dessert mee en ook een leuke plantaardige dipsaus.
«
»
08:00 Snel, Makkelijk & Lekker
Jeroen De Pauw belooft vandaag een veggie gerecht op tafel te toveren. Hij maakt gnocchi met spinazie-kaassaus en okkernoot klaar. Ook de belofte Snel, Makkelijk & Lekker te koken, maakt hij daarmee waar.
«
»
08:25 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
08:50 Het Weekmenu
Peppe Giacomazza bereidt visballetjes met een frisse salade, gevuld gehaktbrood met aubergines, gnudi van ricotta met groene groentjes en pasta met ribbetjes en tomatensaus.
«
»
09:30 Loïc: Zot van Koken
Loïc maakt yakisoba met een royale hoeveelheid groenten op de teppanyaki. Luikse siroop en asperges voegen een verrassende Belgische toets toe aan dit Japanse noedelgerecht.
«
»
09:45 Soep!
De chefs maken een witlofsoep en een goulashsoep.
«
»
10:00 Toasted on wheels!
De foodtruck van Dominique en Dagny verkoopt nacho's en scones met haring bij het Antwerpse MAS.
«
»
10:25 Open Vuur
Dat je ook met zalm avontuurlijk kan uitpakken op open vuur bewijzen de vrienden van Zouterover met hun Asado style zalm en knapperige aardappelen en groenten vanuit het open vuur.
«
»
11:10 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
11:30 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
11:50 Guillaume's Paris
Guillaume Brahimi bezoekt een chocoladefabriek in het elfde en twaalfde arrondissement van Parijs.
«
»
12:15 Loïc: Zot van Koken
Loïc maakt yakisoba met een royale hoeveelheid groenten op de teppanyaki. Luikse siroop en asperges voegen een verrassende Belgische toets toe aan dit Japanse noedelgerecht.
«
»
12:30 Vlaamse Klassiekers
Lynn laat zich vandaag verrassen door de steak tartaar van chef Vadim, hét signatuurgerecht bij Monroe in Antwerpen. Daarna vertoeft ze aan 't zeetje voor de verse garnaalkroketten of 'Noordzeeklompjes' van chef Stijn in De Kruidenmolen.
«
»
13:20 Lekker Messy
De broers Beeckman starten hun eerste vakantiedag aan de barbecue voor messy hotdogs. En dat spatje saus op hun t-shirt nemen ze er met plezier bij. 's Avonds genieten Jelle en Hans nog van een smeuïge pasta vongole met mosselen.
«
»
13:40 De Zomertafel
Dagny Ros Asmundsdottir en Jeroen De Pauw maken samen zomerse gerechten. Op het menu staan onder andere lamsvlees op de BBQ met bulgursalade, tzatziki met tomaatjes, radijzen in de oven, volledige zalmfilet op de BBQ en gegrilde witte asperges.
«
»
14:05 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag zet Mounir Toub een werelds gerecht op het weekmenu. Hij maakt de favoriet van elke Vlaming, maar geeft er zijn typische Marokkaanse touch aan: mediterraanse mosselen.
«
»
14:30 Streetfood
Spicy taco's, loaded fries, bakjes vol Oosterse goodies: dat is streetfood. Vandaag start streetfoodie Lynn in haar Hometown Amsterdam en gaat ze bij de hippe Market 33 heerlijk food from the streets ontdekken en ook zelf klaarmaken.
«
»
15:10 Loïc: Zot van Koken
Loïc maakt yakisoba met een royale hoeveelheid groenten op de teppanyaki. Luikse siroop en asperges voegen een verrassende Belgische toets toe aan dit Japanse noedelgerecht.
«
»
15:25 Steffi's healthy pleasures
Een copieuze maaltijd met alcoholische drankjes en jezelf daar helemaal in verliezen. Het kan gevaarlijk zijn. Daarom zorgt Steffi voor een gezonde ovenschotel en een mocktail waarvan je er, geheel schadeloos, verschillende mag drinken.
«
»
15:40 De Sterrenkaart - Nederland
Jonnie Boer is één van de peetvaders van de Nederlandse topgastronomie. Hij onthult, samen met zijn vrouw Thérèse, hoe het eraan toegaat in zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle.
«
»
16:10 De Zomertafel
Jan Buytaert en Johan Segers maken samen allerlei zomerse gerechten. Op het menu staat onder andere varkensspiering met gegrilde ananas, een stoofpotje met makreel, papillot van kabeljauw en een salade met doperwtjes en croutons.
«
»
16:40 Smossen Mag
Roger van Damme en drie gasten maken dit keer samen een lekkere pannenkoekentaart.
«
»
17:05 Snel, Makkelijk & Lekker
Van vlees op het weekmenu wordt chef Sam D'Huyvetter heel erg happy. Hij maakt vandaag rigatoni met pittige chorizo, een smeuïge kaassaus en verse pesto. Wedden dat ook jij happy wordt van dit Snel, Makkelijk & Lekker bordje!
«
»
17:30 Loïc: Zot van Koken
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
17:45 Peppe's Emilia-Romagna
Peppe ontdekt Modena, een stad die naast Ferrari en Pavarotti ook heel wat culinaire sterren herbergt zoals Massimo Bottura, de aceto balsamico, gnocco fritto en de mooiste markt Albinelli. Peppe laat de kijker meesmullen van tijdloos erfgoed.
«
»
18:15 Sarah's Sweet Table
Het is altijd gezellig om je gasten te verrassen met heerlijk homemade gebak. Sarah pakt vandaag uit met een chocolade-pistachetaartje en verse speculaas met verschillende toppings. Wedden dat er geen kruimel meer overblijft?
«
»
18:35 Vlaamse Klassiekers
Voor vol-au-vent moet je in De Vijfhoek in Sint-Katelijne-Waver zijn, heeft Lynn gehoord. Ze ontmoet chef Kenny en vader Swa, die het recept verfijnden. Daarna gaat Lynn naar Silo's in Boortmeerbeek voor de allergroenste paling in 't groen.
«
»
19:15 De Zomertafel
Lore en Dominique maken samen zomerse gerechten en bereiden aardappelsalade met tuinbonen, hummus met merguezgehakt, gevulde kwartels, een taboulehsalade met wortel, een gelei van verveine en limoen met vanille-ijs en aardbei.
«
»
19:50 Sportfood
Wielertoerist Staf fietst iedere zondag meer dan honderd kilometer en daarom maken chef Michael en topsportdiëtiste Stephanie een krachtontbijt, een energiereep en een recuperatieshake voor hem.
«
»
20:20 Culinair Thailand
Roger van Damme laat fijnproevers in het buitenland genieten van zijn creaties. Thailand is een van zijn favoriete reisbestemmingen. Tijdens deze reis toont hij typisch Thaise producten, de overheerlijke street food en gerechten van lokale topchefs.
«
»
20:40 Loïc: Zot van Koken
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
20:50 De Zomertafel
Dagny Ros en Peppe maken zomerse gerechten. Op het menu staan onder andere blini's met gerookte zalm, gevulde kipfiletrolletjes, pastasalade, een focaccia op de BBQ en een salade van calamares.
«
»
21:25 De Wereldkeuken
Chef José Polonio laat ons kennismaken met de authentieke smaken van zijn Spanje. Dit culinaire avontuur resulteert in een tafel vol heerlijke tapas.
«
»
22:05 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt vandaag met Italiaanse chef Peppe Giacomazza. De chef en Gert maken heerlijke cannelloni met een vulling van ricotta en Italiaanse salsiccia.
«
»
22:35 Toasted on wheels!
De foodtruck van Dominique en Dagny verkoopt nacho's en scones met haring bij het Antwerpse MAS.
«
»
23:00 Loïc: Zot van Koken
Vandaag op de barbecue: gegrilde asperges in een jasje van Prosciutto di Parma. Daarbij serveert Loïc op de grill gebakken zalm met een lekker citroenroomsausje. De kruidensalade maakt van dit gerecht een topper!
«
»
23:15 Foodies & The City
De meiden starten hun dag in het Venetië van het Noorden met een ritje per koets. Lynn scoort heerlijke chocola, Tess en Maud duurzame koffie. Daarna wagen ze zich nog aan een miniworkshop glasblazen. Brugge op z'n leukst.
«
»
23:50 Sarah's Sweet Table
Sarah staat bekend om haar klassiekers met een twist. Vandaag neemt ze de millefeuille grondig onder handen. Het worden laagjes peperkoek met mascarpone en gebakken appel tussen. En ook de beroemde mellowcakes steekt ze in een nieuw jasje.
«
»
00:15 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Wild Thing, The Fresh Start en Boost your Bread.
«
»
00:35 De wereld op je bord
In Noorwegen staat er vaak vis op het menu. Chef Enis fileert en bereidt vandaag een 'visje' waarvan Hanne grote ogen trekt. Hij bereidt skrei op traditionele wijze, met viseitjes en vislever.
«
»
01:00 Puur Oosters - Japans
Perfecte sushi maken is een vak apart. Chef Ivan Verhelle laat samen met zijn sushi-chef Ayako zien hoe je de ideale sushi maakt. Van het koken en afsmaken van de rijst, tot het vormen van de perfecte sushi.
«
»
01:20 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van het beste van 'Snel, Makkelijk & Lekker'.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Ontdek de programma's van vandaag in onze tv-gids.

Dossiers