TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM NON-STOP 90sVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7Play CrimeKanaalZMENT TVDOBBIT TVnjam!Play Sports Openvlaamsparlement.tvBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
01:10 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
01:40 Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
Een marathon van het beste van Snel, Makkelijk & Lekker.
«
»
03:15 Bal National - FEEST
Wim Ballieu maakt feestelijke gerechtjes, zoals varkenskop, een gebraad en chia-latte ijs.
«
»
03:50 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediŽnten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediŽnten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van oesters.
«
»
04:15 Pasta & Risotto
Jan Tournier maakt pasta met ibericoham en Peppe maakt risotto met amaronewijn en porcini.
«
»
04:30 Vietnjam, met QuyÍn
QuyÍn reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar de zuidelijke stad Hoi An. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediŽnten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
04:50 Puur Oosters - Japans
Chef Ivan Verhelle maakt een typisch Japans gerecht uit de eenvoudige keuken klaar: de okonomiyaki, een hartige pannenkoek die vergeleken kan worden met onze populaire frietjes of hamburgers. Fastfood uit Japan dus.
«
»
05:00 Hidden Gems
Oom Tue is een doorgewinterde chef-kok die eigenaar is van een klein streetfood-restaurant in Petchaburi dat 's nachts echt tot leven komt. Hij verwerkt diverse culinaire vaardigheden uit het hele land.
«
»
05:45 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Kreta heeft een rijke en complexe culinaire geschiedenis. In de oude hoofdstad van Heraklion maakt Yotam een variatie op dakos, een Kretenzische meze: een combinatie van tomaten, verkruimelde feta, olijven en oregano.
«
»
06:35 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden begint in Queensland's Granite Belt, bezoekt Twisted Gum Wines, en een lavendelboerderij.
«
»
06:55 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag is visdag. Jelle Beeckman gaat voor een stoofpotje van inktvis en scampi. Hij laat de visjes nogmaals zwemmen in een zalige zee van room. Jelle serveert er ook wat kaasbroodjes bij.
«
»
07:20 De Dagschotel
Eťn van de chefs maakt een gerecht klaar dat de kijker thuis kan namaken. Elke chef geeft zijn eigen, persoonlijke toets aan het gerecht, zodat de kijker steeds de nodige inspiratie krijgt om zelf een haalbaar en lekker gerecht op tafel te toveren.
«
»
07:30 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediŽnten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediŽnten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van truffel.
«
»
08:00 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag legt Jelle Beeckman een lekker stukje varkensvlees op het bord. Belgisch vlees met Belgische appels ťn Belgische aardappelen.
«
»
08:30 Hidden Gems
Oom Tue is een doorgewinterde chef-kok die eigenaar is van een klein streetfood-restaurant in Petchaburi dat 's nachts echt tot leven komt. Hij verwerkt diverse culinaire vaardigheden uit het hele land.
«
»
09:20 Het Weekmenu
Dagnż Růs Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
10:00 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediŽnten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediŽnten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van kaviaar.
«
»
10:35 De Sterrenkaart - Nederland
Sergio Herman zag in Syrco Bakker een groot talent en zette hem in 2010 achter de potten van Pure C in Cadzand. In 2011 werd hij bekroond met ťťn ster, in 2018 met een tweede. Een blik achter de schermen van het vernieuwde Pure C.
«
»
11:05 Winters Grillen
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar ťťn barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij hamburgers en snickers.
«
»
11:30 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden begint in Queensland's Granite Belt, bezoekt Twisted Gum Wines, en een lavendelboerderij.
«
»
12:00 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt deze keer in het gezelschap van chef Johan Segers. Met op het menu een Vlaamse klassieker van formaat: witloof met hesp in de oven. Johan maakt er zijn eigen versie van. Zonder witloofrolletjes, maar minstens even lekker.
«
»
12:35 Snel, Makkelijk & Lekker
Vandaag legt Bert Meewis een heerlijk stukje vis op het bord. Hij gaat voor zeeduivel. Met Belgische vis, Belgische tomaatjes en Belgische aardappelen. Dat klinkt duivels lekker.
«
»
13:05 Peppe's Toscane
Peppe gaat samen met Roberto en zijn hond voor het eerst in zijn leven op zoek naar truffels.
«
»
13:30 Het Weekmenu
Dagnż Růs Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
14:10 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediŽnten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediŽnten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van oesters.
«
»
14:45 De Eregast
Peppe, Dominique en Jeroen zitten op hete kolen want ze ontvangen vandaag een culinaire vrouw in hun midden. Sepideh Sedaghatnia: wijnsommelier en eigenares van haar eigen gastrobar. Zij krijgt vandaag drie heerlijke gangen voorgeschoteld.
«
»
15:40 Peppe's SiciliŽ
Peppe spreekt af met de notaris van Siculiana, Giuseppe Fanara. Een drukbezette man, maar op zijn landgoed Borgo Giallonardo komt hij tot rust. Peppe ook. Daar aangekomen bereidt hij heerlijke artisjok met wilde venkel.
«
»
16:10 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar eend.
«
»
16:35 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi's reis gaat verder in Istanbul, de meest historische en culturele stad van Turkije. Hier proeft hij vis uit het prachtige water van de Bosporus, staat hij versteld van prachtige lokale groenten en proeft hij verrukkelijke streetfood.
«
»
17:30 De Garde van Gert
Presentator en foodie Gert Verhulst roert vandaag in de potten met de wandelende encyclopedie van njam!, namelijk Jan Buytaert. Jan heeft pladijs mee en samen met Gert maakt hij het visje klaar in een groentesoep.
«
»
18:00 Taste of Australia met Hayden Quinn
Hayden is in Brisbane en gaat op jacht naar epische paddenstoelen die in de stad worden gekweekt, leert over de wijngeschiedenis van Brisbane bij City Winery en praat bij met chef-kok Louis Tikaram.
«
»
18:30 Het Weekmenu
Dominique Persoone maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Hij bereidt viscurry met naanbrood, lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pitabrood, Mexicaanse pulled chicken en een Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh.
«
»
19:15 Nuances
Elke keer opnieuw weet Thierry Theys pure smaken te combineren. Vandaag zit er een friszure toets in zijn gerecht. Hij combineert immers de volle, vette smaak van Oosterchelde paling met een kommetje helder appelsap.
«
»
19:50 Streetfood
Een Mengelmoes aan streetfood keukens, dat belooft Minglemush in Den Haag. Straatvoedsel fan Lynn neemt er een kijkje achter de schermen bij enkele kraampjes en gaat ook zelf aan de slag in haar eigen streetfoodkraam.
«
»
20:40 De Garde van Gert
Gert Verhulst kookt met chef Bert Meewis. De chef toont hoe je gebakken zalm de perfecte cuisson geeft en hoe je de perfecte dijonnaisesaus klopt. Asperges maken het plaatje van dit gerecht compleet.
«
»
21:10 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap op zoek naar eend.
«
»
21:40 Comfort Food
Jeroen gaat helemaal terug naar zijn kindertijd en bereidt gebakken vis met melksaus en puree. Maar eerst maakt hij nog een heerlijk nostalgisch appelgebakje met marsepein klaar, die heel simpel te bereiden is.
«
»
22:00 Soep!
Dagnż Růs maakt een rode bonensoep met avocadosalsa en Johan bereidt een visroomsoep met tongfilets.
«
»
22:15 De Chalet aan de Semois
Terwijl Dominique en Jeroen hun innerlijke cowboy loslaten op hun paard, maakt Peppe een magistrale pasta in een kaasbol. Maar ook het zoete taco-ontbijt en aperitief van rillettes met gincocktail vallen enorm in de smaak bij de boys.
«
»
23:00 De Garde van Gert
Gert Verhulst heeft deze keer de jonge chef MichaŽl Vrijmoed op bezoek. Ze vertrekken op een figuurlijke kooktrip die hen langs de Oosterse en Mediterrane keuken leidt. Het resultaat is een kruidige wrap met kip.
«
»
23:35 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar Taiwan en ontdekt dat het een van de beste eetbestemmingen ter wereld is. Hij vindt geurige gesmoorde vis en chilivarkensroerbakgerechten en kookt Taiwanese garnalen met knoflook en chili.
«
»
00:25 Ainsley Eats The Streets
Ainsley reist naar Palermo op het Italiaanse eiland SiciliŽ en bereidt zeevruchtenpasta op het strand, met vers gevangen tonijn. Ainsley proeft lokale delicatessen zoals gebakken calamares, gevulde sardines en het recept voor pesto van het eiland.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT 1 logo

Thomas ontvangt een mysterieuze uitnodiging voor de reŁnie van zijn school, waar hij zijn vrienden Max en Fanny terugziet. De verdwijning van hun vriendin Vinca, 25 jaar geleden, blijft als een schaduw over hen hangen. Thomas is vastbesloten om de waarheid te achterhalen, terwijl hij tegelijkertijd alles doet om zijn betrokkenheid bij het begraven van het lichaam van zijn leraar in de muur van de gymzaal te verbergen, een muur die binnenkort gesloopt zal worden.

'The Reunion', om 21.25 uur op VRT 1.

Dossiers