TVgids - njam!

Andere zender »
x
VRT 1VRT CANVASKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:35 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
06:10 Karola's Kitchen
Vandaag reist Karolien naar Azië door middel van haar heerlijke gerechten. Ze maakt een exotische noedelsoep, op basis van zelfgemaakte currypasta. De pasta komt terug in haar zalmballetjes die ze in de soep doet én wordt als aperitief serveert.
«
»
06:25 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap, op zoek naar everzwijn.
«
»
06:50 Feest van Eigen Bodem
Een Belgische pizza van aardappel, of een galette - zoals Bart Desmidt het zo mooi zegt - daar krijg je jong en oud mee rond de feesttafel. Belegd met prei en filet d'Anvers, maakt hij elke Italiaan jaloers met deze Belgische lekkernijen.
«
»
07:10 De Chalet aan zee
De heren maken het vandaag extra feestelijk, met een bijzondere bereiding van oesters en een zotte kerststronk van pannenkoeken. Het hoofdgerecht is pasta in de vorm van een cadeautje, op basis van rog, vers uit de Vismijn van Nieuwpoort.
«
»
07:15 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers gaat vandaag op bezoek bij Thomas Cools, teler van Brussels grondwitlof. De chef komt er alles te weten over dit edele product. Daarna maakt hij een bladerdeegbroodje met witlof.
«
»
08:00 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag de Limburgse schoonheid die de keuken opfleurt in één, twee, drie: Brysem Anne-Sophie. Ze gaat voor pasta vongole, maar dan op haar manier. Ze combineert de schelpjes met miso, zeekraal en asperges. Italiaans, Belgisch én Japans.
«
»
08:30 DIY
Normaal gesproken koop je het kant-en-klaar in de winkel. Dit keer bereidt chef Bart Desmidt echter zelf een simpele uienconfituur, met wat rode wijn, crème de cassis en een beetje suiker.
«
»
09:00 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
09:40 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van oesters.
«
»
10:10 A la carte
Njam!-chef Thierry Theys laat zien hoe je een duif kunt bereiden.
«
»
10:40 De wereld op je bord
Chef Masuk Rahaman van restaurant Saffraan maakt samen met Hanne een behoorlijk pikant Indisch feestgerecht: Biryani. Aromatische basmatirijst met smaakvolle garnalen en een overvloed aan kruiden.
«
»
11:05 KLAAR IN 20 minuten
Vandaag schudt deze chef van alles lekkers uit zijn culinaire mouw: Jeroen De Pauw. Hij maakt zalm die hij verpakt in een kruidenkorst en serveert met pasta van courgette. Hip & healthy dus en vooral: klaar in 20 minuten.
«
»
11:35 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
12:25 De Wereldkeuken
Chef Mounir Toub legt zich toe op de bereiding van een lekkere kruidige Harira en Kip Bastilla. Om dit heerlijke menu af te sluiten tovert Mounir een duizend-en-één-gatenpannenkoek met Tahini-chocoladeijs uit zijn mouw.
«
»
13:15 Ellemieke's KIDchen
Kinderen en vis zijn niet altijd een goede match. Ellemieke toont met dit favoriete gerecht van Zenna hoe je kinderen op een leuke manier vis kan laten eten. Er is gelukkig ook nog tijd genoeg om een lekkere granita van aardbei te maken.
«
»
13:35 De Smaaktoerist
Onze garnaalkroket verdient een ereplaats in De Smaaktoerist. Jeroen De Pauw bezoekt vandaag de Vistrap in Oostende, vindt er ook lokaal bier en bijzonder drafbrood. Onze chef eindigt in schoonheid & maakt met z'n buit een heerlijke toast.
«
»
14:15 Nuances
Sterrenchef Thierry Theys bereidt een heerlijk gerecht. Vandaag staat er als basis een bouillabaise en aardappelpuree op het menu, maar ook deze keer maakt Thierry er een eigen interpretatie van.
«
»
14:50 Soep!
De chefs maken cowboy wrangler soep en een zoete aardappelsoep.
«
»
15:15 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
15:50 Winters Grillen
Chef Jeroen de Pauw gaat winters grillen. Hij kookt buiten in een gezellig winterse tuin en probeert alles op maar één barbecue te bereiden. Dit keer maakt hij kip en ananas.
«
»
16:15 A la carte
Stijn is een hobbykok uit de Kempen en een grote fan van Johan Segers. Hij vraagt de chef om voor eens en voor altijd te verklappen wat het geheim is van die super krachtige en gelatineuze bruine fond.
«
»
17:05 Comfort Food
Soms voel je het als je zelfs nog in je bed ligt: het is weer een dag om te balen. Jeroen de Pauw heeft daar een goede remedie tegen: eten. 's Morgens vroeg start hij met verloren brood met een karamelsmaakje en een warme London Fog.
«
»
17:30 KLAAR IN 20 minuten
Chef Anne-Sophie Breysem uit Hasselt maakt varkensvlees en een geitenkaasrollade met filet de saxe. Een bijzondere én smaakvolle combo, maar bovenal: klaar in twintig minuten.
«
»
18:00 Het Weekmenu
Dagný Rós Asmundsdottir bereidt IJslandse brandade, ribbetjes op Koreaanse wijze met zoete aardappel, gemarineerde aubergines met couscous en minestrone met gevuld brood.
«
»
18:45 Pasta & Risotto
Jan Tournier maakt pasta met ibericoham en Peppe maakt risotto met amaronewijn en porcini.
«
»
19:05 Pasta & Risotto
Steffi maakt een heerlijk gezonde Aziatische pasta met courgetti, bruine rijstnoedels, en pindagembersaus. Dagny Ros maakt een risotto volgens haar Ijslandse roots, een smakelijke Nordic Risotto met groene asperges en karnemelk.
«
»
19:30 De Eregast
In het hartje van de Vlaamse Ardennen ontvangen Peppe Giacomazza, Jeroen De Pauw en Dominique Persoone vier dagen lang elke dag een eregast die ze gastronomisch in het zonnetje zetten.
«
»
20:20 De Dagschotel
Tijdens zijn hotelopleiding liep Dominique Persoone stage in een Franse sterrenzaak in Trémolat. Dat is dé streek van de gekonfijte eend, canard confit. Nu eert hij het beest door er een dagschotel aan op te dragen.
«
»
20:40 KLAAR IN 20 minuten
Op het menu van de Italiaanse chef Peppe Giacomazza staat een leuk pastagerechtje: open ravioli met zelfgemaakte pistachepesto. Een feestelijke maaltijd die binnen twintig minuten op tafel staat.
«
»
21:10 Puur Oosters - Japans
Chef Ivan maakt één van de populairste éénpansgerechten uit Japan klaar: Tara Chiri Nabe, wat staat voor een éénpansgerecht met kabeljauw of skrei die in een hete pot op tafel wordt bereid, door hem te garen in een smakelijke bouillon.
«
»
21:30 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
22:00 Piet Patron
Dries is de piepjonge nieuwe chef amuses van Likoké. Hij verwent de smaakpapillen van de klanten vandaag met een calderade-gerecht afgewerkt met verse bloemen en kruiden uit de moestuin van de patron himself.
«
»
22:30 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap, op zoek naar everzwijn.
«
»
23:00 KLAAR IN 20 minuten
Michiel van der Eerde heeft een uitmuntend smaakprofiel. Hij maakt steak tartaar met baconmayonaise.
«
»
23:25 Bal National
Er is een creatieve toepassing van de aardappel. Wim vult ballen van een stevige aardappelpuree met kruidig rundergehakt en lepelt er een appelsaus bij. Hij serveert ook aardappelwafeltjes bij een veggie ovenschotel.
«
»
00:00 Comfort Food
Gerechtjes die gezelligheid oproepen en iedereen doen glimlachen, kinderen inclusief. De old time favorite van Jeroen de Pauws dochter is een stevig slaatje met enorm veel gesmolten kaas en eigengemaakte mikadostokjes.
«
»
00:25 Vietnjam, met Quyên
Quyên reist door culinair Vietnam, van noord naar zuid. Deze keer gaat ze naar de zuidelijke stad Hoi An. Onderweg maakt ze kennis met plaatselijke specialiteiten en ingrediënten waarmee ze heerlijke gerechten maakt.
«
»
00:50 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van oesters.
«
»
01:25 De Sterrenkaart
Een tocht langs acht Belgische sterrenzaken en een boeiende blik op het culinaire verhaal van de chef achter het sterrenrestaurant. De chefs geven een inkijk in hun keukengeheimen en presenteren hun eigen signatuurmenu.
«
»
02:05 Tot op het Bot: Het Varken
Johan Segers zet minder traditionele pitabroodjes op het menu en vult ze met varkensvlees.
«
»
02:35 KLAAR IN 20 minuten
Op het menu van de Italiaanse chef Peppe Giacomazza staat een leuk pastagerechtje: open ravioli met zelfgemaakte pistachepesto. Een feestelijke maaltijd die binnen twintig minuten op tafel staat.
«
»
02:55 Puur Oosters - Japans
Chef Ivan maakt één van de populairste éénpansgerechten uit Japan klaar: Tara Chiri Nabe, wat staat voor een éénpansgerecht met kabeljauw of skrei die in een hete pot op tafel wordt bereid, door hem te garen in een smakelijke bouillon.
«
»
03:10 Toasted!
Dominique Persoone en Dagny Ros maken Bloody Dominique, Miss Muesli Mix en een Killer Taco.
«
»
03:35 Piet Patron
Dries is de piepjonge nieuwe chef amuses van Likoké. Hij verwent de smaakpapillen van de klanten vandaag met een calderade-gerecht afgewerkt met verse bloemen en kruiden uit de moestuin van de patron himself.
«
»
03:55 Wild van Wild
Chef Jan Buytaert gaat op zoek naar wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan vandaag een tocht door het Vlaamse landschap, op zoek naar everzwijn.
«
»
05:40 Ware Delicatessen
Chef Bart Desmidt gaat aan de slag met ingrediënten die als een ware delicatesse worden beschouwd. Met deze ingrediënten maakt hij bijzondere gerechten iedereen zou kunnen maken in beperkte tijd. Deze keer maakt hij gebruik van oesters.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play5 logo

Maikel belt naar 112 omdat een uitbater gewond in zijn snackbar ligt. Maikel wil zo snel mogelijk weg, maar centralist Bilal draagt hem op om te blijven. De wond moet meteen behandeld worden. Maikel stemt alleen in als Bilal akkoord gaat met een vreemd verzoek: er mag absoluut geen politie gestuurd worden.

'NOOD', om 22.55 uur op Play5.

Dossiers