TVgids - njam!

Andere zender »
x
nCanvasKetnetVTMVTM 2VTM 3VTM 4VTM KIDSVTM GOLDPlay 4Play 5Play 6Play7njam!KanaalZMENT TVDOBBIT TVvlaamsparlement.tvPlay Sports OpenBBCFirstFOXNPO 1NPO 2NPO 3
05:25 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»
06:10 Klaar in 20 minuten
Vandaag maakt onze Italiaanse chef met zijn kookkunsten la vita molto bella: Peppe Giacomazza! Op zijn menu een leuk pastagerechtje: open ravioli met zelfgemaakte pistachepesto. Feestelijk en toch snel klaar. Buon appetito!
«
»
06:35 Klaar in 20 minuten
Vandaag de Arabische smakenkunstenaar op deze kookomroep: Mounir Toub! Hij neemt ons mee naar zijn kruidige keuken. Hij gaat voor falafel, maar steekt hem in een hip jasje en maakt er een wafel van. Zijn beleg? Een frisse wortelsalade.
«
»
06:55 Lekker lang leven
Ditist en chef Michal Sels bereidt in 'Lekker Lang Leven' heerlijke, evenwichtige recepten. Volgens Michal staat gezond gelijk aan lekker. Hij geeft al zijn tips en tricks prijs over voeding.
«
»
07:15 De gastentafel
Vandaag met Peppe Giacomazza.
«
»
08:00 De Sterrenkaart - Nederland
We kijken achter de schermen van De Librije in Zwolle en tellen maar liefst 3 sterren aan de culinaire hemel. We praten met Jonnie Boer en komen te weten waarom hij terecht n van de peetvaders van de Nederlandse gastronomie wordt genoemd.
«
»
08:35 Puur oosters
Vandaag maakt Quyn een populair vegetarisch gerecht uit Azi klaar: gebakken tofu met wokgroenten.
«
»
08:55 De smaaktoerist
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de Ijsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt.
«
»
09:30 Winters grillen
Koude wintermaanden vragen om een gezellig vuurtje en hartverwarmend eten.
«
»
09:50 Het weekmenu
Tartaarsteak met sla en dikke frieten // Schartongrolletjes met champignons, witte selder en krielaardappelen // Kippengoulash met rijst // Vegetarische ovenschotel
«
»
10:40 De Chalet, Hollandse Maatjes
De Chalet staat dit jaar in Nederland, met zicht op zee. De drie vrienden gaan voor het eerst samen de grens over om de kijkers te inspireren met ideen en tips voor de eindejaarsfeesten.
«
»
11:30 Sportfood
Laetitia loopt, zwemt en fietst en is door dat vele trainen en haar job vaak op de baan. Chef Michal en topsportditiste Stephanie maken enkele hartige en glutenvrije on-the-go-gerechtjes.
«
»
12:00 Beach Barbecue
Chef Bart Desmidt steekt vandaag de barbecue aan op het strand. Op het menu staan heel wat lekkere barbecuehapjes, waaronder Bart's variatie op een hotdog: een 'heten hond'.
«
»
12:30 Panklaar
Vandaag: Hartig en hartverwarmend pannenkoekenfeestje met langoustines.
«
»
12:45 Over (h)eerlijke groenten
Johan Segers maakt eerst een bloemkoolsoep met stilton en daarna een brandade van bloemkool met cipolata en een spiegeleitje.
«
»
13:25 Nuances
Thierry Theys gaat aan de slag met de 'Krab Royal', die hij combineert met de frisse smaak van ondermeer een marshmallow van snijbonensap.
«
»
14:00 Likok On Tour
LOT of Likok on tour: een project waar Piet Huysentruyt en zijn team 'letterlijk' hun grenzen verleggen. Vandaag: Singapore.
«
»
14:15 Pasta & risotto
Steffi maakt een gezond courgette-broccolipannetje met boekweitnoedels en Peppe maakt een verrassende risotto met venkel en roodbaars.
«
»
14:40 De smaaktoerist
Jeroen trekt erop uit in het Dijleland en ontdekt er eerlijk rundvlees, pikante waterkers uit de Ijsevallei en hoevebier waar zelfs het trekpaard aan meewerkt.
«
»
15:15 Bal National
Wim Ballieu verovert met zijn gehaktballenrestaurant 'Balls & Glory' het hele land. In 'Bal National' geeft hij zijn geheimen prijs voor de lekkerste gehaktballen, op verschillende wijzen.
«
»
15:50 Tot op de graat
Het is niet de eerste keer dat Johan Segers kookt met een minder populaire vissoort en ook deze keer hebben de Nieuwpoortse vissers een relatief onbekend visje voor hem meegebracht: de steenbolk.
«
»
16:17 Pasta & risotto
Jan Tournier maakt een feestelijke risotto met duif en Dagny Ros verklapt haar recept voor pasta voor elke dag met deze driekleurenpasta met kip en broccoli.
«
»
16:40 De Wereldkeuken
Als expert van de Spaanse keuken leert topchef Jos Polonio de njam!-fans allerlei gerechten maken, zoals gevulde mosseltjes of konijn in sherry. Maar ook Spaanse klassiekers.
«
»
17:30 Klaar in 20 minuten
Vandaag maakt deze chef furore in deze culinaire sectore(n): Moerman Lore! Ze zorgt voor een vegetarisch gerechtje met penne, veggiekip en een verrassende spinaziepesto. Makkelijk, lekker en vooral klaar in de beloofde 20 minuten.
«
»
18:00 Tot op het Bot: Het Rund
Wie aan rosbief denkt, denkt aan het traditionele gerecht van oma: rosbief met wortelen en erwtjes, en veel kroketten erbij! En dat is precies wat onze chef vandaag gaat maken.
«
»
18:30 De dagschotel
Johan Segers tovert een heerlijk stukje zeeduivel op ons bord. Hierbij serveert hij prei, bereid in room met verse garnaaltjes.
«
»
18:45 De sterrenkaart
Op 1 mei 1997 begon chef Sang-Hoon Degeimbre, een in Korea geboren Belg, een restaurant.
«
»
19:25 Peppe's pasta
Wij van njam! laten de zon graag schijnen en leggen ze ook met veel liefde op je bord. En hoe kan dat beter dan met een fris pastagerechtje.
«
»
19:45 Roger van Damme: Bakken
Elke oma heeft wel een recept voor pruimentaart, en dan zeker de Limburgse grootmoeders. Roger van Damme heeft ook zijn eigen recept en deelt het vandaag met jou.
«
»
20:10 Vietnjam met Quyn
In Vietnjam neemt Quyn ons mee door culinair Vietnam, van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon.
«
»
20:40 Klaar in 20 minuten
Vandaag maakt deze chef furore in deze culinaire sectore(n): Moerman Lore! Ze zorgt voor een vegetarisch gerechtje met penne, veggiekip en een verrassende spinaziepesto. Makkelijk, lekker en vooral klaar in de beloofde 20 minuten.
«
»
21:15 De smaaktoerist
Jeroen De Pauw bezoekt de Vistrap in Oostende, vindt er ook lokaal bier en bijzonder drafbrood. Onze chef eindigt in schoonheid & maakt met z'n buit een heerlijke toast.
«
»
21:50 Het weekmenu
De chef maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Viscurry met naanbrood // Lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pittabrood // Mexicaanse pulled chicken // Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
«
»
22:40 Winters grillen
De brandende zon is geen must meer om de BBQ aan te steken. Chef Jeroen De Pauw gaat Winters Grillen en legt als hoofdgerecht een heerlijk stuk tonijn op de BBQ.
«
»
23:06 Klaar in 20 minuten
Vandaag maakt deze chef furore in deze culinaire sectore(n): Moerman Lore! Ze zorgt voor een vegetarisch gerechtje met penne, veggiekip en een verrassende spinaziepesto. Makkelijk, lekker en vooral klaar in de beloofde 20 minuten.
«
»
23:35 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»
00:30 Soep!
Vietnamese Rijstsoep / Champignonsoep
«
»
00:55 Smossen mag
Mats (10 jaar), Deborah (12 jaar) en Liselotte (9 jaar) maken zelf hun frietjes en serveren het met een bijzondere kip, aparte appelmoes, en verder met alles erop en eraan. Het ideale kinderfeest.
«
»
01:25 Over (h)eerlijke groenten
Johan maakt een erwtensoep met spek, beenham en rookworst. Daarna serveert hij een bord vol erwtjes met broodcroutons en zilveruitjes.
«
»
02:00 Tot op het Bot: Het Rund
Chef Johan Segers is vastberaden om alle geheimen te achterhalen die er bestaan over rundvlees. Vandaag wil hij traditioneel stoofvlees klaarmaken.
«
»
02:30 De dagschotel
Vandaag maakt Peppe zijn versie van "ballekes in tomatensaus", beter bekend als polpette.
«
»
02:40 In de Mix (magazine Njam)
Steffi Vertriest gaat voor zero food waste, Jeroen De Pauw maakt ijscreaties, Alexia Stevens houdt iedereen 'glutenblij' en Julie Van den Driesschen sluit af met smakelijke baksels.
«
»
03:05 Vietnjam met Quyn
In Vietnjam neemt Quyn ons mee door culinair Vietnam, van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon.
«
»
03:30 Klaar in 20 minuten
Vandaag maakt deze chef furore in deze culinaire sectore(n): Moerman Lore! Ze zorgt voor een vegetarisch gerechtje met penne, veggiekip en een verrassende spinaziepesto. Makkelijk, lekker en vooral klaar in de beloofde 20 minuten.
«
»
03:55 De smaaktoerist
Jeroen De Pauw bezoekt de Vistrap in Oostende, vindt er ook lokaal bier en bijzonder drafbrood. Onze chef eindigt in schoonheid & maakt met z'n buit een heerlijke toast.
«
»
04:25 Het weekmenu
De chef maakt een vierdaags weekmenu dat perfect is voorbereid. Viscurry met naanbrood // Lamsgehakt met tzatziki, koolsla en pittabrood // Mexicaanse pulled chicken // Indisch stoofpotje met zoete aardappel en tempeh
«
»
05:05 Panklaar
Vandaag: een kruidenbom, ontploft in 1 pan.
«
»
05:15 Klaar in 20 minuten
Vandaag maakt deze chef furore in deze culinaire sectore(n): Moerman Lore! Ze zorgt voor een vegetarisch gerechtje met penne, veggiekip en een verrassende spinaziepesto. Makkelijk, lekker en vooral klaar in de beloofde 20 minuten.
«
»
05:40 Ottolenghi's Mediterranean Feast
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo Kleurt je dag

Bob en Greta De Jaegher zijn veertig jaar gelukkig getrouwd en kunnen terugkijken op een rijkgevuld leven. Hun twee zonen Steve en Carl doen het goed: de ene als succevol regisseur, de andere als beloftevolle kok. Steves vrouw Billie schreef net een bestseller over gelukkig zijn en wil samen met haar man aan kinderen beginnen. Ook schoonzoon Rik, verzorger in de dierentuin, probeert samen met zijn twee kinderen de draad weer op te pikken na het overlijden van zijn vrouw. Ter gelegenheid van de huwelijksverjaardag vertrekt de voltallige familie op weekend. Voor Bob en Greta is dit het ideale moment om hun nieuwe plannen aan te kondigen, maar die slaan in als een bom. En dat is niet het enige. Wat een gezellige familiebijeenkomst moest worden, draait helemaal anders uit.

'Allemaal Familie', film uit 2016 met oa. Gilda De Bal en Bill Barberis, om 21.55 uur op VTM.

Dossiers