
TVgids - njam!
Andere zender »
05:40 | Het weekmenu |
Gemakkelijk vispannetje met kabeljauw // Pasta met witte kool en gehakt // Pita met kip en een yoghurtsausje // Gewokte noedels met ei en tomaat
«
»
06:15 | Nuances |
Thierry Theys behoort tot de generatie jonge chefs die veel belang hechten aan contrasten en texturen. Vandaag gaat hij aan de slag met de koningin van de zeevruchten: namelijk de oester!
«
»
06:40 | DIY (do it yourself) |
In deze aflevering: Jan Buytaert: Chips, Bart Desmidt: Humus, Johan Segers: Pommes duchesses, Roger van Damme: coulis bosvruchten
«
»
07:00 | De gastentafel |
Vandaag met Jan Tournier.
«
»
07:40 | Tot op de graat |
Niet alle visjes zijn moeders mooiste en dat geldt ook voor de zeewolf.
«
»
08:00 | Comfort Food |
Binnenblijfweer vraagt om Comfort Food! Dat weet Jeroen De Pauw als de beste. Vandaag maakt hij balletjes in tomatensaus die ook kort in de oven gaan.
«
»
08:20 | Open vuur |
Dominique, Tom, Jord en Sarah zetten hun weekje back to nature goed in met spitroasted porchetta, éclade de moules en een traditioneel Mexicaans gerecht: kip in zwarte assensaus.
«
»
09:00 | De Zomerkeuken |
Welkom in de Zomerkeuken van Jord! Zomer is grillen bij Jord. Vandaag legt hij longhaas op hete kolen die hij combineert met chimichurri en maïs. Zelfs zijn appeldessert gaat op de BBQ.
«
»
09:40 | Het weekmenu |
Paëlla met zeeduivel // Pasta met kip, ham en mozzarella // Vegetarische Pizza Baguette // Kippensoep
«
»
10:30 | De Sterrenkaart - Nederland |
Margo Reuten is de enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland. Haar lach & kunde zorgden ervoor dat haar restaurant Da Vinci in Maasbracht in 1999 de 1ste ster kreeg.
«
»
11:05 | DIY (do it yourself) |
In deze aflevering: Dominique Persoone - Caramelsaus / Dagny Ros Asmundsdottir - Chili saus Julie Baekelandt - Guacamole / Jan Buytaert - Vleessla.
«
»
11:25 | De smaaktoerist |
Jeroen zet z'n zintuigen op scherp in het Hageland.
«
»
12:00 | BBQ vanavond?! |
Zalmforel met aardappeltjes / Gegrilde komkommer met ansjovis / Opgerolde worst met groentjes en burrata.
«
»
12:20 | Sportfood |
Oliver Naesen is profwielrenner. Hij weet dus wat te eten om goed te presteren, maar zondigt af & toe met zijn lievelingsgerecht: macaroni met kaassaus.
«
»
12:50 | Beach Barbecue |
Chef Michaël Vrijmoed verwent de hongerige surfers en strandgangers met heerlijk gegrild buikspek met een avocadosalade, bruschetta's met mosselen en aubergines, en een sappige lamskroon.
«
»
13:20 | Panklaar |
Vandaag: Tajine zonder tajine, maar wel in 1 pot.
«
»
13:30 | Urban Barbecue |
Chef Bart Desmidt gooit vandaag alweer hoge ogen. We starten met een ijsgekoelde cocktail op ons stadsterras.
«
»
14:05 | Likoké On Tour |
LOT of Likoké on tour: Een project waar Piet Huysentruyt en zijn team 'letterlijk' hun grenzen verleggen. Vandaag: Zuid-Afrika.
«
»
14:25 | Pasta & risotto |
Jan Tournier maakt een lekkere pasta met ibericoham en groene asperges. Peppe geeft de klassieke Risotto met paddestoelen een extra boost met amarone wijn.
«
»
14:45 | De smaaktoerist |
In de stad Oostende proeft Jeroen het product waar alle Belgen fier op zijn, ons Belgisch bier, en kookt hij met vis.
«
»
14:50 | Tot op het Bot: Het Rund |
Ossentong in maderasaus is een echte klassieker en het zal dan ook niemand verbazen dat Johan Segers dit gerecht op zijn menu zet vandaag.
«
»
15:15 | De zomertafel |
Dagny Ros Asmundsdottir & Jeroen De Pauw maken zomergerechten.
«
»
15:55 | Peppe's Toscane |
Stefano vertegenwoordigt de 8ste generatie in de slagerij Falorni gelegen in het rustieke Greve in Chianti.
«
»
16:20 | Pasta & risotto |
Steffi maakt een heerlijk gezonde Aziatische pasta met courgetti, bruine rijstnoedels, en pindagembersaus.
«
»
16:40 | De Wereldkeuken |
Vanja geeft ons vandaag haar interne keukentips voor de perfecte Nasi Goreng. Verder neemt ze ons mee in een bad van vloeibaar goud: Soto ayam en werkt het geheel af met een es alpukat!
«
»
17:30 | BBQ vanavond?! |
Pastasalade met gehakt en courgette / Kaasbroodje met mostarda van peer / Kip op bierblik.
«
»
17:50 | Tot op het Bot: Het Rund |
Een lekkere consommé vertrekt bij een stevige bouillon.
«
»
18:15 | Peppe's Sicilië |
Reis samen met Peppe Giacomazza naar Siculiana, naar zijn roots. Siculiana heeft geen haven, daarvoor moet je al enkele kilometers rijden.
«
»
18:40 | De sterrenkaart |
Olivier de Vinck groeide op aan het Antwerpse Zuid en was oorspronkelijk niet voorbestemd om een restaurant te openen.
«
»
19:00 | Tot op de graat |
De sint-jakobsschelp wordt ook wel de koningin van de schaaldieren genoemd en dat is niet zomaar! De fijne smaak van dit diertje weet uiteraard ook Johan Segers te bekoren.
«
»
19:25 | Peppe's pasta |
Ze zijn nu al legendarisch, de pastagerechtjes van Peppe Giacomazza. Vandaag voegt hij een gouwe ouwe toe aan zijn CV : cannelloni gevuld met spinazie, ricotta en noten.
«
»
19:45 | Roger van Damme: Bakken |
Voor zijn bakprogramma ruilde Roger van Damme Het Gebaar in Antwerpen eventjes in voor de bakkersmolen van Essen. Daar vinden we hem ook vandaag en hij maakt er een feestelijke taart van lepelbiscuit.
«
»
20:15 | Vietnjam met Quyên |
In Vietnjam neemt Quyên ons mee door culinair Vietnam, van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon.
«
»
20:40 | Op hete kolen |
Vandaag maakt barbecuechef Michaël Vrijmoed een gerecht klaar waar iedereen duimen en vingers van aflikt, maar waarvan de meesten ook wel een beetje schrik hebben om het klaar te maken: lamsbout.
«
»
21:10 | De smaaktoerist |
Jeroen zet z'n zintuigen op scherp in het Hageland.
«
»
21:40 | Het weekmenu |
Gemarineerde zalm met gebakken patatjes // Varkenshaasje met aardappelkoekjes // Vegetarische stoemp met gebakken haloumi // Couscous met bio-kip
«
»
22:25 | Open vuur |
Dominique, Tom, Jord en Sarah zetten hun weekje back to nature goed in met spitroasted porchetta, éclade de moules en een traditioneel Mexicaans gerecht: kip in zwarte assensaus.
«
»
23:00 | De Zomerkeuken |
Welkom in de Zomerkeuken van Dominique! Vandaag speelt hij Cowboy en Mexicaantje, want hij legt een stuk Tomahawk op de grill dat hij combineert met een salsa.
«
»
23:30 | Ottolenghi's Mediterranean Feast |
Yotam Ottolenghi viert in Ottolenghi's Meditterranean Feast de oneindige mogelijkheden van lokale producten.
«
»
00:25 | Soep! |
Koraallinzensoep / Venkel-Kervel soep
«
»
00:45 | Smossen mag |
Cel (8 jaar), Thomas (8 jaar) en Luca (10 jaar) zijn de smossertjes van dienst en maken samen met topsmosser Roger van Damme een échte peren- en een échte appeltaart klaar.
«
»
01:20 | De Garde van Gert |
Gert Verhulst ontvangt bekende chefs in zijn keuken! Vandaag met Steffi Vertriest.
«
»
02:00 | KLAAR IN 20 minuten |
Vandaag in de keuken de man die kookt met passie en heel zijn hart: Desmidt Bart. Hij maakt bosduif met aard-én appelpuree. Een gerecht met een prachtig persoonlijk verhaal.
«
»
02:25 | De dagschotel |
Dominique Persoone - Mole Poblano
«
»
02:40 | In de Mix (magazine Njam) |
Een culinair magazine boordevol kookitems en reportages.
«
»
03:05 | Roger van Damme: Bakken |
Voor zijn bakprogramma ruilde Roger van Damme Het Gebaar in Antwerpen eventjes in voor de bakkersmolen van Essen. Daar vinden we hem ook vandaag en hij maakt er een feestelijke taart van lepelbiscuit.
«
»
03:25 | Vietnjam met Quyên |
In Vietnjam neemt Quyên ons mee door culinair Vietnam, van noord naar zuid, van Hanoi tot aan haar roots in Quy Nhon.
«
»
03:40 | Op hete kolen |
Vandaag maakt barbecuechef Michaël Vrijmoed een gerecht klaar waar iedereen duimen en vingers van aflikt, maar waarvan de meesten ook wel een beetje schrik hebben om het klaar te maken: lamsbout.
«
»
04:05 | De smaaktoerist |
Jeroen zet z'n zintuigen op scherp in het Hageland.
«
»
04:30 | Het weekmenu |
Gemarineerde zalm met gebakken patatjes // Varkenshaasje met aardappelkoekjes // Vegetarische stoemp met gebakken haloumi // Couscous met bio-kip
«
»
05:15 | Open vuur |
Dominique, Tom, Jord en Sarah zetten hun weekje back to nature goed in met spitroasted porchetta, éclade de moules en een traditioneel Mexicaans gerecht: kip in zwarte assensaus.
«
»
05:50 | De Zomerkeuken |
Welkom in de Zomerkeuken van Dominique! Vandaag speelt hij Cowboy en Mexicaantje, want hij legt een stuk Tomahawk op de grill dat hij combineert met een salsa.
«
»