Michaël Joossens versterkt de ochtend van NRJ

vrijdag 4 januari 2019

Het nieuwe jaar is nog maar net ingezet of NRJ heeft al meteen nieuws. Kim Muylaert (28) zal vanaf maandag 7 januari niet langer alleen het ochtendblok van 6.00 tot 9.00 uur 's morgens voor haar rekening nemen.

Haar collega-dj Michaël Joossens (26) komt erbij als sidekick en producer en gaat zo de uitdaging aan om elke dag samen radio te maken. Met hun gezamenlijke leeftijd van 54 jaar zijn ze daarmee het jongste ochtendteam in het Vlaamse radiolandschap. Door de switch van Michaël naar de ochtendshow komt er een gaatje vrij in de voormiddag tussen 9.00 en 12.00 uur, dat vanaf nu opgevuld zal worden door NRJ-dj Xander Peeters.


Michaël Joossens: 'Vanaf maandag ga ik elke dag de ochtendshow maken met m’n radiozus Kim. Ik heb er echt tonnen goesting in en iedereen is gewoon keihard welkom! Nu al sorry aan de buren voor die ochtendlijke wekker, want hij zal mega luid staan. Het zou nogal gênant zijn om me maandag al meteen te overslapen ...'

Programmamanager Elias Smekens: 'Met The Challenges tussen Kim en Michaël hoorden en zagen we chemie. Zet die twee samen en het geeft vonken. Dus het is een logische stap om Michaël bij Kim te zetten als sidekick. Ik heb er alle vertrouwen in dat het leuk zal klinken en een meerwaarde zal betekenen voor de ochtendshow van NRJ. Een gepimpte, uitgebreide ochtendshow: daar kunnen we alleen maar blij om zijn.'

Directeur Tom Klerkx: 'In 4 maanden tijd heeft NRJ al veel stappen gezet en vanaf 7 januari zetten we nog een stapje extra bij. We hebben op korte tijd al veel dingen gedaan: er stonden heel wat bekende gezichten op onze loopband, Vlaamse artiesten kwamen hun muziek live brengen, het team kreeg de kans om enkele internationale topartiesten te interviewen en we lanceerden een resem straffe acties. 2018 was een heel bijzonder jaar, maar laat ons van 2019 een nóg specialer jaar maken.'

Dit waren de belangrijkste momenten van NRJ, met als doelgroep 14-44, sinds de start op maandag 3 september 2018:

- Michaël slaagde erin om tijdens de ‘Week van de Fiet’ een frituursnack op de markt te brengen, genoemd naar zijn collega Kim. De snack werd toepasselijk de ‘Muylaert’ gedoopt. De snack is momenteel nog steeds verkrijgbaar in het stamfrituur van Antwerps burgemeester Bart De Wever: frituur ’t Draakske.
- Tijdens de kerstperiode lanceerden Kim en Michaël hun allereerste kerstjingle: 'NRJingleballs'. Daarvoor schakelden ze de hulp in van top-dj Lennert Wolfs. Lennert Wolfs - bekend van zijn hit 'Firestarter' met Emy Perez - is onder andere de resident dj van Carré en draaide ook al op Tomorrowland.  
- Onder anderen Viktor Verhulst, Niels Destadsbader, James Cooke, Leen Dendievel, Ian Thomas, Gilles Van Bouwel en Van Echelpoel kwamen langs in de studio om een kwartier lang de ziel uit hun lijf te lopen op de NRJ-loopband.
- Tourist LeMC, Milo Meskens, Niels Destadsbader, Regi, Jasper Steverlinck, Tamino, etc. Allemaal kwamen ze langs om live muziek te spelen in de studio in Antwerpen.
- NRJ sprak ook met heel wat internationale topartiesten zoals David Guetta, Tom Walker en Alan Walker.
- Verder volgde NRJ de NRJ Music Awards van dichtbij op, presenteerden Louise Ailliet en Toon Smet een week lang de 'Tens 500' met de 500 beste hits van 2010 tot 2018 en op maandag 7 januari organiseren de NRJ-dj’s een exclusief vijfgangendiner voor 20 luisteraars, in elkaar gestoken door jong keukengeweld Loïc Van Impe. De NRJ-dj’s zijn de butlers van dienst.

Kim Muylaert
Kim Muylaert (1990) is geboren in Ternat en mee met de Ikea verhuisd naar Gent. Daar woont ze met haar kat en man. Ze maakt schunnige moppen bij de improcomedygroepen Lunatics en Salamie, en probeert tussendoor te leren drummen. Kim ademt muziek: ze staat altijd als eerste op de dansvloer en zingt - helaas voor de collega’s - alles luid mee.

Michaël Joossens
8 oktober 1992, graadje of 13 én blijkbaar de perfecte temperatuur om Michaël op de wereld te brengen. Tijdens de turnles werd hij steeds als laatste gekozen, omdat de muziek tijdens de les hem meer interesseerde dan goals maken. Eén ding was zeker: het Nationale elftal ging hij nooit halen. Gelukkig moet je als radio-dj geen 90 minuten lopen en staat hij nu wel in de basisopstelling van NRJ.

Xander Peeters
Xander is 29 jaar en hij is elke dag bezig met geluid. Als hij geen muziek maakt, zit hij wel ergens in een studio spotjes in te spreken of staat hij op het podium. Naast radio maken, speelt Xander improvisatie comedy en cabaret. Zolang hij maar iets te vertellen heeft ... En het is natuurlijk nog leuker als er dan ook iemand luistert.


Persbericht NRJ
http://www.nrj.be/nl

DOSSIER: De start van NRJ Vlaanderen

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Jacques en Axel trekken naar de rommelmarkt in het centrum van Gent. Stand-upcomedian Henk Rijckaert vormt een duo met Jacques, terwijl Belle Perez met Axel op stap gaat. Samen gaan ze op zoek naar objecten die het meeste geld gaan opleveren tijdens de veiling.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 02:20
    Journaallus
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 01:20
    Nachtlus
    07:30
    Wordt aangekondigd
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:20
    Geen uitzending
    06:00
    Kabouter Plop
  • 03:30
    Geen uitzending
    06:55
    Blind getrouwd: Australië
  • 00:50
    Geen uitzending
    11:30
    Sturm der Liebe
  • 01:30
    Geen uitzending
    01:10
    Walker, Texas Ranger
  • 03:55
    Married ... With Children
    01:25
    Baywatch
  • 00:55
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:35
    Geen uitzending
    06:00
    TEAM OCHTEND
  • 02:45
    Geen uitzending
    02:20
    Neighbours: A New Chapter
  • 04:05
    Geen uitzending
    02:20
    Backroad Truckers
  • 01:50
    Geen uitzending
    07:15
    Extreme Makeover: Home Edition
  • 01:05
    Geen uitzending
    07:45
    Menendez: Blood Brothers
  • 00:35
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 03:53
    Diy on wheels
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 04:10
    De Garde van Gert
    02:30
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 04:10
    Tennis: Charleston Open 2024
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 04:10
    Silent Witness
    02:20
    Scott & Bailey
  • 02:34
    NOS Journaal
    05:55
    Nederland in Beweging
  • 01:11
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 04:06
    Sophie & Jeroen
    02:31
    Podium Zwart Unplugged