Kamagurka en Herr Seele starten prettig gestoorde radiorubriek in 'Culture Club' op Radio 1

vrijdag 4 oktober 2019

Vanaf vrijdag 4 oktober zullen Kamagurka en Herr Seele op regelmatige basis reflecteren op de kunst en cultuur in het Radio 1-programma 'Culture Club'.

Als een hedendaagse versie van de beroemde 'The Muppet Show'-personages Statler en Waldorf laat het bekende duo zich inspireren door de culturele actualiteit om een absurde maar tegelijk zeer erudiete radioassociatie op te bouwen. Wat luisteraars kunnen verwachten? Interessante weetjes over kunst, aangevuld met totaal van de pot gerukte zijsprongen in de onzin.


Kamagurka en Herr Seele dopen hun rubriek 'Van Altamira tot heden en terug' met een knipoog naar het legendarische kunstgeschiedenishandboek voor leerlingen in de middelbare school.

In de eerste aflevering, te horen op vrijdag 4 oktober, gaan Kama en Herr Seele dieper in op de tegenwoordig bedreigde kunstvorm 'het marineschilderij', nu het meest recente klimaatrapport ervoor waarschuwt dat ook in ons land de zeespiegel sterk zal stijgen. Waar moeten de marineschilders hun ezeltje opstellen als er binnenkort weer water is tot in het diepe binnenland?

Het is niet de eerste keer dat Kamagurka en Herr Seele samenwerken met de VRT. In het verleden maakte Kama al het absurde radioprogramma 'Studio Kafka' voor Studio Brussel. Daarnaast was er nog het legendarische televisieprogramma 'Lava', waar het tweetal samen met vaste waarde Eddy Wally wekelijks op de televisie kwam.

'Van Altamira tot heden en terug' met Kamagurka en Herr Seele, vanaf vrijdag 4 oktober van 18.00 tot 20.00 uur in 'Culture Club' op Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Siska Schoeters (foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019)

"Wanneer was u voor het laatst verliefd?", "Heeft de paus altijd gelijk?" of "Moet het celibaat niet afgeschaft worden?". Zes priesters krijgen in een lege televisiestudio anonieme vragen van het publiek voorgeschoteld die ze moeten beantwoorden. Siska Schoeters gaat radio maken bij Radio Maria en meldt zich aan in de gevangenis van Brugge.

'Durf te Vragen', om 20.35 uur op En.

Dossiers