Kamagurka en Herr Seele starten prettig gestoorde radiorubriek in 'Culture Club' op Radio 1

vrijdag 4 oktober 2019

Vanaf vrijdag 4 oktober zullen Kamagurka en Herr Seele op regelmatige basis reflecteren op de kunst en cultuur in het Radio 1-programma 'Culture Club'.

Als een hedendaagse versie van de beroemde 'The Muppet Show'-personages Statler en Waldorf laat het bekende duo zich inspireren door de culturele actualiteit om een absurde maar tegelijk zeer erudiete radioassociatie op te bouwen. Wat luisteraars kunnen verwachten? Interessante weetjes over kunst, aangevuld met totaal van de pot gerukte zijsprongen in de onzin.


Kamagurka en Herr Seele dopen hun rubriek 'Van Altamira tot heden en terug' met een knipoog naar het legendarische kunstgeschiedenishandboek voor leerlingen in de middelbare school.

In de eerste aflevering, te horen op vrijdag 4 oktober, gaan Kama en Herr Seele dieper in op de tegenwoordig bedreigde kunstvorm 'het marineschilderij', nu het meest recente klimaatrapport ervoor waarschuwt dat ook in ons land de zeespiegel sterk zal stijgen. Waar moeten de marineschilders hun ezeltje opstellen als er binnenkort weer water is tot in het diepe binnenland?

Het is niet de eerste keer dat Kamagurka en Herr Seele samenwerken met de VRT. In het verleden maakte Kama al het absurde radioprogramma 'Studio Kafka' voor Studio Brussel. Daarnaast was er nog het legendarische televisieprogramma 'Lava', waar het tweetal samen met vaste waarde Eddy Wally wekelijks op de televisie kwam.

'Van Altamira tot heden en terug' met Kamagurka en Herr Seele, vanaf vrijdag 4 oktober van 18.00 tot 20.00 uur in 'Culture Club' op Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo VIJF tv logo

Lieke gaat op bezoek bij Hajar en Jeffrey. Hajar is een mooie, jonge vrouw die te veel vel over heeft. Dit is het gevolg van ernstig overgewicht tijdens haar puberteit. Het wordt tijd dat een team van medische specialisten haar hier bij gaat helpen zodat ze zich voortaan weer in haar ondergoed durft te vertonen. De jonge Jeffrey heeft last van hangende oogleden. Hij krijgt vaak de vraag of hij geblowd heeft en stoned is. Dit tast zijn zelfvertrouwen ernstig aan. Hoog tijd dat beiden geholpen worden door de medische specialisten.

'Lelijke Eendjes', om 22.15 uur op VIJF.

Dossiers