Hati-single van Natalia en Gabriel Rios scoort hoog in 'MNM50'

vrijdag 22 januari 2010

Hallelujah, de benefietsingle van Natalia en Gabriel Rios voor Hati, komt zaterdag vanuit het niets binnen op de negende plaats in de 'MNM50', de hitlijst die samengesteld wordt door de luisteraars van MNM. Een opmerkelijke prestatie, want de cover van Leonard Cohens Hallelujah werd pas donderdagavond voorgesteld aan het grote publiek.

De cover van Hallelujah die Natalia en Gabriel Rios samen hebben opgenomen om de slachtoffers van de aardbeving in Haïti te steunen, komt op zaterdag vanuit het niets binnen op de negende plaats binnen in de 'MNM50'. Een puike prestatie, aldus Thibaut Renard, de presentator van de 'MNM50': 'Het feit dat Hallelujah op de negende plaats binnenkomt, is zeer opvallend. Vooral omdat de single pas donderdagavond in première is gegaan in de benefietuitzending op televisie. Dat betekent dat de MNM-luisteraars het nummer heel snel hebben opgepikt.'


Natalia en Gabriel Rios trokken samen de studio in om een cover op te nemen van Leonard Cohens Hallelujah. Het nummer werd in 1984 geschreven door Cohen maar werd sindsdien al geregeld gecoverd, onder meer door Jeff Buckley. Speciaal voor Haïti namen Natalia en Gabriel Rios samen met producer Jeroen Swinnen een bijzondere, akoestische versie op, die dus erg in de smaak valt bij de MNM-luisteraars.

'MNM50', iedere zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur bij MNM, op maandag tot vrijdag telkens van 19.00 tot 21.00 uur.


Lees ook:
'Hallelujah': Natalia en Gabril Rios (filmpje!)

DOSSIER: Help Hati - Radio 1212

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'GR5' (foto: Eén - © VRT 2020)

De groep is uit elkaar gevallen nu Asim is opgedoken. Wanneer in Spa overnacht wordt bij de neef van Piet, wordt duidelijk dat Lisa's verblijf daar tijdens haar tocht traumatisch verliep. Zo leert een Duitse hiker kennen en vraagt hem om hen te vergezellen tot in Luxemburg. Dat steekt bij Michiel. En dan duikt een concreet spoor van Lisa op.

'GR5', om 20.40 uur op En.

Dossiers