Tv-opnames 'Kerstfeest in de Stad' in het teken van #jebentnietalleen

woensdag 5 december 2018
Foto: © Evangelische Omroep 2018

Minister Hugo de Jonge (VWS) loopt mee met de lichtjestocht op zondag 9 december in Rotterdam. De lichtjestocht is een nieuw onderdeel van het muzikale kerstevenement 'Kerstfeest in de Stad' en heeft als thema #jebentnietalleen.

De Jonge lanceerde dit voorjaar het programma Een tegen Eenzaamheid om de eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. Als wethouder in Rotterdam zette hij zich met tal van lokale organisaties en bedrijven ook al in voor het bestrijden van eenzaamheid.

#jebentnietalleen
Met het thema #jebentnietalleen steken Rotterdammers dit jaar iedereen die zich wel eens eenzaam voelt een hart onder de riem. Door mee te lopen met de lichtjestocht laten deelnemers op een symbolische manier zien er graag te willen zijn voor de ander. Een speciaal koor van Rotterdammers zet dit jaar deze kerstboodschap kracht bij.

Vrij toegankelijk evenement
De toegang voor het evenement is gratis en de opnames starten op zondag 9 december om 20.00 uur op het Grotekerkplein bij de Laurenskerk in Rotterdam. Meelopen met de lichtjestocht kan ook. De lichtjestocht begint eveneens om 20.00 uur en start vanaf het Gelderseplein. Aanmelden is noodzakelijk via lichtjestocht@eo.nl.

Muzikale cast en presentatie
De muzikale cast wordt gevormd door Tino Martin, Berget Lewis, Anneke van Giersbergen en Kaj van der Voort. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart doet verslag van de lichtjestocht.

'Kerstfeest in de Stad' is een samenwerking tussen de EO, Eye2Eye Media, het Leger des Heils en Rotterdam Festivals.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kleedkamer' (foto: Canvas - © VRT/Deklat Binnen 2019)

Exact 50 jaar geleden won Eddy Merckx zijn eerste Ronde van Frankrijk. Om dat te vieren, wijdt 'De Kleedkamer' twee afleveringen aan La Grande Boucle. Ruben trekt naar wielerbaan La Cipale, in het bos van Vincennes. Met Jos De Cauwer, Johan Bruyneel, Dirk Demol en Rudy Pevenage buigt Ruben zich over de vraag wat het betekent om de Ronde van Frankrijk te winnen als ploegleider en hoe ver men moet gaan om die overwinning in de wacht te slepen.

'De Kleedkamer', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers