Tv-opnames 'Kerstfeest in de Stad' in het teken van #jebentnietalleen

woensdag 5 december 2018
Foto: © Evangelische Omroep 2018

Minister Hugo de Jonge (VWS) loopt mee met de lichtjestocht op zondag 9 december in Rotterdam. De lichtjestocht is een nieuw onderdeel van het muzikale kerstevenement 'Kerstfeest in de Stad' en heeft als thema #jebentnietalleen.

De Jonge lanceerde dit voorjaar het programma Een tegen Eenzaamheid om de eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. Als wethouder in Rotterdam zette hij zich met tal van lokale organisaties en bedrijven ook al in voor het bestrijden van eenzaamheid.


#jebentnietalleen
Met het thema #jebentnietalleen steken Rotterdammers dit jaar iedereen die zich wel eens eenzaam voelt een hart onder de riem. Door mee te lopen met de lichtjestocht laten deelnemers op een symbolische manier zien er graag te willen zijn voor de ander. Een speciaal koor van Rotterdammers zet dit jaar deze kerstboodschap kracht bij.

Vrij toegankelijk evenement
De toegang voor het evenement is gratis en de opnames starten op zondag 9 december om 20.00 uur op het Grotekerkplein bij de Laurenskerk in Rotterdam. Meelopen met de lichtjestocht kan ook. De lichtjestocht begint eveneens om 20.00 uur en start vanaf het Gelderseplein. Aanmelden is noodzakelijk via lichtjestocht@eo.nl.

Muzikale cast en presentatie
De muzikale cast wordt gevormd door Tino Martin, Berget Lewis, Anneke van Giersbergen en Kaj van der Voort. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart doet verslag van de lichtjestocht.

'Kerstfeest in de Stad' is een samenwerking tussen de EO, Eye2Eye Media, het Leger des Heils en Rotterdam Festivals.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Het team van Safety First gaat een dag op cursus bij Dirks ultieme goeroe: de Nederlander Hendrik Manderfelt, schrijver van het boek Safety First. Dirk is bloednerveus. Hij verplicht iedereen in uniform te komen, maar dat ligt gevoelig bij Ingrid. Luc probeert haar op allerlei manieren op te beuren. Geen gemakkelijke opdracht, temeer omdat de knappe Vanessa ook aanwezig is. Vanessa is een ex van Smos die hem tot zijn grote frustratie niet meer herkent.

'Safety First', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers