Tv-opnames 'Kerstfeest in de Stad' in het teken van #jebentnietalleen

woensdag 5 december 2018
Foto: © Evangelische Omroep 2018

Minister Hugo de Jonge (VWS) loopt mee met de lichtjestocht op zondag 9 december in Rotterdam. De lichtjestocht is een nieuw onderdeel van het muzikale kerstevenement 'Kerstfeest in de Stad' en heeft als thema #jebentnietalleen.

De Jonge lanceerde dit voorjaar het programma Een tegen Eenzaamheid om de eenzaamheid onder ouderen terug te dringen. Als wethouder in Rotterdam zette hij zich met tal van lokale organisaties en bedrijven ook al in voor het bestrijden van eenzaamheid.


#jebentnietalleen
Met het thema #jebentnietalleen steken Rotterdammers dit jaar iedereen die zich wel eens eenzaam voelt een hart onder de riem. Door mee te lopen met de lichtjestocht laten deelnemers op een symbolische manier zien er graag te willen zijn voor de ander. Een speciaal koor van Rotterdammers zet dit jaar deze kerstboodschap kracht bij.

Vrij toegankelijk evenement
De toegang voor het evenement is gratis en de opnames starten op zondag 9 december om 20.00 uur op het Grotekerkplein bij de Laurenskerk in Rotterdam. Meelopen met de lichtjestocht kan ook. De lichtjestocht begint eveneens om 20.00 uur en start vanaf het Gelderseplein. Aanmelden is noodzakelijk via lichtjestocht@eo.nl.

Muzikale cast en presentatie
De muzikale cast wordt gevormd door Tino Martin, Berget Lewis, Anneke van Giersbergen en Kaj van der Voort. De presentatie is in handen van Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart doet verslag van de lichtjestocht.

'Kerstfeest in de Stad' is een samenwerking tussen de EO, Eye2Eye Media, het Leger des Heils en Rotterdam Festivals.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers