NPO Start nu ook via Android TV beschikbaar

donderdag 13 juni 2019

NPO Start is vanaf nu ook beschikbaar voor Android TV. Met de app van NPO Start kunnen programma's van de publieke omroep op vele merken smart-tv's worden bekeken.

De NPO Start-app voor Android TV is vanaf donderdag 13 juni voor iedereen gratis te verkrijgen via de Google Play Store.


De speciale app kwam vorig jaar al beschikbaar voor Apple TV en biedt kijkers op smart-tv’s van verschillende merken toegang tot een enorm aanbod aan actualiteitenprogramma’s, talkshows en series van de publieke omroepen.

'Dit is een mooie nieuwe stap in onze ambitie om met NPO Start op elk relevant apparaat aanwezig te zijn', stelt Mezen Dannawi, manager NPO Start. 'Kijkers vinden het hele aanbod van de publieke omroep terug op ons demand-platform en dat willen we voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken.'

Apps voor smart-tv’s betekenen een extra service voor tv-kijkers om de programma’s van NPO te bekijken. Veel merken smart-tv’s bieden Android TV tegenwoordig aan. De app van NPO Start kan worden gebruikt op alle door Google goedgekeurde Android TV-devices, zoals die van Philips, Sony, TLC, NVIDIA Shield en Mi BOX S. Het handige van dit platform is dat bij eventuele updates in één keer de apps van diverse merken worden vernieuwd.

Mezen Dannawi van NPO Start benadrukt dat het on demand-platform van de publieke omroep flinke stappen blijft zetten: 'We werken continue aan een nog betere technische performance en aan het eind van de zomer komen we met opnieuw een paar grote, belangrijke toevoegingen, waar we dan uiteraard mee naar buiten zullen komen. NPO Start gaat voor de beste kijkervaring van de beste Nederlandse programma’s voor heel Nederland.'

Persbericht NPO
http://over.npo.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Lerares Claire is al een tijdje single en helpt met plezier drie vriendinnen met het organiseren van hun huwelijk, die alle drie in dezelfde maand plaatsvinden. Ze heeft het dan ook erg druk en geeft bovendien een zomerstage op Blue Island. Het is dan dat ze Tom leert kennen, de kapitein die haar en de leerlingen naar het eiland moet brengen met zijn boot.

'Sailing Into Love', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers