NPO staat op tv en radio stil bij overlijden Liesbeth List

vrijdag 27 maart 2020

De Publieke Omroep staat vandaag en de komende dagen in diverse programma's op televisie, radio en NPO Start stil bij het overlijden van Liesbeth List, de grande dame van het Nederlandse chanson. De zangeres en actrice is op 78-jarige leeftijd in haar slaap overleden.

Op NPO 1 wordt vanavond om 21.30 uur 'Het Laatste Woord' uitgezonden, waarin Liesbeth List wordt geïnterviewd door Jeroen Pauw. Het gesprek is in 2016 opgenomen en de afspraak daarbij was dat het programma pas zou worden uitgezonden na haar overlijden. De NTR zendt dit bijzondere interview daarom vanavond uit, direct na 'Flikken Maastricht'.


NPO 2 zendt vanavond om 22.30 uur 'Laat me: Ramses Shaffy, de film' (AVROTROS, De Familie) uit. Dit is de anderhalf uur durende filmversie van de succesvolle serie 'Ramses' van Michiel van Erp, waar List (gespeeld door Noortje Herlaar) een grote rol in heeft. Voor wie de hele serie wil zien: deze is in de loop van de dag voor iedereen beschikbaar op het on demand-platform NPO Start.

NPO Radio 5 laat de hele dag door veel muziek van Liesbeth List horen. Het programma 'Volgspot' (KRO-NCRV) staat vanavond tussen 20.00 en 22.00 uur geheel in het teken van de zangeres. Tussen 22.00 en 0.00 uur volgt een herhaling van het Oeuvre Award Concert van Liesbeth List uit 2013 in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Op zaterdagmiddag 28 maart wordt een herhaling uitgezonden van de 'Opium'-special (AVROTROS) over Liesbeth List, om 17.10 uur op NPO 2. Op zondag 29 maart zenden we het concert 70 jaar Liesbeth (Omroep MAX) nogmaals uit. Maandagochtend 28 maart is er een herhaling van het programma 'TV Monument' over Liesbeth List om 11.00 uur op NPO 2.

Liesbeth List is bekend van nummers als Heb het leven lief, Laat Me, Aan de andere kant van de heuvels en Kinderen een kwartje. Ze zong ook veel vertaalde nummers van de Belgische chansonnier Jacques Brel. Ze werkte jarenlang samen met Ramses Shaffy, met wie ze vele successen boekte zoals Pastorale, maar ook bijvoorbeeld met Frank Boeijen (De Ontmoeting). List was ook actrice en speelde in diverse films, zoals 'To Grab The Ring' in 1967, 'Mysteries' in 1977 en in datzelfde jaar ook in de tv-film 'Een Heel Dun Laagje Goud' met Robert Long.


Lees ook:
'Het Laatste Woord' van Liesbeth List. Bijzonder interview van Jeroen Pauw, vanavond op NPO1

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Aan de hand van persoonlijk beeldmateriaal wordt het bewogen leven van Matangi/Maya/M.I.A. geschetst - een opmerkelijke transformatie van vluchteling tot popster. Matangi is de dochter van de oprichter van het gewapende Tamil-verzet in Sri Lanka. Ze vluchtte met haar gezin mee naar Groot-Brittannië, waar ze Maya werd, een vroegrijpe en creatieve Londense tiener. De wereld leerde haar kennen als M.I.A., de popster die met de zelfzekerheid van een multicultureel jongere een catchy mix brengt van Tamilpolitiek, kunstchoolpunk en hiphop-beats.

'Matangi/Maya/M.I.A', om 23.45 uur op Canvas.

Dossiers