Nieuwe natuurserie 'Hostile Planet': overleven was nog nooit zo moeilijk

dinsdag 23 april 2019

De natuurserie 'Hostile Planet', door internationale pers omschreven als 'grensverleggend' en 'niet te missen', gaat woensdag 24 april in première op National Geographic.

De zesdelige serie toont nooit eerder vertoonde beelden uit het wild, waarin dieren in alle uithoeken van de wereld alles doen om te overleven. Survivallegende Bear Grylls is de presentator en stem van 'Hostile Planet'.


1300 draaidagen op meest extreme plekken op aarde
'Hostile Planet' toont onverhuld voor welke uitdagingen dieren in het wild staan om te overleven. Mede door veranderende omstandigheden wordt het steeds moeilijker om in leven te blijven. Dankzij 1800 uur aan opnames, gefilmd in ruim 1300 draaidagen op de meest extreme plekken op aarde, laat 'Hostile Planet' zien voor welke uitdagingen dieren in het wild komen te staan. Op alle continenten en in alle leefomgevingen.

'Hostile Planet' is vanaf 24 april zes woensdagen te zien op de Wild Night van National Geographic. De serie, ingesproken en gepresenteerd door Bear Grylls, wordt geprezen in de Amerikaanse pers. Volgens Forbes legt 'Hostile Planet' 'de lat hoger voor natuurseries'. Entertainment Weekly schrijft 'nooit eerder zo'n natuurdocumentaire te hebben gezien'.

Entertainment met een doel
National Geographic heeft als missie om entertainment met een doel te bieden aan wereldwijd 487 miljoen televisiekijkers, 54 miljoen lezers van het magazine en 416 miljoen volgers op sociale media. Meer dan een kwart van de opbrengst van National Geographic komt ten goede aan de Society, waarmee National Geographic Explorers ondersteunt om onze kennis van de wereld te vergroten en te verspreiden.

'Hostile Planet', vanaf woensdag 24 april, 21.00 uur te zien op National Geographic.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Jillian Armacost is getrouwd met astronaut Spencer. Als hij in de ruimte is, is ze altijd bang dat er iets zal gebeuren. Dan wordt haar angst werkelijkheid. Tijdens een routinemissie verliest de aarde twee minuten het contact met de space shuttle. Niemand weet waarom. Spencer overleeft het voorval en terug op aarde lijkt alles in orde, maar Jillian vertrouwt het niet. Ze denkt dat haar man is veranderd. Wanneer ze zwanger wordt, begint ze nachtmerries te krijgen en wordt ze depressief. Het gevoel blijft knagen dat er iets mis is met haar man. Ze begint bang voor hem te worden en raakt steeds meer in de war. Wordt ze langzaam gek en is ze een gevaar voor zichzelf en haar ongeboren baby's? Of is ze terecht doodsbang voor haar echtgenoot?

'The Astronaut's Wife', film uit 1999 met oa. Johnny Depp en Charlize Theron, om 20.25 uur op VIJF.

Dossiers