Nieuwe natuurserie 'Hostile Planet': overleven was nog nooit zo moeilijk

dinsdag 23 april 2019

De natuurserie 'Hostile Planet', door internationale pers omschreven als 'grensverleggend' en 'niet te missen', gaat woensdag 24 april in première op National Geographic.

De zesdelige serie toont nooit eerder vertoonde beelden uit het wild, waarin dieren in alle uithoeken van de wereld alles doen om te overleven. Survivallegende Bear Grylls is de presentator en stem van 'Hostile Planet'.


1300 draaidagen op meest extreme plekken op aarde
'Hostile Planet' toont onverhuld voor welke uitdagingen dieren in het wild staan om te overleven. Mede door veranderende omstandigheden wordt het steeds moeilijker om in leven te blijven. Dankzij 1800 uur aan opnames, gefilmd in ruim 1300 draaidagen op de meest extreme plekken op aarde, laat 'Hostile Planet' zien voor welke uitdagingen dieren in het wild komen te staan. Op alle continenten en in alle leefomgevingen.

'Hostile Planet' is vanaf 24 april zes woensdagen te zien op de Wild Night van National Geographic. De serie, ingesproken en gepresenteerd door Bear Grylls, wordt geprezen in de Amerikaanse pers. Volgens Forbes legt 'Hostile Planet' 'de lat hoger voor natuurseries'. Entertainment Weekly schrijft 'nooit eerder zo'n natuurdocumentaire te hebben gezien'.

Entertainment met een doel
National Geographic heeft als missie om entertainment met een doel te bieden aan wereldwijd 487 miljoen televisiekijkers, 54 miljoen lezers van het magazine en 416 miljoen volgers op sociale media. Meer dan een kwart van de opbrengst van National Geographic komt ten goede aan de Society, waarmee National Geographic Explorers ondersteunt om onze kennis van de wereld te vergroten en te verspreiden.

'Hostile Planet', vanaf woensdag 24 april, 21.00 uur te zien op National Geographic.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Balthazar wordt opgeroepen naar de plaats van een zwaar verkeersongeluk, waarbij verscheidene slachtoffers vielen. Hij ontdekt dat een van hen, een jonge vrouw getooid in een prinsessenkleed, al dood was voor het ongeval. Wanneer Balthazar en Hélène vermoeden dat er nog een andere vrouw bij haar in de wagen zat en dat zij waarschijnlijk in groot gevaar verkeert, starten ze een race tegen de tijd om haar terug te vinden voor het te laat is.

'Balthazar', om 23.45 uur op Eén.

Dossiers