Louisa & Rowan proeven van het Franse campingleven in 'Louisa & Rowan: Op De Camping'

maandag 7 augustus 2023
Foto: TLC - © Discovery Benelux 2023

Samen met nicht Johanna reist het TLC-stel deze zomer af naar het zonnige Frankrijk. Daar willen de drie namelijk ontdekken of het runnen van een eigen camping iets voor hen is.

Dit originele idee komt voornamelijk van Louisa, die met haar reizigers-achtergrond een vakantieverblijf op wielen altijd kan waarderen. Zij ziet het plan, een bestaan als campingeigenaresse, al helemaal voor zich. Rowan, die altijd iets kritischer is op de ideeën van vrouwlief, en Louisa’s familie proberen haar in de eerste aflevering wel in te laten zien dat het campingleven voornamelijk keihard werken is… en écht niet alleen maar ‘lang leve de lol’..


Gelukkig staan ze er niet alleen voor! Bas, Manon, Janny en Niek zijn de Nederlandse eigenaren van de Franse familiecamping, die hen de fijne kneepjes van het vak leren. Krijgen de drie het reilen en zeilen van de camping onder de knie? Of wordt het één grote Franse catastrophe?


Goede voorbereiding is het halve werk
Het drietal wil goed voorbereid beginnen aan het Franse camping-avontuur. Daarom  zien we in de eerste aflevering hoe de EHBO-skills van Louisa, Rowan en Johanna worden opgefrist met een opfriscursus reanimeren. Hoe de drie een crash course Franse taal krijgen om toch met de lokale bewoners te kunnen communiceren. En wie Frankrijk zegt, zegt natuurlijk ‘cuisine française!’ wat staat daar op het menu? Waarderen onze Limburgers een portie cuisses de grenouilles wel?...

De rest van het Franse-avontuur dit seizoen
Eenmaal in Frankrijk aangekomen, leidt campingeigenaar Bas de drie rond over zijn camping. Langs het zwembad, de jeu de boule-baan, de plekken voor de stacaravans en de bell-tenten komen ze bij het bescheiden vakantiehuisje aan waar de drie deze zomer mogen verblijven, maar… waar is de TV?!

Wat ze zich dan nog niet zo lijken te beseffen is het feit dat er voor TV-kijken waarschijnlijk weinig tijd is. Na de rondleiding worden ze namelijk direct op pad gestuurd voor een boodschap. Met een Frans(!) boodschappenlijstje naar de plaatselijke markt. Van de Franse taalcursus in Nederland lijkt er dan weinig te zijn blijven plakken…Maar met handen en voeten lijken ze er toch uit te komen. Gelukkig maar! Want de boodschappen zijn ingrediënten voor het camping diner die avond dat, jawel, ook zij zelf moeten voorbereiden. Bij het vervolgens opdienen en vermaken van de gasten tijdens het diner komen dan gelukkig echt de gastronomische-talenten van Louisa naar boven. Laat dat maar aan haar over!

Overige klussen op de camping gaat hen gelukkig goed af. Voor wat poetswerk in de toiletblokken draaien Louisa en nicht Johanna hun hand natuurlijk niet om. Vroeger op het kamp was het immers ook poetsen, poetsen en nog eens poetsen. Ook Rowan manoeuvreert de zitmaaier over de grasvelden van de camping alsof hij dit al jaren doet.    

Buiten al dit schoonmaak- en onderhoudswerk om is er gelukkig ook tijd voor sport en vertier op en om de camping. We krijgen te zien hoe Louisa de campinggasten trakteert op een lesje auqa-gym, de drie bereiden een kinderdisco en halloween-speurtocht voor om ook de jongste gasten van de camping te entertainen en zo zien we bijvoorbeeld hoe ze ook wat tijd voor zichzelf nemen en stoom afblazen op een Wipeout parcour in een nabijgelegen meer.

'Louisa & Rowan: Op De Camping' is vanaf donderdag 17 augustus om 20.30 uur te zien bij TLC en vanaf dan wekelijks vooruit te kijken op discovery+.


DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' - Susan & Freek (VTM)

Vandaag staat het charmantste koppel uit Nederland centraal: Suzan & Freek. Bij hun vorige deelname in 2022 wisten ze menig Vlaams hart te veroveren en ook deze keer leggen ze hun ziel bloot. In ruil voor zoveel openheid krijgen ze wondermooie versies van hun nummers te horen die hen meermaals tot tranen toe weten te ontroeren.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:20
  Journaallus
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 00:15
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:25
  Geen uitzending
  06:10
  Kabouter Plop
 • 03:25
  Geen uitzending
  06:50
  Blind getrouwd: Australië
 • 01:10
  Geen uitzending
  11:30
  Sturm der Liebe
 • 01:00
  Geen uitzending
  14:10
  All New Traffic Cops
 • 04:20
  Beverly Hills, 90210
  02:30
  The X-Files
 • 01:00
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 01:20
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 02:55
  Geen uitzending
  02:15
  Neighbours: A New Chapter
 • 04:25
  Geen uitzending
  02:15
  Backroad Truckers
 • 02:20
  Geen uitzending
  07:15
  Extreme Makeover: Home Edition
 • 01:05
  Geen uitzending
  07:45
  Hailey Dean Mystery: A Will to Kill
 • 00:30
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 04:24
  Tooldokter
  06:00
  Nog Even Soezen
 • 04:25
  De Sterrenkaart
  02:00
  Roger van Damme: Bakken
 • 04:00
  UEFA Europa League
  03:35
  Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
 • 03:40
  Silent Witness
  02:30
  Grantchester
 • 02:18
  NOS Journaal
  05:55
  Nederland in Beweging
 • 01:49
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 04:01
  Sophie & Jeroen
  02:01
  Schiffmacher's Legacy