Geniet van een najaar vol drama bij Videoland

vrijdag 9 september 2022
Foto: Videoland - © RTL 2022

Dat Videoland ambities heeft op het gebied van Nederlands drama is niet nieuw! Inmiddels heeft Videoland al meer 35 drama Originals in het aanbod en dat worden er nog meer.

Veel meer! Vandaag presenteerde Videoland in Theater Amsterdam de plannen om deze grote ambities te realiseren. Met als start: een najaar vol drama met elke maand een nieuwe dramatitel.


Abonnees kunnen zich verheugen op een rijk aanbod van series en films waaronder de Videoland Academy films,  ‘Moedermaffia’, ‘Sleepers’, ‘Judas II: Dagboek van een Getuige’ en de nieuw aangekondigde titel ‘Incognito’. Maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo kondigt Videoland vandaag een nieuwe premium dramaserie aan over het leven van een Nederlands voetbalicoon: Marco van Basten. En om in de toekomst Nederlandse verhalen te blijven vertellen heeft Videoland ook een nieuwe exclusieve talentdeal getekend met niemand minder dan Robert de Hoog.

Peter van der Vorst, Director Content RTL: 'Investeren in nieuwe en originele dramaproducties blijft één van onze speerpunten, want Nederlands drama is een van de drijvende krachten achter de groei van Videoland. Inmiddels kunnen ruim 1,1 miljoen betalende abonnees van onze Originals genieten. Hiermee zijn we het grootste puur Nederlandse VOD platform, waarmee we meer dan drie miljoen mensen bereiken. We willen nog meer actuele verhalen van eigen bodem vertellen, waar iedereen zich in herkent. Daar maken we dit najaar een start mee door iedere maand een nieuwe dramatitel te brengen.'

Ellen van den Berghe, Hoofd Content Videoland, vult aan: 'Wie onvervangbaar wil zijn, moet zich blijven onderscheiden. Dat doen we met grote Nederlandse verhalen waar Nederland niet over uitgepraat raakt. Maar we verbinden ook Nederlands talent aan Videoland. Zowel voor de schermen, als achter de schermen. Een belangrijk deel van Videoland, om verhalen van het Nederland van nu en van de toekomst te kunnen blijven vertellen. Van nieuw talent in onze Videoland Academy tot gevestigd talent in onze exclusieve talentdeals. En we zijn altijd op zoek. Op zoek naar verhalen uit de maatschappij, die je verwonderen, waar je iets van vindt, kortom verhalen die bij Videoland passen.'

Meeslepende serie over het leven van Marco van Basten
Één van de grote Nederlandse verhalen die Videoland gaat vertellen is van Marco van Basten. Één van de grootste voetballers allertijden. Een Nederlands icoon met een leven vol successen en dieptepunten. Zijn verhaal werd al opgetekend in een zeer openhartige biografie 'BASTA' en Videoland gaat dit verhaal nu samen met producent Hollands Licht naar een premium dramaserie vertalen. De Videoland Original 'BASTA' wordt in 2025 verwacht bij Videoland.

Marco van Basten: 'In het boek heb ik de balans opgemaakt over mijn leven in en buiten de voetballerij, zo eerlijk en openhartig mogelijk. Ik kijk er naar uit dat mijn verhaal nu ook in een dramaserie verteld gaat worden en hopelijk nog meer mensen vermaakt en misschien ook inspireert.'

Exclusieve talentdeal met Robert de Hoog
Gouden Kalf-winnaar Robert de Hoog is al onlosmakelijk verbonden aan Videoland door zijn rollen in 'Mocro Maffia' en de serie 'Sleepers', waar hij zowel showrunner en scenarioschrijver van is en de hoofdrol in speelt. Dit smaakte naar meer en het is niet meer dan logisch dat Videoland en Robert de Hoog een exclusieve deal aangaan om de samenwerking te intensiveren.

Robert de Hoog over de exclusieve samenwerking met Videoland: 'Komende tijd ben ik exclusief te zien als acteur bij Videoland, waar ik ook de ruimte krijg om mooie verhalen te ontwikkelen en te maken. Sinds de start van 'Mocro Maffi' voel ik al een enorme verbintenis. Ik vind Videoland bij uitstek hét platform in Nederland dat zoveel diverse verhalen brengt voor de hele maatschappij. Dat vind ik heel belangrijk en ik wil daar onderdeel van zijn, want ik heb ook veel verhalen te vertellen. Zo ben ik nu het eerste seizoen van 'Sleepers' aan het afronden en zijn we al gestart met het schrijven van het tweede seizoen. En ik kan vertellen dat ik een uitstapje ga maken met 'Mocro Maffia', want er komt een film rondom mijn personage Tatta!'

Naast Robert de Hoog is Videoland al eerder dit jaar drie exclusieve talentdeals aangegaan met regisseur Will Koopman, acteur/theatermaker/storyteller Nasrdin Dchar en scenarioschrijver/auteur/rechercheur Simon de Waal. Will Koopman is inmiddels gestart met de opnames van de kerstfilm 'Eerste hulp bij kerst' die vanaf 6 december te zien is bij Videoland en waar Teun Luijkx en Eva Laurenssen de hoofdrol in gaan spelen. Naast het tweede seizoen van 'Sleepers' ontwikkelt Simon de Waal twee nieuwe series met als werktitels 'Gangs of Amsterdam' en 'Systema'. Nasrdin Dchar is bezig met een serie rondom de liefde met als werktitel 'Zacchi en Sophie'.

Najaar vol drama
'Ongelooflijk trots ben ik op de series die komende maanden te zien zijn en alle betrokken makers en cast. Crime, comedy, drama, de tweede lichting van de Videoland Academy films, een Sinterklaas serie en film en een vijfde seizoen van de jongerenserie 'H3L'. Maar we zijn natuurlijk nog met veel meer bezig! Van 'Eerste Hulp bij kerst', een nieuw seizoen van onze hit serie 'Mocro Maffia', 'Hockeyvaders', de nieuwe serie van Chantal Janzen over samengestelde gezinnen en verdere voorbereidingen van de eerder aangekondigde internationale coproductie 'Europe by Train'. En dit is pas de start van nog meer drama bij Videoland', aldus Mylène Verdurmen, Hoofd Drama Videoland.

Een paar series uitgelicht:

'Moedermaffia'
Moedermaffia: een bekend fenomeen voor alle (toekomstige) moeders. Zo ook voor hoofdpersoon Daan. Een in de ogen van anderen ‘ontaarde’ moeder, die maar wat aanmoddert en geen idee heeft wat ‘goed’ ouderschap is. Daan belandt na haar scheiding bij haar moeder op de bank en moet ook nog een ouderschapscursus volgen, wil ze haar kinderen niet voorgoed kwijtraken. 'Moedermaffia' is een komedie over opvoeden; een onderwerp waar iedereen een mening over heeft, maar deep down ‘fucking’ onzeker over is. Ja, ook de Moedermaffia.

'Sleepers'
'Sleepers' is geïnspireerd op het fenomeen dat criminele organisaties jonge mensen naar de politieschool stuurden, om zo bij de politie te infiltreren. Deze jongen infiltranten worden ‘sleepers’ genoemd. De serie vertelt het snoeiharde verhaal van een corrupte agent die manoeuvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche.

'Judas II: Dagboek van een Getuige'
'Judas II: Dagboek van een Getuige' toont het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven, van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zus en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer Willem: Astrid Holleeder.

'Incognito'
Een undercoveragent moet infiltreren in het leven van een doodnormale vrouw om te ontdekken of zij eigenlijk een gevaarlijke topcrimineel is. Als gaandeweg blijkt dat hij niet gedreven wordt door rechtvaardigheid maar door wraak voor een trauma uit het verleden, komt ieders leven op het spel te staan.

Geniet de komende tijd van een najaar vol drama bij Videoland:

15 september: 'The Handmaid’s Tale'
25 september: Videoland Academy: 'Dormis', 'Op Tijd Terug', 'Black Girl Magic'
30 september: 'Moedermaffia'
4 oktober: 'De Grote Kleine Sinterklaasfilm'
4 oktober: 'De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje'
15 oktober: 'De Club van Sinterklaas en het Vergeten Pietje'
24 november: 'Sleepers'
30 november: 'De Club van Sinterklaas: Herrie in de Stal'
6 december: 'Eerste Hulp bij Kerst'
8 december: 'Judas II: Dagboek van een getuige'

In 2023:

'Incognito'
'H3L S5'
'Hockeyvaders'
'Mocro Maffia S5'
'Mocro Maffia: Tatta'


DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT CANVAS logo

Bij de landing in Normandië op D-day komt de Amerikaanse soldaat Sean Ryan om het leven. Als blijkt dat twee broers van hem ook sneuvelden in de oorlog, besluit de top van het Amerikaanse leger om de laatst overgebleven broer van het gezin naar huis te sturen. Probleem is dat James Ryan met de paratroopers van de 101ste Airborne Division ergens in Frankrijk is gedropt en men geen idee heeft waar hij zich bevindt. Kapitein Miller en zijn team krijgen de opdracht om soldaat Ryan achter de vijandelijke linies op te sporen en veilig naar huis te brengen.

'Saving Private Ryan', vrijdag 14 juni om 21.30 uur op VRT CANVAS.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:20
  VRT NWS laat
  08:15
  Journaallus
 • 21:30
  Saving Private Ryan
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 23:10
  9-1-1
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 22:40
  S.W.A.T.
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 23:15
  Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 22:35
  The Boat
  11:00
  Wordt aangekondigd
 • 23:00
  JAG
  06:00
  Wordt aangekondigd
 • 23:15
  Bompa
  02:20
  Geen uitzending
 • 23:15
  MIDMID MEISTER
  04:50
  Geen uitzending
 • 23:25
  NCIS: Sydney
  02:20
  Geen uitzending
 • 22:00
  The Eagle
  06:35
  Wordt aangekondigd
 • 21:50
  Bachelor in Paradise Australia
  07:55
  The Block Australia
 • 23:05
  CSI: Miami
  08:00
  Jesse Stone: Night Passage
 • 20:25
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 23:27
  De ambachter
  05:55
  Sixties To Six
 • 23:00
  De Garde van Gert
  02:30
  Foodies & The City
 • 23:20
  Premier League Stories
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 23:10
  Beyond Paradise
  02:00
  Midsomer Murders
 • 23:20
  Resident Alien
  07:30
  American Pickers
 • 23:05
  NOS Studio Fußball
  07:52
  MAX Muziekspecial: Keukenhofconcert
 • 23:10
  Crime nacht: The Reunion vs Black Snow
  08:03
  Petrus in het land
 • 23:13
  Feuten het Feestje
  08:00
  Raad eens wat ik doe