Phara de Aguirre en Thomas Huyghe presenteren '25 jaar Canvas' quiz

dinsdag 25 oktober 2022
Foto: Canvas/VRT - © Woestijnvis 2022

Op 1 december 2022 is het exact 25 jaar geleden dat Canvas als zender voor 'meerwaardezoekers en actieve ontdekkers' op zoek ging naar meerwaarde en ontdekking. Om dat te vieren, organiseert Canvas in samenwerking met Woestijnvis een jubileumavond in de vorm van een zaalquiz.

Een quiz met een flinke portie humor waarbij niet alleen de vragen uit het Canvas-archief komen, maar ook heel wat van de deelnemers zelf. Wie weet er nog het meest over zijn eigen verleden? Zijn het de acteurs van team 'In de Gloria', de grapjassen van 'Alles Kan Beter' of toch de nieuwsankers van 'Terzake'?


Allemaal verzamelen ze voor deze eenmalige reünie in de plaatselijke parochiezaal en vechten het uit in een klassieke tafelquiz. '25 jaar Canvas' wordt een feestelijk programma waarbij de lijnen tussen heden en verleden, en weten en vergeten dunner zijn dan ooit.

'25 jaar Canvas' bestaat uit vier rondes die elk goed zijn voor een boeiende en spannende aflevering. De quiz wordt in goede banen geleid door Canvas-icoon Phara de Aguirre en Thomas Huyghe, een jongen die heel erg zijn best doet.

'De Ideale Wereld' maakt graag plaats voor '25 jaar Canvas' van maandag 14 tot donderdag 17 november omstreeks 22.20 uur​ (hh ‘s anderendaags om 19.15 uur). ​ Op Canvas uiteraard, maar ook op VRT MAX.

En om het jubileum nog meer in de verf te zetten, is er vanaf maandag 21 november vijf weken lang '25 jaar Canvas'-comedy : een bloemlezing van de beste afleveringen uit de legendarische programma’s 'In de Gloria', 'Neveneffecten', 'Alles Kan Beter' en 'Het Peulengaleis'. Telkens van maandag tot donderdag omstreeks 22.20 uur. Want op Canvas mag er ook gelachen worden. Al 25 jaar lang.

De moeder van alle quizzen
Welke beroemde punkrocker sleepte Marc Reynebeau ooit voor de rechter nadat ze samen een programma voor Canvas hadden gemaakt? (het antwoord vindt u onderaan dit bericht)
Canvas heeft een traditie van straffe quizzen in alle vormen en formaten, van 'De Canvascrack' tot 'De Campus Cup'. Maar voor '25 jaar Canvas' grijpen de makers terug naar de moeder van alle Vlaamse quiz-formats: de klassieke zaalquiz, waarbij quizfanaten in ploegen van vier samenkomen in een parochiezaal en zich een hele avond lang het hoofd breken over de meest uiteenlopende vragen. Alleen gaan die vragen deze keer allemaal over de rijke Canvas-geschiedenis en bestaan de tien teams uitsluitend uit Canvas-coryfeeën van vroeger en nu. ​ Maar verder bevat '25 jaar Canvas' alle ingrediënten van de echte zaalquiz, met de onvermijdelijke invulformulieren, bestelbordjes, drankjes en snacks én een mooie prijzentafel (met Canvas-memorabilia).

De quiz wordt gepresenteerd door Phara de Aguirre. Ze krijgt daarbij de hulp van een bevallige assistent in de vorm van Thomas Huyghe, die de formulieren uitdeelt en ophaalt, de antwoorden verbetert en optreedt als jury.

De quiz bestaat uit vier rondes (en afleveringen) met telkens 10 vragen. Die vertrekken allemaal vanuit een Canvas-fragment, maar kunnen zowel over Canvas zelf gaan als over algemene kennis. Op alle tafels staan camera’s, zodat we het overleg tussen de teamleden onderling kunnen volgen. Ook het commentaar en de interactie tussen de diverse teams tijdens de pauzes worden in beeld gebracht.

Het kruim van Canvas : tien topteams
De deelnemers aan de '25 jaar Canvas' quiz zijn niet de minsten. Ze zijn of waren allemaal betrokken bij Canvas. Sommigen waren er bij vanaf dag één, anderen staan ook vandaag nog dagelijks op de barricade voor meerwaarde en kwaliteit. Maar een ding hebben ze gemeen: ze kennen Canvas als hun binnenzak. Of dat denken ze toch...

Team 'Terzake': Dirk Sterckx, Lieven Verstraete, Annelies Beck, Katleen Cools
Team Duiding: Rudi Vranckx, Gilles De Coster, Karine Claassen, Ivan De Vadder
Team Cultuur: Bent Van Looy, Nic Balthazar, Sofie Lemaire, Thomas Vanderveken
Team Sporza: Frank Raes, Aster Nzeyimana, Kris Meertens, Maarten Vangramberen
Team 'De Ideale Wereld': Luc Haekens, Ella Leyers, Otto-Jan Ham, Jan Jaap van der Wal
Team 'Bevergem': Dries Heyneman, Maaike Cafmeyer, Bart Vanneste, Piet De Praitere
Team Radio: Joris Hessels, Dominique Van Malder, Luc Janssen, Stijn Van de Voorde
Team 'Neveneffecten': Jelle De Beule, Jonas Geirnaert, Lieven Scheire en Koen De Poorter
Team 'In de Gloria': Ann Miller, Jan Eelen, Frank Focketyn, Sien Eggers
Team 'Alles Kan Beter': Guy Mortier, Frieda Van Wijck, Mark Uytterhoeven, Rob Vanoudenhoven


DOSSIER: Najaar 2022: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VRT 1 logo

Na zijn schorsing onderzoekt DI Perez de verdwijning van een kwetsbare jongeman wiens familie nieuw is op Shetland. Heeft de jongen zelfmoord gepleegd of hebben de geesten uit het verleden hem ingehaald?

'Shetland', om 20.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:00
  VRT NWS journaal 13u
  01:10
  Journaallus
 • 12:30
  Winterbeelden
  07:30
  Ketnet Junior
 • 13:05
  Ik u ook
  04:50
  Geen uitzending
 • 13:00
  VTM Nieuws (13 uur)
  02:50
  Geen uitzending
 • 12:45
  Darts
  02:00
  Geen uitzending
 • 12:20
  Geen uitzending
  01:15
  A.P. Bio
 • 10:20
  Geen uitzending
  13:50
  Airwolf
 • 12:45
  Strong Medicine
  01:05
  All Saints
 • 10:00
  Joe
  09:30
  Geen uitzending
 • 12:35
  De Tafel van Gert
  01:00
  Big Brother
 • 12:55
  NCIS
  01:05
  Vermist
 • 13:05
  Nightwatch
  01:45
  Undercover Boss
 • 13:05
  Better Date Than Never
  00:55
  The Block NZ: On Point
 • 12:55
  Killer on the Island
  01:10
  Geen uitzending
 • 12:00
  Wijzer Wonen
  01:00
  Herhalingslus
 • 13:00
  al-1-maar-hits!
  06:00
  Nog Even Soezen
 • 12:40
  Snel, Makkelijk & Lekker
  01:15
  Guillaume's Paris
 • 12:40
  Premier League
  02:10
  Hockey Pro League
 • 12:55
  Death in Paradise
  01:20
  New Tricks
 • 13:00
  NOS Journaal
  00:40
  NOS Formule 1
 • 13:00
  NOS Journaal
  01:12
  Nieuwsuur
 • 13:02
  Splat & Seymour
  01:52
  Moltalk