Documentaire 'Paradijsvoetballers' op Veronica

zondag 24 maart 2019

In de documentaire 'Paradijsvoetballers' krijgen we een zeldzaam kijkje in het leven van de Nederlandse voetballers Melvin Platje, Nick van der Velden, Wiljan Pluim, Marc Klok en PSM-trainer Robert Alberts in IndonesiŽ.

We zien hoe ze zich voorbereiden op dé wedstrijd van het Indonesische voetbalseizoen: PSM Makassar tegen Bali United en hoe ze genieten van alle luxe gemakken die het spelen bij deze voetbalclubs hen biedt. Het levert naast mooie ook hilarische momenten op want het is vooral Platje die de lachers op zijn hand heeft. 'Paradijsvoetballers' is maandag 25 maart om 22.00 uur te zien op Veronica.


Na hun carrières in Nederland en bij andere buitenlandse clubs kozen Melvin Platje (30), Nick van der Velden (37), Wiljan Pluim (30) en Marc Klok (25) voor een nieuw voetbalavontuur in Indonesië. De mannen leiden hier een leven vol luxe en rijkdom. Buiten de trainingen en wedstrijden om genieten ze dan ook volop van de warme, tropische zon op mooie zandstranden met wuivende palmbomen. Maar het is vooral ook de nuchterheid van de spelers die opvalt. Een ouderwets steen-papier-schaar spelletje mag niet ontbreken – evenals een hilarische discussie over welke gehaktballen nou lekkerder zijn: de Indonesische variant of de echte oer-Hollandse ballen.

PSM Makassar en Bali United
In 'Paradijsvoetballers' leven de Nederlandse spelers toe naar de meest besproken wedstrijd van Indonesië. Die van voetbalclub PSM Makassar tegen Bali United op 25 november 2018. In 2017 liep dezelfde wedstrijd in Makassar voor het kampioenschap volledig uit de hand. Het publiek werd razend van woede toen Stefano Lilipaly van Bali United in de blessuretijd de winnende goal scoorde en de supporters gingen dan ook volledig door het lint. De stadionstoeltjes vlogen over het veld en de politie moest uiteindelijk uitrukken om de spelers veilig in de kleedkamer te krijgen. Voor de komende wedstrijd hebben de mannen één gezamenlijk doel: met de overwinning naar huis. Voor PSM Makassar is de druk net iets hoger. Zij maken nog kans op het kampioenschap.

De voetballers
Melvin Platje begon zijn carrière bij Almere City en speelde onder andere bij FC Volendam en NEC. Wiljan Pluim startte bij Vitesse en voetbalde vanaf 2015 bij PEC Zwolle. In augustus 2016 verhuisde hij naar Makassar. Marc Klok begon bij FC Utrecht en was succesvol bij de Bulgaarse club Tsjerno More Varna. Hij tekende in juli 2016 een contract voor een half jaar bij Oldham Athletic en in april 2017 verhuisde ook hij naar PSM Makassar. Nick van der Velden werd in 2009 kampioen met AZ en speelde bij FC Groningen en Willem II. Eind januari van dit jaar zette hij definitief een punt achter zijn loopbaan als profvoetballer. Melvin Platje, Wiljan Pluim en Marc Klok wonen en voetballen nog steeds in Indonesië. Trainer Robert Alberts is sinds 1992 actief als coach in Azië en behaalde daar meerdere kampioenschappen. In 2016 werd hij voor de tweede keer voetbaltrainer van PSM Makassar.

'Paradijsvoetballers' is een productie van John van den Heuvel Productions.

'Paradijsvoetballers', maandag 25 maart om 22.00 uur op Veronica.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Nadat hij een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants door een verbod van zijn vader Odin te negeren, wordt de arrogante Thor verbannen naar de aarde voor een lesje in nederigheid. Daar blijkt de gevallen god zijn hamer Mjolnir niet meer te kunnen gebruiken. Pas als hij zich een waardige held toont, zal hij zijn goddelijke krachten terugkrijgen. Maar dan wordt Thor verliefd op de jonge wetenschapster Jane. Terwijl zij een relatie beginnen, moet Thor de aarde zien te vrijwaren van de duistere krachten die zijn aartsvijand vanuit het hemelrijk Asgard naar de aarde stuurt. Weet Thor zich als een echte held te gedragen en krijgt hij zijn krachten terug?

'Thor', film uit 2011 met oa. Chris Hemsworth en Natalie Portman, om 20.35 uur op VTM 3.

Dossiers