Netflix komt met tweede seizoen 'The Umbrella Academy'

woensdag 3 april 2019

Netflix komt terug met een tweede seizoen voor 'The Umbrella Academy'. De castleden, waaronder Ellen Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher en Justin Min, kruipen weer in de huid van hun vertrouwde rollen.

Nieuwe castleden voor het tweede seizoen worden op een later moment aangekondigd.


Steven Blackman ('Fargo', 'Altered Carbon') is ook voor het tweede seizoen aangetrokken als Showrunner en Executive Producer. Executive Producers Jeff King (EP), Keith Goldberg (EP), Mike Richardson (EP), Gerard Way (Co-EP) en Gabriel Bá (Co-EP) keren ook terug.

Het tweede seizoen bevat 10 afleveringen van één uur en wordt geproduceerd door UCP (Universal Content Productions) voor Netflix. De productie begint deze zomer in Toronto, Canada.

Over 'The Umbrella Academy' - seizoen 1
Op onverklaarbare wijze worden op dezelfde dag in 1989 drieënveertig baby’s geboren bij willekeurige vrouwen die een dag eerder nog niet zwanger leken te zijn. De miljardair Sir Reginald Hargreeves adopteert zeven van deze kinderen en stoomt ze in zijn ‘The Umbrella Academy’ klaar om de wereld te redden. Maar niet alles verloopt volgens plan. In hun tienerjaren valt het samengestelde gezin uit elkaar en wordt het ‘team’ opgeheven. Als Hargreeves overlijdt komen zes van de zeven overgebleven dertigers weer bij elkaar. Luther, Diego, Allison, Klaus, Vanya en ‘Number Five’ werken samen om de mysterieuze dood van hun vader te verklaren. Maar de ontheemde familie dreigt al snel weer uit elkaar te vallen vanwege hun uiteenlopende persoonlijkheden en bovennatuurlijke krachten. En terwijl ze dealen met hun onderlinge conflicten, hangt de dreiging van een wereldwijde apocalypse hen boven het hoofd.

'The Umbrella Academy' is gebaseerd op de populaire, met Eisner bekroonde strips en graphic novels die zijn gemaakt en geschreven door Gerard Way ('My Chemical Romance'), geïllustreerd door Gabriel Bá en gepubliceerd door Dark Horse Comics. De serie is geproduceerd door Universal Cable Productions voor Netflix, met Steve Blackman ('Fargo', 'Altered Carbon') als uitvoerend producent en showrunner, met extra uitvoerende producenten Jeff F. King ('Hand van God'), Bluegrass Television en Mike Richardson en Keith Goldberg van Dark Horse Entertainment. Gerard Way en Gabriel Bá werken mee als co-uitvoerende producenten.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt' (foto: VTM - © DPG Media 2020)

Een ongeziene inkijk in het werk dat Brandweer Zone Antwerpen heeft verricht op 15 januari 2018, toen drie huizen instortten na een zware explosie op de Paardenmarkt. De helmcamera's gingen mee in het puin waar de cameraploegen niet verder konden.

'Helden van Hier: Ontploffing Paardenmarkt', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers